Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?

Общината ни обещава тикет система и видеонаблюдение
28 мар 2016 09:22,
268
Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?
Снимка: архив, Булфото

Голяма част от столичани недоумяват защо докато стойността на горивата пада, цената на билета за градския транспорт може да се увеличи с до 60% – от 1 на 1,60 лева от 1 юни.

Предложението е на Центъра за градска мобилност и престои да бъде разгледано от Столичния общински съвет.

Още по темата

"Това ще е убийство за повечето българи, защото не си заслужава в претъпкания градски транспорт да даваме и тези пари за билетче", коментира пред bTV Веселин Денчовски.

"Аз пътувам с 94 от Студентски град, но използвам карта. Има хора пък, които пътуват на по-малки разстояния, и мисля, че за тях няма да е много изгодно и удобно това", заяви Габриела Винева.

"Те досега не дупчат билети 2/3 от хората, а пък като станат по 1,60 лева, вече определено не виждам как ще се дупчи", смята Румен Попов.

Други смятат, че разликата в качеството между различните видове транспорт е сериозна и цената за автобусен билет не трябва да се вдига.

"Метрото е доста по-удобно, по-топло е. Градският транспорт е доста некомфортен - задушно е, лятото е недостатъчно прохладно, общо взето не е комфортен и наистина не си заслужава да се увеличат цените", посочи Йонка Славчева.

Повечето софиянци се примиряват с увеличението на цената на билета. Някои възнамеряват през лятото да се придвижват с колело.

"На никого няма да се отрази добре, но се купуват нови автобуси, тролейбуси. Отнякъде трябва да идват и пари", заяви Мирослав Гаврилов.

Според новото предложение със сигурност поскъпват и талоните от 10 билета. С тях еднократно пътуване с автобус сега струва 80 стотинки.

За хората, ползващи метро, обаче има още една възможност - така нареченият електронен билет. В предложението за новата наредба не е ясно дали той ще поскъпне.

Едно пътуване с него също излиза 80 стотинки. Ако неговата цена остане същата, пътниците в метро и автобуси ще бъдат поставени в неравностойно положение.

До година и половина трябва да бъде изградена и т. нар. тикет система, която да ни даде възможност за нови превозни документи и ново тарифиране – било то по време или изминато разстояние, обещават ни от Столичната община.

С нея трябва да се изгради и видеонаблюдение във всяко превозно средство, което освен намаляване на гратиса ще ни гарантира и малко повече сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам едно питане :Има ли служител на СКГТ да кара бензинов автомобил?
165
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който не му изнася да се върне в родното си село,така ще пести от транспорт
164
2
 
30
 
! Отговори
www преди 8 години
Видими резултати, гарантирани от бандюгите на Бойко Борисов и ГЕРБ!Първо в столицата, после и в други градове...
163
44
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 1500 лв средна заплата във София 1,6 за билет е смешна сума
162
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познайте как ще се появят групи във facebook като:"Пътуващи Младост 1 - Люлин 5" или "Надежда 2 - Суха река".
161
0
 
28
 
! Отговори
Бранимир преди 8 години
След това увеличение всички софиянци ще се откажат от личните си автомобили и ще започнат да използват градски транспорт.
160
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не вземат да го закръглят направо на 10 лева за билет и да се приключва с адският транспорт.
159
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Градският автобусен транспорт трябва да е безплатен или на символична цена от 20ст.
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можех да закръглат цената на два лева за билет,така обслужването ще става по бързо
157
0
 
19
 
! Отговори
до 209 преди 8 години
Лелките в детските градини, чистачките в училищата и други държавни институции, са все на минимална заплата, а почти всички са си от София. Къде да отидат?
156
0
 
11
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
155
0
 
35
 
! Отговори
лична констатация преди 8 години
Да, вече ми е по-евтино да сляза с колата до центъра, един час в синя зона е 2 лева, а билети в двете посоки 3,20 лв.??? Почти винаги си свършвам работата за час, колата ми е малка и икономична, не харчи. Пътуването по-комфортно... мене лично ме стимулирахте да предпочета да задръстя града, отколкото да ползвам градския ви транспорт.
154
20
 
1
 
! Отговори
СТИМУЛ преди 8 години
Хайде сега, който взима минимална заплата в столицата да се връща кой от къде е.Раиш
153
2
 
35
 
! Отговори
лъжци преди 8 години
Ха, кого заблуждавате, увеличението не е 60% а 120% . Никой не ползва градския автобус само в едната посока . Тоест услугата за ползване се е увеличила ДВОЙНО и отгоре, за гражданите . Ще им бъде 2 ДВА ПЪТИ по скъпо на хората , и отгоре. ЩО лъжете като РОМИ, гуспожо и ти тиквуне !?
152
13
 
6
 
! Отговори
От морето преди 8 години
От Слънчев Бряг до Свети Влас билетчето е 1.50лв. Аре по-тихо, а?
151
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформите на гробарите винаги са в ущърб на хората , само вдигат данъци ,такси и цени , но доходите не , гласувайте пак за гробокопачите на България
150
2
 
43
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Поредната простотия на ГЕРБ, принуждаваща хората да пътуват с кола, а не с градския транспорт. Има два вида пътуващи извън пенсионерите и учениците. Едните ходят всеки ден на работа с градския транспорт, купуват си карти и пътуват. Другите не пътуват всеки ден, картата им е по-скъпа, отколкото да пътуват с единични билети, като доста често те се колебаят как да пътуват - с градския транспорт, с такси или с собствения си автомобил. Е, вече няма да се колебаят относно градския транспорт.
149
0
 
34
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Явно трудно се коментират проблемите на София от хора, чиито мислене е ограничено от мащабите на населеното място, където живеят и където обикновено даже не им трябва градски транспорт. Тук също е пълно с такива. Аз бях потресен преди години, когато един мой познат от областен град, с учудване ме попита защо не ходя пеша на работа, както правят те? Само дето това, моето пеша беше тогава около 14-15 километра, което е извън неговите представи за разстояния в населено място.
148
14
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
ами не е лоша цената,всички пари от данъци и акцизи се стичат към софия и нейния транспорт. 2 лв е нормална цена за там!Ама престанете най-после със тези ПРОСТОТИЙ.......София Д.А.В.А на страната 40% от бюджета който ТЯ САМАТА си е изработила.Тя го ДАВА и им помага.
147
7
 
19
 
! Отговори
робство преди 8 години
Докато американците ни редят политиците ще е мор, другото е емиграция и робуване