Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!

Хората се страхуват, искат спешни мерки
12 яну 2016 11:00,
120
Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!
Бежанци в "Овча купел"; Снимка: Неда Дойчинова

Бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият. Това заявиха жители на столичния квартал "Овча купел".

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални. Някои от тях дори са имат еднакви раници, еднакви маратонки. Кой ги организира тези хора?", попитаха притеснените граждани.

Още по темата

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала. Посочиха още, че вече има хора, които са се изнесли заради ситуацията.

Бежанският център е само на около километър от блока на гражданите. Те сами си направили и ограда, която да ограничава децата им от зловредното влияние.

"В момента бежанския лагер не е пълен, защото прозорците са тъмни. Но нашите изисквания продължават да са основателни. Ние не се чувстваме у дома си", сподели една от жителките на блока пред Нова тв. 

По думите й съседка, която излиза много рано за работа, е била гонена от бежанците. Затова всяка сутрин съпругът й я придружава.

Млад мъж, който живее в същия блок разказа, че често става свидетел на сбивания. Според него бежанците се бият помежду си за пари, защото уговарят извозването си към други държави.

Директорът на бежанския център в квартала посочи, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

По данни на МВР единствените сигнали, които са постъпвали при тях, са за вдигане на шум.

Но хората са категорчини: "Засега няма нападение, но трябва ли да има, за да се вземат мерки?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25Всички наивно повтарят мантрата "да затворим границата". КАК точно ще я затворим?- - - - - Как ли ??? Така както се затваря !!! Така щото нито един да не иска да я премине ! Така както го правят и другите страни - с мини !!! Нареди мините .... и нека минават !!! Като се съберат при Аллах, нека си обясняват как ги бил разпръснал живота .....
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ербап като са повечко! Точно като нашите римляни! Ох да ви набарат нашите агитки и хулигани, жална ви майка тогава. Ще уринират те върху вас! Тогава войната във вашите държави ще ви се стори като спокоен живот! Бомбата ще цъка още малко, но като гръмне тогава да видим дали полиция и жандармерия ще може да ни спре. Да живее България и народното опълчение!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече ме притеснява това че ще се появи някой нов Симеон , някой нов Волен, някой нов Бойко, който да яхне народното недоволство, и да го използва като ракета носител към властта, след което нас отново ни чака преход, експерименти и крадене на малкото което е останало от България
27
0
 
24
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Как да затворим границата ли питаш? Гледал ли си предаване за Зона 51 в САЩ? Има просто табелки- До тук и по-нататък се стреля. Закопали са в земята датчици за сътресение и седят в пикапи с картечници.Е така се затваря граница! С картечница.
26
2
 
1
 
! Отговори
do 16 преди 8 години
Под масата!
25
8
 
3
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Свиквайте, добре,че не ви стрелят.
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да организираме референдум, с питане: Искате ли, България да приема мигранти?
23
0
 
30
 
! Отговори
Ники преди 8 години
На "Фантастико" в Овча Купел положението е доста зле.Закачат се с жените, но това как да го отбележат полицаите като те само чакат заплата и да се пенсионират.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, трябва да сме обединени против тази опасност! Трябва да покажем единство! Въпросът е на живот и смърт!
21
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от Овчарската купел яко преувеличават, според мен. Страхливци са!
20
0
 
23
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ще видим какви окупатори! Като дойдат 1 милион и си докарат и по две жени и 10 дечица, ще станат повече от българите. И тогава- Лека нощ!
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички наивно повтарят мантрата "да затворим границата". КАК точно ще я затворим? Ще й сложим катинар ли? Или ще сложим табелка с надпис "Затворено - не злизай."Ние едни дупки по улиците не можем да затворим, та границата ли, която е стотици километри дълга? Това е невъзможна задача.
18
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19 - Какви "окупатори" ***, това са просто някакви наплашени хорица.
17
4
 
0
 
! Отговори
dsdsad преди 8 години
До 10И какво, мислиш, че ще седят в България?Тия са всичко, но не и луди....
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14 - Какво общо имат тези престъпления с европейските ценности. Спазването на законите СЪЩО Е европейска ценност.
15
0
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
През Втората световна война германците са окупирали Франция. Аз не вярвам немците да са правили такива хубави дела, като тези бежанци , но както и да е...Ама французите са имали РЕЗИСТАНЦ, а къде е нашият РЕЗИСТАНЦ? Къде е нашата СЪПРОТИВА?Само дрънкане по Нета, а идват все повече и повече окупатори....
14
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, щото българите никога не се бият, никога не уринират пред блоковете и никога не хвърлят камъни!
13
5
 
9
 
! Отговори
Iv преди 8 години
Ама каде в Болен сега, да отиде да помогне...
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко не го интересуват разни му там битовизми! Него го интересува неговия добър ориятел Дейвид и да го разхожда с джип, който лично шофира, по калдаръмите на София, да гушка Меркел и да изпълнява условият на Доган. Това е България. А отностно бежанците, нека се събере квартала и да отиде да ги бие!
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като скачахте по площадите навремето не мислехте какаво ви чакаИскахте Европейски ценности халал да ви са ....ще ви замярат с камъни ще ви обират ще ви изнасилват ще ви убиват-- на улицата в дома ви