Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!

Според него полицаите са дали фалшиви показания в СДВР
2 мар 2016 08:52,
116
Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!
Снимка: кадър bTV

Акт за неправилно пресичанe са написали на Атанас Русев, който вчера бе ударен от автомобил със специален режим на движение до парламента.

Още по темата

Русев  от "Да запазим Корал" отивал на протеста срещу законовите промени, с които къмпингуването по морето беше забранено, пресичал от Народното събрание към паметника на Цар Освободител, когато колата го ударила.

Не получих обяснение, не получих извинение, нищо, заяви той пред bTV. Самият той обаче е убеден, че е пресичал напълно правилно.

"Всички полицаи, които бяха на мястото, според тези, които дойдоха от СДВР, според охраната на Народното събрание, всички казаха защо сте пресичали там, там няма пешеходна пътека. Има, въпреки че тя не е нарисувана, защото това е записано в закона. Никой от присъстващите полицаи не знаеше този факт и не познаваше закона", коментира Русев.

"Тази кола щеше да си тръгне оттам, защото шофьорът веднага след това излезе и каза: "Много бързаме, оправяйте се. Протестиращите я спряха", изтъкна още той.

По думите му полицаите са дали фалшиви показания в СДВР. Иначе щеше да излезе, че автомобилът е минал на червен светофар и е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, коментира Атанас.

"Това Ауди влезе със скорост в завоя, на пълна газ", допълни Русев, който за щастие няма контузии. "Нарекоха го докосване. Чист удар си беше", допълни той.

По неофициална информация това е колата на външния министър Даниел Митов, но дали той е бил в колата по време на инцидента, не се знае.

Русев определи законовата поправка за къмпингуването като ненавременна и формулирана неправилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
18
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Колите на НСО, както и полиция, Бърза помощ и пожарна са със специален режим на движение когато са със включена светлинна и звукова сигнализация. Във всички други случаи са си просто обикновени участници в движението като всички останали и за тях важат същите правила. А и също според закона - "водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин".
23
9
 
3
 
! Отговори
???? преди 8 години
къде вижда се тротоар
22
5
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
Който и да е друг шофьора и колата ушевите *** веднага ще го обвинят за несъобразена скорост, а тука се надпреварват да дават фалшиви показания и да оневиняват богоизбраните - жалка пасмина предатели политици с еничари за гавази
21
4
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
някъде из закона беше записано(преди 15г, сега не споря),че пешаходните пътеки са продължение на тротоари и пътни банкети --ИДЕЯТА Е че ако си ходиш по междуселския път и трябва да пресечеш - няма да намериш "зебра", нито в някое село или малък град , надали са си мислели за центъра на София като са го писали
20
5
 
21
 
! Отговори
Докога? преди 8 години
Според закона "Пешеходна пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение, т.е. това, че не е нарисувана, не значи че не е пешеходна пътека. А за НСО знаем, че вечно са над закона, никой не се изненадва, като те вечно излизат невинни!
19
11
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Може и да не е правилно, но колите на НСО са със специален режим на действие. То е същото ако го пблъсне линнейка, патрулка, пожарна. А, тези от НПО като ги видя и ме отвъпщават. Що пари потъват при тях, за да се правят на шутове. Няколко тарикати прибират едни милиони- субсидии, неясни дарения и др, спекулират и манипулират тези, които наиситна ги е еня за приридата, от вереме навереме прявят по някой протест, на който винаги има скандал, за да се вдигне шум около тях и да ги покажат по телевиз
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойо ще мачка, но и ще бъде смачкан като кен от бира!
17
8
 
12
 
! Отговори
didid преди 8 години
До 11 Анонимен Да беше продължение на тротоара добре, ама е очертан краят на тротоара и то от двете страни на пътното платно. А в случая на това кръстовище имаме и пешеходни пътеки, видими ясно при това. Този си пресича неправилно от където и да го погледнеш.
16
3
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
пешеходците са лесни ама колоезадчите трудно ги целя
15
11
 
6
 
! Отговори
Гербероид преди 8 години
Мачкай, Бойко!!!!
14
17
 
10
 
! Отговори
мъро696 преди 8 години
Ама къде я видехте тая пешеходна пътека и ми реве че е пресичал правилно! Половината от пешеходците ходят като зомбирани и въобще не се оглеждат за пътната обстановка!
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера гледах видеозаписа, а после и надменното поведение на шофьора от нсо. Искам да попитам Тиквата, в нсо само от.каченяци ли се назначават, щото да сгазиш нарочно човек, при положение, че можеш да сприш или да го заобиколиш, нормален човек не може да го направи това. Тикво, замисли се върху това.
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тези, които казват че няма пешеходна пътека. Вие или нямате книжки или сте си ги взели с оная работа... В закона за движение ясно е записано "Продължението на тротоарите на ктъстовище са пешеходни пътеки" независимо дали са маркирани. Има го в закона, има го и в ситуациите на изпита с листовките. Ама кой да чете, друго е да си раскате
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11ти, точно така е. Всяко продължение на тротоарните дори и да не е маркирано.
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това пешеходците са най-големите зомбита.Гази наред,ама жал ми е за колите...
8
2
 
20
 
! Отговори
Хидроинженер №1 преди 8 години
Водещи автомобилни компании спират производството на каравани и кемпери заради влязлата забрана за къмпингуване в България.От автосалона в Женева са изтеглени всички нови модели.
7
1
 
25
 
! Отговори
пройко преди 8 години
заглавието трябва да е ,пешеходец блъсна кола на нсо
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
друг път е пресичал правилно.наврял се е нарочно пред аудито и не са го ударили кой знае колко силно.бил е в страни от колата тоя да не реве
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма пешеходна пътека!!!!! Какви са тези глупости?????