На ход е София – прокарват и тук забрана за бурки

Инициативата е на столични общинари от ВМРО и "Атака"
9 май 2016 07:52,
25
На ход е София – прокарват и тук забрана за бурки
Снимка: Reuters

Опит за прокарване на забрана за облекло, което покрива лицето, ще направят столичните общински съветници от ВМРО и "Атака", съобщава пред "Труд" евродепутатът Ангел Джамбазки.

Днес той и избраници в Столичния общински съвет от двете формации дават пресконференция, на която ще представят предложенията за корекции в Наредба №1, отнасяща се за спазването на реда в града.

Още по темата

"В текстовете никъде не присъства думата бурка, хиджаб или нещо друго, което е религиозно", обяснява Джамбазки. Той уточнява, че предвидената глоба е от 500 до 1000 лева при първо нарушение и от 1000 до 2500 лв. - при второ.

Подобна забрана, ограничаваща носенено на бурки, вече действа на територията на Пазарджик, Сливен, Стара Загора, а в Пловдив предстои обществено обсъждане. Навсякъде инициативата е на общинари от ВМРО.

Джамбазки припомня, че в Народното събрание групата на Патриотичния фронт вече е внесла и законопроект за този вид облекло.

"Засега действаме на ниво общини, защото бъдещето на текстовете в НС не е сигурно. Относно тяхното написване сме използвали френския и белгийския опит – в тези две страни има законова забрана", казва Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
БАТЮ преди 7 години
Важен е принципът , а той е : НЕ ПОДАВАЙ ПРЪСТА , ЗАЩОТО ЩЕ ПОсегнат и на ръката !!!!!!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законът всъщност не е само срещу бурките, а срещу МАСКИТЕ. Спокйно може някой привърженик на Атака - да речем да сложи маска и да безчинства. Или на някоя агитка - Левски, ЦСКА....само че на журналистите им е много удобно да изкривяват въпроса че само за бурки се отнася. Отнася се за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.55405
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до `14 - ако нямат пари - в затвора. Законът би трябвало да е такъв..... Като нямаш пари не нарушаваш закона....
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не са ВМРО Батмана ще ни продаде на ЕРдоган. Тук ще се напълним с турски молове и магистрали сторени с турски пари, а а в Бойко ще пусен имиграните и дрогата на ЕРдо....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩото ГЕрб подкрепят ДПС и не иската да прокарат един закон за всички. Вижте тотев - мики мауса - колко се протиив в Пловдив
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забрана в цяла България.Защо всяка община отделно трябва да прокарва такова искане?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нямат пари да платят глобата ? Ако освен бурка нямат нищо друго ? Аз до днес не съм видял циггаанин глобен. Това е както да глобиш бездомно куче за това че сееере на тротоара !
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ова че прекарват забрана е добре. Какъв е резултата ? Да не си остане само с прокарването ?До колкото знам законите в България са само на книга
9
1
 
12
 
! Отговори
! преди 7 години
Дано, макар и слаба, България успее да се запази и да се противопостави на ислямизираната вече Западна Европа. Т.к. от нея ще дойде нахокването за проведените у нас забрани и опитите за политика, насочена към запазването на основните християнски и хуманни ценности. Не съм оптимист, като знам колко продажни и страхливи са ни управляващите. Дано пък да греша!
8
12
 
7
 
! Отговори
Ценко преди 7 години
Джамбазки е луд,не му се доверявайте,и не му давайте дума.
7
1
 
19
 
! Отговори
Валвал преди 7 години
Разбира се, да се забранят на територията Република България!
6
2
 
22
 
! Отговори
123456 преди 7 години
Напълно съгласна! Така както, аз се съобразявам в тяхна държава, макар като турист- без къси поли, без сядане в кафене, което е "мъжко" и те да го правят! Извън темата, но в квартала са се завъдили доста араби с коли със сини номера, та има ли смисъл да ви казвам кой кара в насрещното, кой паркира неправилно и тн. Крайно време е България да защитава интересите си и народа, нека имаме достойнство.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех да бях моден дизайнер! веднага трябва да се пусне модна линия "бурка" и ревюта, ревюта! даже по тАлАвизията веднага едно реалити шоу, например "кой ще свали бурката", гласуване с есеме-си и много други инициативи могат да бъдат измислени;
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно! Ако отидете с приятелката си в земята на бурките тя ще има проблем, ако носи къса пола. Щом идват тук ще махат чаршафите.
3
2
 
35
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 7 години
Пак власт имащите допускат капитална грешка ... бурките и всички други производни трябва да бъдат забранени на територията на България. Включитлно и на чужди граждани да носят бурки и производните им в БГ !!!! Само така ще ни уважават ... но ние нямаме нито армия нито правосъдие ... нямаме нищо ... та Бог да прости България!!
2
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето българи са ментално ислямизирани чалгари, те тръгнали да се занимават с наколко бурки.
1
0
 
22
 
! Отговори
ААаааа в Пловдив НЕ преди 7 години
В Пловдив невръстеникът ТОТЕВ не дава , защото трябва да забрани и Мики Маус по Главната ....Всъщност мнозинството в Общински съвет се формира и от ДПС / *** на Пловдив/ Така че .... бурките в Пловдив могат да се разхождат свободно