Обновяват 70 квартални улици в София

Разширяват бул. "Монтевидео", обновяват бул. "Витоша"
29 мар 2016 14:14,
14
Обновяват 70 квартални улици в София
Снимка: Булфото, архив

Получихме средствата и вече имаме готови проекти за цялостно обновяване и изграждане на нови 70 квартални улици на територията на целия град, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на дискусия на тема "Зелени инвестиции-бизнес перспективи пред социалноотговорните компании".

"Заложили сме цялостна реконструкция на бул. "Владимир Вазов", кметът на "Подуяне" очаква този проект много отдавна", подчерта кметът.

Заложено е и разширяване и реконструкция на бул. "Монтевидео" в Овча купел, изграждане на ул. "Обиколна" в кв. "Дружба" и цялостни реконструкции, заедно с обновяване на трамвайните релси на бул. "Витоша" – от бул. "България" до Южния парк.

Фандъкова подчерта, че през тази година се завършва и системата за управление на трафика. С нея ще се позволява автобусите и тролейбусите да спазват максимално графиците си. Това ще ги направи по-удобни за хората, което ще ги стимулира да ги използват повече, смята тя.

"През 2019 година метрото ще заема 45% от дела на градския транспорт", посочи още кметицата.

"За много кратък период от време, за няколко години, успяхме да удължим метрото с над 20 км и това веднага даде своите ефекти", уточни тя.

Фандъкова добави, че с тези 21 км метро са спестени почти 2 млн. км годишен автобусен пробег.

По думите й с третата линия на метрото ще се достигне спестяване на 90 хил. тона вредни емисии на година и намаляване с 20% на трафика в районите, в които минава метрото.

"Над 450 хил. души дневно ще използват метрото. В момента 350 хил. души ежедневно използват най-бързия и удобен, и в същото време най-екологичен градски транспорт", коментира Йорданка Фандъкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
Кв.Бояна преди 8 години
Само лъжи и празни приказки. Що се морят теА от Общината да говорят?! От 3 години чакам "величията" от СОС да гласуват ОДОБРЕНИЕ за асфалтиране на ул.Ралевица. Само си чешаме езиците колко да не зАспим!!! Пази Боже такива да ни управляват! Амин!
11
0
 
2
 
! Отговори
dominici преди 8 години
Дано ул. Атанас Узунов и бул. Асен Йорданов са сред тях. Толкова е нагънат асвалта и толкова дупки има, че при всяко влизане в тях, ме заболява за ужаса, който изпитва колата ми.
10
0
 
4
 
! Отговори
MCMXLVIII преди 8 години
Какво стана с Дондуков, с трамвая до Дървеница, с пробива "Тодор Каблешков"? Все въпроси, за които нищо и никога не казват...
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 2019 година метрото ще заема 45% от дела на градския транспортЕ - де. вие 2 години и половина не завършвахте една спирка втория лъч на метрото\ имате още 7-8 спирик по този лъч\, а сега за три години ще построите цялата трета линия. Стига лъжи.Метрото ако стане да 2035 ще е голям късмет.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега лекичко ще сменят и някои имена само гледайте какви ще сложат
7
1
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Улиците в София са жалка гледка
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за "Монтевидео" и 10 те години е вярно!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега с билети от 1,60 и глоби от 40 лева ще се облекчи графика и натоварването на .......ГТ. :-)
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, то Монтевидо всяка година от 10 години се обновява :D.
3
9
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Разкарай кълдъръма от "Цар Борис"!!!!
2
2
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Тази улица Монтевидео, нали щяхте да я реконструирате през 2015. Какво стана? Нищо.Сега пак. А опитвали ли сте се да минете там ? Само тежка техника и джипове могат да минават от там безпрепятствено.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автобусите представляват <1% от трафика по улиците, който не намалява. Ефектът е метрото е, че хората от автобусите се возят с метрото, но тези, които си карат колите, продължават да си ги карат и там е основния обем вредни емисии. А, ако дойде и провинциалния с трошката, тогава емисиите скачат десетократно.