"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!

Вегани и вегетарианци организират шествето си на 8 май на Витошка
4 май 2016 18:32,
164
"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!
Снимка: Facebook

Под надслов "Месото е убийство" група вегани и вегетарианци организират протест в София на 8 май.

Самите те обясняват, че се очаква протестът, който ще се състои на столичния бул. "Витоша", да бъде грандиозен.

"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница", пишат във Facebook организаторите на протеста.

Те обещават на 8 май в техният "пърформанс", както самите те наричат протеста си, да се появят 20-ина пакетирани като пилета в тарелки хора, както и чинии със "сервирани" в тях хора. Гарнитурата обаче е зеленчукова.

"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните и се опитва да покаже една различна гледна точка, различна от тази на карнистите, гледната точка на животните които биват ежедневно масово изклани за храна", пишат още организаторите.

Те дори посочват, че в каузата им ще се включат съмишленици от чужбина. Самата Facebook страница е пълна с постове на вегани и вегетарианци от Македония и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
22
 
7
 
! Отговори
Вегетарианец преди 7 години
Много сте зле всички. Болни месоядни окислени дебели мозъци.
89
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганите са единствените истински българи. Адмирации.
88
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тия момичета. Крайно време е да се сложи край над насилието и убийствата на мирни животни.
87
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрем ли да ядем месо ще се затрием много бързо. Няма да има храна за всички. Ама вегана не вижда по-далеч от носа си. Борете се за по-хуманни и безболезнени начини за умъртвяване в кланиците.
86
6
 
15
 
! Отговори
оле преди 7 години
А труповете в природата и околната среда на веганите не са ли убийство?! Мравките, ***, бръмбарчетата, комарите, насекомите въобще, които веганите и вегетарианци стъпкват и шляпват без секунда да се замислят, че също ги боли? А разните вредители, които унищожават, защото са им конкуренция и ще им изядат зеленчуците, защо ги убиват? Така че и веганите са кръвожадни и да не ми се правят на по-висши духом. В природата има баланс чрез борба и единство между видовете.
85
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната простотия в изпълнения на 5-10 менталноболни на свобода. Какво значи веган? Това е някакво извращение, човека е месояден, все едно вълка да започне да рупа марули.
84
3
 
20
 
! Отговори
3xG преди 7 години
Следващия протест го очаквам в клетката на лъва, как група вегани се опитват да му обеснят, че "месото е убийство". После може би Слънцеядите, ще правят протест под надслов "Растенията имат също чувства".
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете им животноъдите. Ама преди това им кажете, че заради тея веганчета им се спира субсидията ...
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде се покри министърчето-отворко? Чух, че е настинал, ама защо толкова дълго, а и нали все носи шалчета?
81
4
 
12
 
! Отговори
Ум преди 7 години
Абе едва ли някой на някого иска нещо да наложи, а просто група хора иска да накарат друга група от хора да помисли малко повече от рекламата "за щастливи прасета от който се стават щастливи кюфтета". Да *** не, вместо да им светне лампичката и да отворят някоя книга или уебсайт и да се обогатят, реагират просташки и първосигнално като *** хванати от гората.
80
6
 
22
 
! Отговори
ядосана преди 7 години
А кой ще защити правата на горките милиони марули, руколи, лимец и чия, които безгласно страдат ежедневно под неокървавените с месо ножове на веганите? Какво им стана на хората, по дяволите, за най-малкото нещо някаква общност ще мрънка и ще дава акъл на мнозинството. Да си живеят както са решили, но да не ми го налагат, ако може.
79
3
 
14
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
Ало, изгубилия совалката! Много добре знаем как се добива месо, я по- ведро. А ви се подиграваме, щото сте смешни, а се мислите за много специални. Всеки знае откъде идва пържолата, СПОКО. Няма нужда от " буденето" ви.
78
2
 
9
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
Ахахах неее, имало Туба и Вибокс, оттам да сме св образовали. Душици тревопасни. И как ги е страх от ХИМИЯ, и как вярват в природата, нищо, че и водата е химия, а чумата е била напълно естествена, природна приумица. Дънов, нещо, ау?! Милите ми те, как ме веселят.
77
10
 
1
 
! Отговори
Къде ми е совалката? преди 7 години
Как ще ми казват аз кво ще ям?! I feel so offended! Ако си отворя очите да гледам мършата която ям и почна да чувам писъците на животните от кланниците... ще ми стане тъпо. Затва нека иронизирам и обиждам някви хора които се борят за няква кауза и не се страхуват да променят хранителните си навици. *** logic. *** humanity... Nothing to do here. :D
76
1
 
14
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
Ахахаха тия са ми любима порода ***. Влезте във ФБ групата на Българско веге общество и ще се търкаляте от смях, тъпота и невежество отвъд всякакви предели.
75
1
 
9
 
! Отговори
До Атлас преди 7 години
Човекът както и всички висши *** е ВСЕЯДЕН.Ти вземи се образовай.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво е тва месо със сутиени - я бързо натюр! *** или крава със сутиен да сте виждали?
73
6
 
3
 
! Отговори
Ум преди 7 години
До АтласИменно. Животните в масовите фермите се хранят със всякакви ГМО фуражи обработени с пестициди и отрови. Отровите се отлагат в месото и присъстват в млякото и яйцата. Масовото животновъдтво се е превърнало в една фармацевтично-химическа индустрия.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пази боже сляпо да прогледа. Нормалните хора да не ходят наляво-надясно да казват на всеки да яде месо? Абе вегане, ходи на ливадата паси и не казвай на другите какво да ядът. Отиди в Раднево и протестирай, не да изкарваш акъла на малките деца с тия целуфани.
71
15
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Човек не е месояден по природа-я се образовайте поне малко-има Туба и вибокс например, ако не ви се четат едни такива хартиени сборници дето им викат книги.