Преследване, псувни и мъки – заради единия зелен светофар

Младежи преследваха жена, спряла на неадекватен пешеходец
17 мар 2016 10:30,
67
Преследване, псувни и мъки – заради единия зелен светофар
Снимка: архив, Bulphoto

Истински ужас преживява преди дни Румяна Йовчева. Заради пресичащ пешеходец тя и синът й "закъсняват" с 10 секунди на зелен светофар. Младежите в колата отзад не се задоволяват само с характерните за такава ситуация мигания с фаровете и клаксони, те започват гонка.

Още по темата

Половин час след полунощ Румяна и нейният син, който е зад волана, са преследвани по "Цариградско шосе" от Горубляне до Алея "Яворов".

Миниванът спира пред колата им, от него излизат 4 млади момчета "във видимо превъзбудено състояние", размахват юмруци. Отказват се от гонитбата чак в района на камера на КАТ.

Румяна разказа, че по време на преследването 3 пъти звъни на 112. Никакъв резултат – операторката един път даже си позволила да я нарече: "треперещата госпожа".

На следващия ден започва ходенето по мъките. След като лесно подава заявителски материал в КАТ, Румяна е пренасочена първо към 4-то РПУ (по местоживеене), а след това – първо към Седмо, а след това и към Осмо.

Служителите били подчертано неучтиви, дали й и погрешен адрес на едното от районните. След много загубени часове и обиколка на столицата, жалбата е подадена.

Шефът на СДВР, Младен Маринов, съобщи, че агресивният водач е установен – 20-годишен младеж. Заедно с него се возел и 22-годишен, който междувременно бил арестуван по друго досъдебно производство. Според техните твърдения в минивана са се возели още две момичета.

Маринов посочи пред bTV, че се събират данни за случилото се и е възможно да се стигне до наказания – както за малките джигити, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към Румяна.

Шефът на СДВР обясни, че се извършва реорганизация, чиято цел е пуснатата в което и да е районно управление жалба да се разпределя по служебен ред там, където трябва да се разгледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В МВР са си научили добре уроците по имитиране на дейност. Просто гледат какво прави правителството. Иначе всякакви шапкари се пъчат по телевизии колко велики професионалисти са, но всъщност за пет стотинки работа не искат да свършат. Единственото което ги интересува докато са на работа са заплатата, работното време, защо интернета е толкова бавен, къде ще папкаме, какво става с картите за почивка, къде ще ходим на поход и т.н.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луда работа!
7
1
 
40
 
! Отговори
мда преди 8 години
Нищо няма да се промени докато не разберем че този полицейски шеф който е обещал да се стигне "до някъде си" не му потърсим сметка дали това с е случило. Ако не тогава на този над него и така докато стигнем догоре ако трябва... иначе утре и ние сме част от статисктиката.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne e vazmojno tova sabeli evropeyski danakoplatci
5
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз да попитам кои са тия които трябва да излезнат на улицата и да протестират, полицаите или ние гражданите ?
4
1
 
44
 
! Отговори
Рали преди 8 години
Много изнервен народ... Тъжно е
3
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински цирк. В това писание е спестено, че лявата лента на цариградско е на седмо рпу,а дясната на осмо рпу. Не е ясно какво става ако караш в средата. Като целият този шуробадженакорушветчийски цирк струва над два милиарда лева годишно, без да броим щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие. Разтуряй пълчищата крадливи пиявици като в Грузия.
2
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тези шофьори съвсем откачиха! Трябват едни хубави забрани и ограничения, иначе ще се избием.
1
62
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама много модерно стана да пишете за тия глупости. Така ли ви инструктираха, а? Както и за бабичките с климатиците.