"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!

Вегани и вегетарианци организират шествето си на 8 май на Витошка
4 май 2016 18:32,
164
"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!
Снимка: Facebook

Под надслов "Месото е убийство" група вегани и вегетарианци организират протест в София на 8 май.

Самите те обясняват, че се очаква протестът, който ще се състои на столичния бул. "Витоша", да бъде грандиозен.

"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница", пишат във Facebook организаторите на протеста.

Те обещават на 8 май в техният "пърформанс", както самите те наричат протеста си, да се появят 20-ина пакетирани като пилета в тарелки хора, както и чинии със "сервирани" в тях хора. Гарнитурата обаче е зеленчукова.

"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните и се опитва да покаже една различна гледна точка, различна от тази на карнистите, гледната точка на животните които биват ежедневно масово изклани за храна", пишат още организаторите.

Те дори посочват, че в каузата им ще се включат съмишленици от чужбина. Самата Facebook страница е пълна с постове на вегани и вегетарианци от Македония и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
10
 
7
 
! Отговори
Vegetarian преди 7 години
*** майтапчиите сте обаче :D 1во Хищниците убиват - да. Но отдавна май сме минали времето да се водим животни.2во Растенията нямат съзнание.. Но ако дойда и почна да разчленявам домашния ти любимец мисля че ще изпитате нещо и 2мата?3то Относно колко зле здравословно били вегани/вегитарианци... Има тонове информация. Хора - атлети, интелектуалци и какви ли не, има на такива диети и "функционират" добре. Този начин на живот не се насилва.. или го имаш онова съзнание или не. :))
69
2
 
4
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Зеленчуците били много-отровни..........ОК,ама ние ядеме това което яде тия краставици и отровата става двойна.А да не говориме месото какво го правят допълнително.Една година ям месо и една не ям и докато свикна със вкуса на тая *** е страшно трудно,така че ние месоядците сме ненормални.П.П. аз съм майстор скараджия и знам за какво говоря-МЕСОТО Е ГАД
68
8
 
6
 
! Отговори
Ум преди 7 години
До до умОграничил съм драстично масовите плодове и зеленчици и купувам предимно био и фермерски продукти. Нямам нищо против хората ядящи месо, но поне да се образават малко, че еФтиното месо, което ядът в несметни количества им скапва здравето. Нашите дядовци и баби са ядяли в пъти по-малко месо, ама сега пуст капитализъм - корпорациите двойно печелят - веднъж продават отровено месо, а след това живото-поддържащи лекарства на клиентите.
67
4
 
7
 
! Отговори
до Ум преди 7 години
Препоръчвам ти повечко зеленчуци с нитрати, често пръскани с отрови срещу вредители.
66
6
 
15
 
! Отговори
боян преди 7 години
друго си е да не им чуваш ужасните крясъци на марулите, докато ги изтръгваш от земята, Умиваш ритуално и режеш живи, поливаш със сол, оцет и олио и ги жвакаш още мърдащи... б***си лицемеритещо не се присъедините към София Прайд? много ше си подхождате - и те натрапват себе си на света - също толкова дразнещо
65
4
 
9
 
! Отговори
до ум преди 7 години
"Месото не е убийство, а убива. Масовото месо от магазинната мрежа е бъкано с изкуствени и естествени хормони, лекарства и антибиотици който го правят силно токсично за консуматорите."Мерси, приятно ядене на зеленчуци, обилно пръскани с нитрати и нитрити ти желая.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вегетарианците забравят, че растенията също са форма на живот, която те убиват, за да изядат. Грудки, корени, стебла, листа, цели растения. В случаите, в които ядат само плодовете или семената на растенията, те ги лишават от възпроизвеждане и обезсмислят краткият им живот.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Организирам анти протест. Просто ще си ядем кюфтета, кебапчета, наденички и каквото се сетите още от животински произход. Да спасим флората от тези зли вегани!
62
7
 
5
 
! Отговори
Ум преди 7 години
Месото не е убийство, а убива. Масовото месо от магазинната мрежа е бъкано с изкуствени и естествени хормони, лекарства и антибиотици който го правят силно токсично за консуматорите. Изкуствените хормони са за бърз растеж, естествените идват от стрес и страдание (за това селяните казват, че когато животинката се мъчи, месото не е така вкусно). Лекарствата и антибиотиците ни правят резестентни към множество медикаметни. Да ви е вкусно ;)
61
3
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ще се съглася с веганите, когато успеят да убедят лъва и тигъра от зоологическата градина в разговор на четири очи в моралното си превъзходство. До тогава възнамерявам да се "гавря" с телата на по-нисшите ни "животински събратя" и неродените им малки под формата на яйца или хайвер, чрез варене, пържене, печене, пълнене, паниране т.н. и дори публично ще ги консумирам в добра компания и на чаша вино или бира !
60
2
 
10
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Битие 4:1-5 "Адам позна ***, жена си; и тя зачена и роди Каина, и рече: придобих човек от Господа.Роди още и брата му Авеля. И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец.След няколко време Каин принесе Господу дар от земните плодове;и Авел също принесе от първородните на стадото си и от тлъстината им. И Господ погледна благосклонно на Авеля и на дара му;а на Каина и на дара му не погледна благосклонно."
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пробвайте да отгледате едно дете само с тревички. Много ми е интересно как ще си набавя огромната нужда от белтъчини само от растителна храна, за да израсте и развие. Съмнявам се, че ще стане само с ядки.
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пребий веган - спасяваш маруля ;)
57
4
 
10
 
! Отговори
д1 преди 7 години
Тез не са в час.
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия па са кво искат. ;)
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи лъвовете са големи убийци до един и извършват безмилостен геноцид над антилопите.
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхме тревопасни, нямаше да оцелеем като вид. Вие как си представяте прабългарите, изминали хиляди километри, за да се установят тук, да са яли само случайни плодчета по пътя си, при положение че са били достатъчно голям брой и от по време на преход няма как да си сеят растния. Ами зимата какво щяха да ядат? Ако беше така, всички щяхме да си останем в Африка и сега останалия свят щеше да е почти празен, ако изобщо бяхме оцелели.
53
4
 
16
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
Абе тия съвсем са превъртели!!! Тва е щото са спряли месото. Мозъците им зацепват!
52
2
 
12
 
! Отговори
Джон преди 7 години
1 Тимотей 4:1-3 "А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на мамливи духове и бесовски учениячрез лицемерието на ония, които говорят лъжа и имат жигосана съвест,които забраняват да се встъпва в брак и съветват въздържане от ястия, що Бог е създал да ги ядат с благодарност верните, и ония, които са познали истината."Бесовски учения - блудство и вегетарианство. Вегетарианството/веганството е крайно разпространено в езичеството.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Храненето винаги е означавало само едно: да убиеш и изядеш друга форма на живот, било то растение или животно. За някои това може да е кофти нещо, но така е устроен светът.