Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк

Монументът трябва да стане факт до септември
31 мар 2016 07:19, Красимир Ангелов
519
Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк
Снимка: Reuters

Паметник на американския президент Роналд Рейгън ще бъде издигнат на входа на Южния парк в София, съобщава "Дарик". Очаква се това да стане факт още през септември.

В момента се провежда конкурс за избор на изпълнител, а на 22 април трябва да стане ясно кой ще оглави проекта. За цялостната работа по монумента са отделени близо 30 000 лева, събрани от дарения.

Всъщност идеята за подобен паметник не е нова, но се е забавила доста с годините, отчете  Константин Арабаджиев, председател на гражданска инициатива за създаването на монумента.

Паметникът ще бъде изграден на главната алея на парка, кръстена през 2011 г. на Рейгън.  Оттогава е и разрешението на Столичния общински съвет за поставяне на паметник, а след това получава одобрението на тогавашния главен архитект на столицата Петър Диков.

Засега не е напълно ясно как точно ще изглежда бюст-паметника, тъй като победителят в конкурса ще бъде обявен до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 8 години
До БългаринТи си ***, нали го разбираш? Какво е освободил? Прочети малко за срещата в Рейкявик какво е предложил Горбачов и какво тоя ***! Ама като лижете *** поне от време на време хвърляйте едно око на лицето, та да знаете чий е задникът!
60
5
 
10
 
! Отговори
МАТРЯЛА преди 8 години
от паметника на РЕЙГЪН ще използваме за паметник на ПУТИН. СКОРО
59
2
 
17
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Не искаме да слагат паметник на Рейгън, отменете го. И защо в Южния Парк? Това като американските шпиони от посолството като си правят кроса и тичат в парка да го гледат ли е?
58
3
 
10
 
! Отговори
РЕГЙГЪН СИ БЕШЕ ТЪП преди 8 години
и спеше на заседанията, а обкръжението му правеше каквото си науми. Тъй като не рабираше много му подхвърлиха идеята за космческата СОИ и той започна лакърдиите за лазери в космоса. Но нали беше актьор, другите профани взеха че му повярваха. А тракториста ГОРБАЧОВ даже се върза на тия блъфове и се разоръжи. Ама ПУТИН си е друга работа. Обама ще му диша праха още малко, след това следващия президент
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да сложат на амер. преазидент по 4ието време ви бомбардираха!!
56
1
 
9
 
! Отговори
дпс-то ще финансира преди 8 години
Трябва на всики ам.президенти да навдигаме паметници . По няколко от образец. И не само в столицата и градовете а и по цялата територия. А по къра даже ще има и полза от тях .
55
5
 
26
 
! Отговори
ТАКОВА ПАДЕНИЕ преди 8 години
БЪЛГАРИЯ не е преживявала. Даже турците не са слагали паметници на султана ПОРОБИТЕЛ. А нашите политици на "най-прогресивния" американски президент, този който заедно с ЮДАТА ГОРБАЧОВ стана причина да сме в тинята сега
54
7
 
6
 
! Отговори
sds преди 8 години
Tova e nay dobrata novina za balgarskata demokraciya sled vzrivyavaneto na mavzoleya....
53
4
 
23
 
! Отговори
Идиот преди 8 години
И с какво е заслужил този Рейгън паметник в София?
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кога ще сложат от Америка против България , паметник на черния Обама с червени задни части .
51
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо? Защо ще му издигаме на този точно паметник? Какво ви става бе хора?!? Това някаква демонстрация срещу Русия ли е или какво? Спрет да лижете чуждите за*ници!!! Нито Русия, нито САЩ ни е голям брат. Ако някой не е разбрал все още нека погледне как САЩ се отнася със съюзниците си в близкия изток, а и в Европа. Подобна политика има и Русия. Тези държави са двете страни на една и съща монета. Няма братство и закрила в политиката. ИМА САМО ИНТЕРЕСИ! Нека България си защитава собствените вече!!!
50
1
 
13
 
! Отговори
коментор преди 8 години
аз предлагам да направят на мъпет шоу и да се приключва
49
1
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНИ ДАРИТЕЛИ преди 8 години
от АМБАСАДАТА са дали пари. Макар, че не бих се учудил да са изрекетирали ТИКВАТА за укритите парички в чужбина като се знае колко МАТРЯЛ са му събрали
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще платя на някой *** и паметника за 10 лева , ще го направи толкова красив , че и художествените критици няма , да го разберат. Все пак сме "демокрация" според американските препоръки
47
3
 
16
 
! Отговори
Krom преди 8 години
До Анонимен 78 - руско чадо е на *** ... нека кажем, синът. За какви заслуги ще му вдигнеш паметник, перко? Може би, защото и до ден днешен сме една от малкото държави които се "радва" на визов режим с Америка? Нищо, че полит слугинажа вече 30 години прислужва здраво. Или може би, за унищожената ни армия и военно производство? Кое от посочените до тук неща, заслужава паметник? Българите следва да сме патриоти, а не целуващи чужди з*ни-ци ***, лигльо.
46
4
 
14
 
! Отговори
ЩЕ ГО СЛОЖА преди 8 години
на вилата да мога сутрин като стана да го припикавам с кеф
45
2
 
13
 
! Отговори
САМОЛЕТОНОСАЧА преди 8 години
или паметника - кой ще надживее. За мене паметника ще изкара няколко месеца, докато им свършат парите за жива охрана
44
3
 
21
 
! Отговори
без преди 8 години
На мястото на Христо Ботев надявам се. А паметника на Левски да се замени с паметник на пилотите бомбардирали България през 2 световна. Искам и паметник на Баязид светкавицата, дето е изклал сума ти сънародници. Да не пропуснах някой?
43
1
 
14
 
! Отговори
още дръзновени идеи преди 8 години
Не лоша идея също на езерото Арияна да пуснем на вода една самолетоносачка Рейгън . В чест на респекта който ни е обзел ! И тя ще е по-малка де , в мащаб . Може да не е с изтребители и бомбардировачи, щото няма как, обаче може да е с патки отгоре. И ще кореспондира повече.
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
троловете от Америка против България , много се дразнят , когато им се припомня заслугите на американците при избиването на над 2000 цивилни граждани и над 5000 осакатени цивилни граждани при бомбардирането на София . *** не са избили толкова хора за 45 години , както тия *** .