Как депутатски съпруг гради спирки в София на двойна цена?

Премиерът иска оставките на Ирена Коцева от ГЕРБ и на зам.-кмета Любомир Христов
Обновена: 22 апр 2016 12:13 | 22 апр 2016 12:07,
66
Как депутатски съпруг гради спирки в София на двойна цена?
Снимка: Булфото, архив

Как съпруг на депутатка спечели поръчка за спирки в София? Отговорът – с много контакти и роднинско-приятелски връзки, става ясно от разследване на Нова тв за съмнителна обществена поръчка, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.

Сделката е за 60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и зам-кметът по транспорта Любомир Христов.

Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лева общински пари.

Още по темата

Независими експерти обаче твърдят, че дадената сума е твърде висока за изграденото до момента. Според тях цената на навесите е два пъти по-ниска от тази, описана в договора.

"В заданието са изискани два вида качествени покрития. Не виждам нито едното, нито другото", заяви Боян Бонев, специалист по метални конструкции.

От разследването става ясно още, че служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов на няколко пъти е засичана в Самоков, пред къщата на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

Впоследствие става ясно, че Христов е ходил там многократно през уикендите. Оказва се, че съпругът на избраничката от управляващите е съдружник във фирмата, спечелила голямата обществена поръчка за столичните спирки.

Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал обществената поръчка.

"Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури, собствен бюджет", коментира Христов.  

Ако обаче цената, на която са направени спирките, е два пъти по-ниска от платените общински пари, то кой е прибрал разликата?

Ирена Коцева настоява, че това, за което знае, са малки поръчки, които една такава малка фирма в трудно време изпълнява.

"Към Столичната община не съм чувала да имат такава поръчка", каза тя, като впоследствие се сети за спирките в София и за това, че фирмата на мъжа ѝ е изпълнител.

"24 часа" твърди, че след разкритията премиерът Бойко Борисов е поискал депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева да подаде оставка като народен представител. Борисов е поискал от Йорданка Фандъкова и Любомир Христов също да напусне поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
8
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 8 години
"Как депутатски съпруг гради спирки в София на двойна цена?" Лесно, аз мога и на тройна, Фънди чуваш ли?
59
1
 
17
 
! Отговори
софиянка преди 8 години
Някой дали се дава сметка, че новите навеси на спирките за нищо не стават - когато вали, там също е мокро, духне ли вятър - отникъде не си защитен, да не говорим за снега! Това не са спирки, където можеш да се скриеш от слънче, дъжд или сняг! Чудя се защо изобщо ги правят- само да се отчита дейност и да се харчат пари! Да не говорим, че използваните материали са чупливи и лесно се изваждат стъклата. Дали Фандъкова някога е ползвала такава "спирка"? Интересно!!!!!!!!!
58
1
 
13
 
! Отговори
цък преди 8 години
Народната мъдрост гласи:"Хвани единия, удари втория, шЪ паднат всичките!"Това представлява така нареченият "български политически елит"!Всички или поне повечето от тях са все "бивши" произлезли от партията Майка, като в химна им - "..комунисти, комсомолци... винаги в Единен строй"!!!Тъй тя.....
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУДАЛИСОВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА СЪС ВЗИМАНЕ НА НОВИ И НОВИ ЗАЕМИ А ПЪК ХАРЕМА МУ Я ДООГЛАЗГВА!!!!*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ!!! ЩОМ БУДАЛИСОВ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН!
56
2
 
11
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
Очевидно партийната принадлежност няма значение. Краде се поголовно през последните 26 години. *** и алчен народ, избрал най -доброто да го управлява.За съжаление това е само началото.............
55
1
 
9
 
! Отговори
как бе Бойко преди 8 години
как на Тотев същата фирма ГБС която строй и хотела му и къщата и вилата ,построи и най- големия обект в Пловдив спортната зала и е под изпълнител на фонтаните,как хотела му е построен с 3 милиона а е доста огромен да не говорим какво е оборудването,а спортната зала 60милиона или детските градини който построи Тотев струват по 5 милиона,а хотела му който е 15пъти по голям 3мил.,нещо не ми се вързва.Как фонтана струва 11мил.,колелото на водната палата 1,4мил.,зоопарка 4,6мил.детска площадка 0,5мил
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат свършване тез роднини и приятели бе, повече са от та.либаните на ИДИЛ
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ден без скандал с кражби и мошеничества на членове или близки до ГЕРБ......
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ся на кой ша плащаме по 60-те стинки на билетчето отгоре? Мисля, че би било редно Баце като ги маха едните - да ни посочи следващите. Тъй де, ред трябва да има! Туй Стабилност ли е или какво?
51
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Бойко!Уволнявай гнилите ябълки! Изчисти партията от тези пиявици!В другите партии си ги къткат и пазят такива. Само ГЕРБ ги отлюспва публично.
50
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, ама много интересни хора това българите. Нали вие ги избрахте, някой друг ли ви гласува за герберастките крадци.Ами то не е само да ги изберете, те защо са във властта - ами да лапат.Сега трябва да ги храните, а после да се оплачете на Арменския поп.
49
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Преди псевдодемокрацията в която сега живеем имаше една структура наречена ,, финансов контрол". Тотава всички трепереха защото при такива далавери се отиваше в затвора! Сега е друго-оставка и замитане на случая под чергата!
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цирк "Боко" , без почивен денно си го заслужвате , де
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После защо билетчето ще става 1,60лв. Нали трябва да попълнят липсите от кражбите, че трябва да има за крадене и за други.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в затвора ??? и къде е тоя дето е от ЦГМ далаверата ??? хайде бойко- знаем, че ти е близък. С подобни кражби и 10 лв. билет няма да стигнат !!!КРАДЦИ !!!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов заяви че ще е безкомпромисен: ще им иска освен оставките и 50% от комисионите
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... и сега какво ще прави родата от Самоков ?
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що не и Фандъкова?! Или тя нищо не е знаела по въпроса?! Или отново само тиквен ПР с дребни бушончета?!
42
1
 
10
 
! Отговори
БРАТОВЧЕДИТЕ преди 8 години
са голяма работа...
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А даскаличката и тя нищо не знаела милата. Само мига на парцали и гледа влюбено Мутрата.