Кварталните ремонти в София започват около 15 април

Общината ни обещава да не затрудняват движението
31 мар 2016 09:52,
8
Кварталните ремонти в София започват около 15 април
Снимка: Булфото, архив

70 малки и квартални улици ще бъдат ремонтирани в софийските квартали "Овча купел", "Орландовци" и "Надежда", обяви пред "Фокус" зам.-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов.

Очаква се ремонтите да започнат около 15 април и да не затруднят допълнително придвижването в районите, където строителството на метрото продължава, уточни зам.-кметът.

Още по темата

"Дори и през зимата не е спирала работата по изкърпване на уличната мрежа. Кметовете по райони организираха поддръжката при зимни условия", допълни той.

Христов подчерта, че вече са заложени програмите за ремонт на малките улици за март и април.

"Фирмите по поддръжката вече имат своите ангажименти и вече осъществяват ремонтни дейности. По-мащабни строителни дейности могат да бъдат осъществявани при трайно затопляне. Очакваме след втората половина на април да бъде факт", обясни зам.-кметът.

Относно цената на билета за еднократно пътуване в София Любомир Христов каза, че предложението увеличение от Центъра за градска мобилност цели балансиране на системата.

"Повишаването на цената на билета се компенсира от запазването на стойността на абонаментните карти и предложенията за създаване на нови такива", уточни зам.-кметът и допълни, че с карта за пътуване цената за еднократен превоз достига между 50 и 8 стотинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: квартални улици15 април
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любомир Христов не може да ми налага купуването на абонаментна карта след като не ползвам автопбусния транспорт ежедневно.Това е нахално изказване.По добре да цената на билета за еднократно ползване да е 50 ст. и да има конруктор в автобуса или качване само от предната врата с билет.В противен случай ме губят като редовен клиент,ставам като индийците.
6
7
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
До кога ще ни занимавате с тоя скапан ***....ски и наркомански град ?. София не е българия.......
5
3
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Ти минаваш ли въобще по Цар Борис. Препоръчвам ти два участъка- двата светофара на лагера/хиподрума и участъкът м/у Каблешков и Гоце Делчев (особено преминаването през трамвайните релси, много е гот. Два пъти го правеха и нищо). За скоростта- през целия ден движението е много натоварено, а има и доста светофари, така че 100- 200 км няма как.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Улиците с павета на пръв поглед изглеждат по-зле от асфалтираните, но реално не е така. В случая пътя за Княжево, за който тук двама драпат да се асфалтира, е път с нормалното за населено място ограничение от 50 км/час, Разбира се за тези, които искат да карат там с 100 или 200 км/час, паветата са друсаща настилка и им изпадат зъбите. За тези, които спазват закона при 50 км/час, друсане няма. И не забравяйте, че при асфалт ще го затварят за ремонт всяка година.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното показно ремонтиране, от което ще има само вреда. Не се затварят едновременно улиците за ремонт в цял квартал, както пише тук. Отделно всички знаем какво става до месец-два след ремонтите на ГЕРБ. Колкото до безумното изказване на зам.кмета на ГЕРБ, то думите са излишни. Цената за еднократен превоз достига между 50 и 8 стотинки ...Дотиране (компенсиране) на едни пътуващи от други пътуващи ...В условията на пазарната икономика такива изкуствени дотации са вредни.
2
2
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Освен улиците, оправете бордюрите и осветлението! Вземете да асфалтирате Цар Борис и Любляна, че зъболекарите станаха милионери от правене на пломби, а гумаджийниците от изкривени джанти и спукани гуми!
1
2
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Асфалтирайте "Цар Борис".Егати кълдъръма от прадядово време в на лафове модерната ,зелена,европейска и дъра- бъра столица......Забавянае на тряфика,трошене на коли,повишен горивен разход,аварийност,прах,шум и нечия далавера с постоянно пренареждане!