Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк

Монументът трябва да стане факт до септември
31 мар 2016 07:19, Красимир Ангелов
519
Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк
Снимка: Reuters

Паметник на американския президент Роналд Рейгън ще бъде издигнат на входа на Южния парк в София, съобщава "Дарик". Очаква се това да стане факт още през септември.

В момента се провежда конкурс за избор на изпълнител, а на 22 април трябва да стане ясно кой ще оглави проекта. За цялостната работа по монумента са отделени близо 30 000 лева, събрани от дарения.

Всъщност идеята за подобен паметник не е нова, но се е забавила доста с годините, отчете  Константин Арабаджиев, председател на гражданска инициатива за създаването на монумента.

Паметникът ще бъде изграден на главната алея на парка, кръстена през 2011 г. на Рейгън.  Оттогава е и разрешението на Столичния общински съвет за поставяне на паметник, а след това получава одобрението на тогавашния главен архитект на столицата Петър Диков.

Засега не е напълно ясно как точно ще изглежда бюст-паметника, тъй като победителят в конкурса ще бъде обявен до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
7
 
! Отговори
А ПОЧЕТЕН КАРАУЛ преди 8 години
ще има ли или само надупени политици ще го вардят от в КОЛОНИЯТА
40
2
 
9
 
! Отговори
ЩЕ БЪДЕ РОЗОВ преди 8 години
защото няма да смогнат американските МЕКЕРЕТА да го пазят денонощно.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-подходящия паметник на американски президент в Южния парк е паметника на Бил Клинтън с Моника Люински хванати ръка за ръка , а става и Моника клекнала пред Клинтън в най-известната й поза .
38
7
 
18
 
! Отговори
Дървен философ преди 8 години
Защо не вдигнете паметник на някой българин, защо не вземе да вдигнете паметник на някоя баба и дядо, че благодарение на тях, вие "демократчета" се омилионерчихте и се кръстите в д.у.п.е.т.о на чичо сам? Вие сте по-гнусни от мършата.
37
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комедийния актьор Рейгън , за какво му вдигат паметник , за участието му в някой филм или за заслугите на Америка при бомбардировките на София , през Втората Световна война.
36
2
 
9
 
! Отговори
били дъ кид преди 8 години
Със шапката и пищовите ли ще е ? *** не ли по-добре на Чък Норис тогава . Айде и на двамата, един срещу друг .
35
2
 
14
 
! Отговори
Krom преди 8 години
А защо не срещу Самуил? Ще му барнат светещи уши, и ще привлекат як поток от американски шопари, които целодневно ще възклицават "йес, оуууу йееее". То не, че нещо друго заслужаваме, междувременно. А за да заприличаме на Дисни Скопие бих предложил до него и един Путин със светещ нос. Така ще сме с двата крака в по един лагер. Като ще сме шутове, поне да е докрай.
34
3
 
21
 
! Отговори
аферим преди 8 години
Абе тука да не е албанскоКосово че да набиваме статуи на американски президенти !? Все пак не е известно някой от нашите президенти да е разбогатял от контрабанда с органи . Или има покрито инфо ..?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами преди имаше паметници на Ленин! Хахаха Важното е да ни помпат с омраза и да ни разединяват непрекъснато. А резултатът е явен - България си остава все така много бедна и загърбена от всички.
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американските президенти са известни само с войните които водят , а Америка само с кризите които предизвикват . Кризата от 2008 до сега в ЕС се предизвика чрез Америка със фалита на финансовите пирамиди . Те си запечатаха обезценените им долари , а Европа стана слаба , каквато им бе и целта , сега и бежанците от подкрепените от сащ и ЕС "демократични" правителства и те помагат
31
4
 
26
 
! Отговори
Георгиева преди 8 години
И на кой .е приумица тая простотия?!От какъв зор паметник на Ам.президент в БЪЛГАРИЯ?!ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТИЯ Г.Ъ.З.О.Л.И.З.Ц.И,които за да са на власт продават нашата Родина, заличават НАШАТА история,правят ни за смях пред цял свят?! НАРОДЕ?!
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ли ще спрем да вдигаме паметници на руснаци и американци...
29
0
 
6
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
Aide che nqmam tarpenie da se otgote mu!
28
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя комедиен актьор , какви заслуги има към България , или това е поредната инициатива на Америка против България
27
25
 
5
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
БРАВО! Трябва да се строят паметници на заслужили хора и да се рушат паметниците на терористите и окупационните армии!
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще го драскане с фашистики свастики тоя паметник всеки ден , той е представител на фашистка държава , заради нейната политика са проведени най-много войни и най-много разрушения в световната история , добре че латиноамериканците я завладяват и ще я разрушат отвътре
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
паметника на тоя *** , бивш комедиен актьор , е за заслугите на американците при бомбардирането на София през Втората Световна война .
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво като се построи паметник на някой, за който младите хора не са и чували? Някакъв американски мухъл. Дреме ми какъв е бил! Ей, за това държавата е на тоя хал. То няма нужда и от коментар. Плюете на собствената си история, забравихте собствените си герои, писатели и поети и ми драпате към САЩ да работите като перачи и камериерки!
23
2
 
30
 
! Отговори
dido преди 8 години
То ние направихме паметник на американските летци, които бомбандираха България и чешма- паметник на атентаторите които взривиха майки и деца, та на шута-президент ли няма да направим, чакам и на Василий II скоро някъде да направят или на Сюлейман.
22
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката на Рейгън съсипа СССР, затова заслужава паметник !