Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк

Монументът трябва да стане факт до септември
31 мар 2016 07:19, Красимир Ангелов
519
Вдигат паметник на Рейгън в Южния парк
Снимка: Reuters

Паметник на американския президент Роналд Рейгън ще бъде издигнат на входа на Южния парк в София, съобщава "Дарик". Очаква се това да стане факт още през септември.

В момента се провежда конкурс за избор на изпълнител, а на 22 април трябва да стане ясно кой ще оглави проекта. За цялостната работа по монумента са отделени близо 30 000 лева, събрани от дарения.

Всъщност идеята за подобен паметник не е нова, но се е забавила доста с годините, отчете  Константин Арабаджиев, председател на гражданска инициатива за създаването на монумента.

Паметникът ще бъде изграден на главната алея на парка, кръстена през 2011 г. на Рейгън.  Оттогава е и разрешението на Столичния общински съвет за поставяне на паметник, а след това получава одобрението на тогавашния главен архитект на столицата Петър Диков.

Засега не е напълно ясно как точно ще изглежда бюст-паметника, тъй като победителят в конкурса ще бъде обявен до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
15
 
! Отговори
ilia-varna преди 8 години
Поредната българска простотия. Американците *** навсякъде където са отишли - Ирак, Афганистан, Либия и други и сега Европа сърба сготвената от тях гозба. Но така е когато европейските лидери са се привели ниско и са се хванали за палците. Набутват ни го а ние си мълчим и им правим памет Циганистаници. Още някоя годинка и ще се преименуваме в Циганистан. Да сме живи и здрави.
260
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори да приемем, че е правилно да има паметник на американски президент у нас, защо не на Кенеди, а на тоя точно ***?
259
0
 
10
 
! Отговори
Я па тоа преди 8 години
Че тоаима най-много паметници у назе. Пред всеки Макдоналдс има по един такъв шарен Роналд
258
1
 
19
 
! Отговори
сова преди 8 години
Голяма грешка на Русия че изтегли войските си от ГДР. Американците продължават да имат 12 бази и 70,000 армия в западната част на германия. Все още се чувстват като окупатори победители от ВСВ. Оня предател Горбачов побърза да изтегли войниците си. А Русия също има право да има войски там като победител.
257
1
 
13
 
! Отговори
PD преди 8 години
Интересно! Кръжок от натегачи, с джобни кинти, скрит зад "гражднска инициатива" създава поредната ГОРЕЩА ТОЧКА НА ментално разделение в държавата. Е ли редно, в "територията наречена България" да няма легална структура по защита от такива безумия. Щото празно няма, ще се появи нелегална такава. Историята помни такива случаи, и резултатите за обществото също
256
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На България не и трябва паметник на Рейгън. Тои не е направил нищо добро за България или за българският народ дори бих казал напротив - неговата политика е определяща за живота ни през последните 25 години през които населението на България от 9 милиона става 7 милиона.
255
1
 
7
 
! Отговори
M. преди 8 години
Рейгън, враг номер 1 на тутраканска селищна система?
254
9
 
5
 
! Отговори
Моканина преди 8 години
Боже, колко мъка и простотия има в русофилския ограничен свят , Боже! Не разбра ли тоя руски какей дето *** форума с лъжите си за Южна Добруджа, че тотално е изтрещял?
253
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Velika li4nost!!!!
252
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЗА РУСИЯ ИЛИ ДОБРО, ИЛИ НИЩО !!! ПРИКЛЮЧИХА С МРЪСОТИИТЕ И СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАСЛУЖЕНОТО -- ФАЛИТ И ФЕОДАЛЕН СТРОЙ !!!!!
251
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Рейгън СССР вече не същия,всъщност направо изчезна.
250
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
Откъде накъде?Недоумявам - ние протекторат ли станахме вече?Поне да беше премахнал визите за българите.Без думи.
249
8
 
3
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Основната заслуга за процеса на фалит ,който тече в Русия е на Рейгън !!!! Това което започна преди 28 години завършва и света ще се освободи напълно от най - голямото зло - Русия !!!!!!!
248
10
 
4
 
! Отговори
борко преди 8 години
Велик човек ,който прогони *** от Европа и ги набута в леговището им в Москва !!!!! Такъв човек е нужен и сега , за смело решаване на световните проблеми !!!!!
247
3
 
3
 
! Отговори
Така са русофилите преди 8 години
Устроили си състезание по бягане и Рейгън, като по-спортна натура, изпреварил Брежнев. Тогавашната съветска преса отразила събитието приблизително по следния начин: " Нашият генерален секретар на ЦК на КПСС другарят Леонид Илич Брежнев завоюва почетното второ място, докато неговият съперник, президента на Съединените Американски Щати Роналд Рейгън, за голямо съжаление успя да се класира едва предпоследен."
246
6
 
4
 
! Отговори
До съюзниците :-) преди 8 години
Откакто съществува на картата Русия никога не е била по-изолирана, но вместо да се сърди на себе си, търси вината навсякъде другаде. Путин докара държавата дотам да няма на практика нито един всеотдаен съюзник, а последните й сателити, като Беларус и Казахстан, открито й се противопоставят до степен, че по отделни двустранни и международни въпроси проявяват явна враждебност към опитите на Москва да възстанови нещо като СССР под формата на евразийския съюз.
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КокоРусия е повела една от поредните си войни с турците за контрол над проливите на Босфора но не за да ни освободят а за да им помотнем с десетки хиляди българи да я спечелят. Ако са искали да ни освободят кво са чакали пет века? Защо бяха против обединениетона България с Източна Румелия защо бяха на страната на сърбите защо бомбандираха Варна през 1915 защо ? Ами защото въобще не са искали да ни освободят а да им помотнем да спечелят срещу турците с наша помощ поредната война.
244
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не политизираме - все пак, не ми се ходи на стари години с дъщерите и внуците по Белене и Скравена. Затова - до който записва - против паметника съм! Но съм готов да подкрепя всеки против моето мнение /балъците демек/. Снимки трябват - на откриването..Е, за спомен, не за сведение. Все пак не съм доносник като Рейган. Вервайте ми!
243
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименГладна кокошка просо сънува , ще ви се китай и индия и другите да са с русия, но на гласуването в оон не са, иначе до къде стигнахте с рублата да е брикс валутата ха ха а аха хаха ха ? Или по точно до къде стигна брикс съюза? До клавиатурите на руските *** ли ? А ха ха ха голям смях с вас
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Венецуела, Боливия, Судан, Зимбабве - е и Китайската Народна Република с 2 000 000 000, Индия - още толкова, Бразилия, ЮАР, Виетнам и пр. На последно - но и първо КНДР с термоядрената тояга. ***, бегом към Брюксел - центъра на НАТО-то, генератор за сигурност, но...На летищата и гарите - оглеждайте се много внимателно!