Проверката установи: Симеоновският лифт – изправен

Има разрешение всички кабинки отново да бъдат пуснати
28 яну 2016 20:16, Красимир Ангелов
19
Проверката установи: Симеоновският лифт – изправен
Снимка: Булфото, архив

Проверката на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол на Симеоновски лифт е приключила с категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност, съобщиха от “Витоша ски” в писмо до медиите.

Още по темата
Последните инспекции са преминали преди ден - на 27 януари, като са извършени 10 последователни изпитания на затварящия механизъм в кабина 111, от която преди дни полята 5-годищно дете. Установено е, че той се заключва нормално и при всички заключвания палецът заема нормалното си положение, сочат резултатите от проверката.

Проверяващите са извършили и изпитания с упражняване на натиск върху крилата на вратата, като тя е останала затворена.

Комисията на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол е проверила и всички останали функциониращи кабини, като не са открити неизправности. Дадено е разрешение те да бъдат отново пуснати в експлоатация.

Изразяваме отново тревогата си от станалия инцидент и очакваме компетентните органи да завършат своята работа и да изяснят случая докрай, се чете в позицията на “Витоша ски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е през всички години, през които функционира лифта, колко такива или подобни инцидента е имало. Защото аз 30 години ползвам кабинката на Боровец и не съм чула някой да е паднал, а се е случвало вратите на се се затворят - при никси температури или повече вибрации от силния вятър. И на не забравяме, че винаги има едни процент вероятност подобно нещо да се случи и никой не е застрахован. Точно за това има инструкции за безопасност.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата при олимпийската си обиколка по всички медии даде няколко различни варианта как е паднало детето! Това значи само едно: скрил е точно каке станало защото веднага ще стане ясно, че той и детето му са виновни, защото нещо са правили в тоя момент близо до вратата, при едната версия казана при Слави детето били изправено и той му връзвал обувките, при друга медия каза, че детето се изправило до вратата да гледа през прозореца, но нали и седнало може да гледа, истината е че не са спазили инстр
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как детето да е полетяло със задно салто през отворилата се врата ако беше седяло според инструкцията за ползване на лифта! Друг е въпроса защо бащата, който е най-виновен за случилото се два дни обикаляше всички телевизии и обвиняваше фирмата, експлоатираше лифта?! Сега заслужава да го осъдят за нанесени морални вреди, а заради спирането на лифта и за материални такива!
13
2
 
7
 
! Отговори
умерен неоптимист преди 8 години
Значи седят си всички на седалките,пътуват си и изведнъж.....вратата се отваря ....сама и детето пада.Нещо не се връзва цялата история...То и историята от Враца почна по един начин ,а е на път да завърши по друг..Ако си седиш мирно и тихо ,дори да няма врата не е опасно..
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата и детето ще изкарат виновни! Тия са толкова нагли, че могат да си го позволят. За назидание на следващите, които ще претърпят инциденти с "изправния" лифт. Така работят нещата в Бг. С такъв премиер, бивша мутра и кметове като този в Галиче. Даже може и глоба да му наложат, че им е нанесъл щети по телевизията.
11
8
 
6
 
! Отговори
господ преди 8 години
Господ да им даде на корумпираните служители живот да си гледат децата в болница....от инциденти
10
6
 
9
 
! Отговори
пълна преди 8 години
Пълна ревизия на шефа на метрологията ии служителите
9
9
 
11
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
И тук е имало яко мангизи под масата...
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе детето е Худини, успява да скочи от затворена кабина.Как не ги е срам тези хора?! Тук става въпрос за дете, които и без това не са много в България. Тези пари няма да ви донесат добро, щом застрашавате живота на хора, още повече деца.
7
7
 
12
 
! Отговори
Аса преди 8 години
Значи всичко си е наред, не може да се отвори вратата и няма как да е паднало детето! Най добре ако ви се случи подобно нещо си мълчете, при всички случаи ще сте виновни или сте замислили конспирация. Ето, човека си хвърлил детето от кабинката, за да стане известен. Те хората пасат трева и не им минава през ума за корупция сред честните комисии..
6
4
 
2
 
! Отговори
Vil преди 8 години
Dano sled kato kabinkata e izpravna da ne dokajat che choveka sam si e hvarlil deteto s pari i tva se dokazva
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хаз! Държавна агенция за контрол да намери нещо нередно в работите на честен съвременен предприемач.За това сме на този хал и става все по-зле!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO I SOBSTVENIZITE IM SA IZPRAVNI--DOSEGA SA VNESLI NAD 200 000 000 (DVESTA MILIONA DANAZI) V DARGAVNATA HAZNA.KOITO SA UPOTREBENI ZA BLAGORODNI ZELI OT VSENARODNATA PARTIA GERB.
3
8
 
18
 
! Отговори
Bit преди 8 години
Колко "струваше"???
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бащата е отворил вратата да си хвърли фаса и тогава е станала белята
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лифтът е изправен. А вратата на кабинката?! Ти на мене - аз на тебе!