30 см сняг в София, обстановката е усложнена

Работи цялата налична снегопочистваща техника
17 яну 2016 07:58, Елка Василева
120
30 см сняг в София, обстановката е усложнена
Снимка: Булфото

Обстановката в София е усложнена във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, съобщи Столичната община.

Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

Поради непрекъснатия снеговалеж пътищата са заснежени.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снегопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община.

В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. "Брюксел". Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница-Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове, са затворени за движение.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са отреагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Обстановката е усложнена и се призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

От общината напомнят на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Софиясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Така си е. Те прогнозата я дават за София от край време. Аз си гледам два-три метереологични сайта и си правя прогноза до колкото мога. Във Варна сняг няма да има. Най-много малко мокър сняг.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това ли сме ги избрали да ни казват кога да излизаме и кога да не излизаме !ОСТАВКА
12
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11, ще се изненадаш, но такива словосъчетания няма вече дори в Русия. Преди 4-5 дни, когато над Москва се посипа нечуван снеговалеж, придружен от вятър, на улиците излязоха 7 500 снегорина и 7 500 самосвала. Събраният сняг се товари на самосвали и се извозва и изсипва в специално създадени за тази цел устройства, които го топят и го вкарват в пречиствателни станции.
10
3
 
28
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Този фолм сме го гледали... няколко пъти. Или да се хващат от АПИ да чистят или да си подават оставките всички. То след като не се чисти, за какво са там тези хора и тези фирми? Само да взимат пари ли? Е няма да взимат, да си ходят и без това положението ще се оправи като се стопи снега. Така че не виждам за какво да ги храним. Бунт и да си ходят. Писна ми вече. Всяка година едно и също като падне снега, всяка година. Ама вече от тия крадливи хора, да се махат, няма никаква полза от тях. Гaдове.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
синоптиците къртят с простотията си. казаха че вътв Варна събота срещу неделя ще има навявания и преспи, а то една снежинка няма в момента.
8
1
 
11
 
! Отговори
as преди 8 години
Ще се стопи. Не бойте се.
7
10
 
3
 
! Отговори
Едисикой преди 8 години
Във Финландия също не се чисти снега от пътищата, изчаква се да навали и след това опесачават с фин чакъл...
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как ще е усложнена? От декември се знаеше, че в януари ще има обилни снегове! Защо в Япония и Скандинавските страни няма такова понятие?
5
2
 
45
 
! Отговори
Хемплащаш-хем чистиш преди 8 години
Снегопочистващите машини изпълняват избутване на снежна маса от пътните платна. От пътните платна снегът се избутва на тротоарите, които трябва да се почистват от живеещите, които са си платили данъците, за да се почистват улиците. Ако не почистиш тротоара общината ще те глоби.
4
3
 
33
 
! Отговори
ганѝо преди 8 години
лилито да вдигне винетките
3
2
 
33
 
! Отговори
Ранобуден преди 8 години
Не се чуват снегорини в Панчарево.улиците са заличени....до кога ли....
2
6
 
42
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Обстановката е усложнена и се призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.--Ццццц ! Зимата пак ни изненада - Сега Лиляна ще обяснява какъв невиждан в историята на метерологията снеговалеж е обхванал София и БГ - Да си кажем с думи прости- Корупция и то всяка зима- Снегорините дали са налични в фирмите- а дали имат шофьори за тях-а дали в цяло БГ фирмите се правят че чистят и после опъват едни милиони заедно с Герб - Явно всичко си идва на мястото когато е Април месец ))
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Бургас няма сняг.15685