Шофьор не върна ресто на пътник, пожела му "Лек ден"

Автобусът е №111, а пътникът нямал точната сума от 1,60
1 юни 2016 10:30,
136
Шофьор не върна ресто на пътник, пожела му "Лек ден"
Снимка: Dnes.bg

Шофьор на автобус по линия 111 не връща ресто на пътниците, които не са си подготвили точна сума за билет днес.

Тази сутрин в автобуса, който се движи се от ж.к. "Люлин 1" към ж.к. "Младост 1" с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839, пътник си купил билет от шофьора на превозното средство, но не подготвил точна сума, а имал 2 лева, съобщи "Фокус".

Шофьорът на автобуса му продал билет с нова цена от 1,60 лв., но не му върнал ресто. Пътникът попитал за оставащите пари, но отговорът на шофьора бил: "Лек ден!".

Припомняме ви, че временният шеф на ЦГМ Румяна Миланова заяви, че през първите дни, след като е в сила новата цена на билета за градския транспорт, шофьорите на автобуси са длъжни да връщат ресто на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: пътникрестоАвтобус 111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък ако съм, следващия път ще му изсипя 1.6 лв. на жълти стотинки от по 1 и 2 и да си брои като е такъв тарикат!
91
2
 
1
 
! Отговори
Дядо Матю преди 7 години
До ПероПеро, малко си се объркал, 5 леи може да са 1,20 евро, но не и 1,20 лева. А най-точно: 10 леи = 4,34 лева.
90
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора снимаите контрольорите как подминават инжинерите и докторите в градския транспорт !
89
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Западен Парк в Автобус 83 се качват много Роми с карти !
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като съм си купил карта и се кача в 22 на пл. Възкресение п реди факултета и вътре е пълно с хора с карти и бронзов тен !
87
6
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не е скъп обществения транспорт - евтино е горивото. Улиците са непроходими от коли с по едно човече вътре. Даже некой са в камиони като GL и Q7 на ауди. Трябват свирепи рестрикци за колите - огромни данъци на квадратен метър заемана площ и тежест огромни глоби за неправилно паркиране и спиране и повсемесно въвеждане на платено паркиране. НЕМА ВЕЧЕ МЕСТО ФАНДЪКОВА. из софия средната скорост стана 15км. в час. не се движим а само си дишаме дизеляците.
86
0
 
31
 
! Отговори
Дюндюк преди 7 години
През първите дни шофъорите са задължени да връщат ресто, а след първите дни кой колкото даде стига да е над 1,60.Ресто не се връща.
85
3
 
27
 
! Отговори
Перо преди 7 години
Цените на билетите за градски транспорт в 3-милионния Букурещ - билет за 2 пътувания в метрото е 5 леи - 1,20 лв. 10 пътувания - 20 леи - 4,70, дневен абонамент - 8 леи - 1,70, седмичен - 5,70, месечен - 16 лв., месечен ученици и студенти - 8, пенсионери - безплатно. Същите са цените при трамваи, тролеи и автобуси. Месечните абонаменти за всички линии са 50 леи - 11 лв. и 25 - 5,50 за учащи се. При по-големи заплати и пенсии. У НАС СЕ КРАДЕ И СЕ КРАДЕ НАГЛО, НО НИЕ СМЕ СИ ЗА БОЙ.
84
2
 
32
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Толкова ли е трудно? Контрольорите стават кондуктори. Влиза се отпред, слиза се отзад. Влизаш като си платиш. Остават само проверки за кондукторите - дали са дали билет като са взели парите
83
1
 
21
 
! Отговори
Лорд ъф Итън преди 7 години
Ееее,голяма далавера бе ...при 500 пътника на смяна , по 40 ст.са си 200 лв. на ден ! Със сигурност това беи съблазнило един наш "ЛОРД",с опит в градския транспорт ,да предпочета отново да завърти истинският геврек на волана ,вместо да си върти ...своя ! Че като бонус може и да им пее ...шансони и врътка по една флейта : )))
82
1
 
27
 
! Отговори
Дане преди 7 години
Навсякъде в Европа билетчето е скъпо, но действа час или час и половина. А ние искаме 1.60 дори за една спирка. Освен това в нормалните държави месечната карта струва колкото 17-20 билетчета, тоест в нашите условия тя трябва да е около 30 лв, а не 50 или 60, както е в момента.
81
11
 
8
 
! Отговори
каруцар преди 7 години
До Космополитвиж кво пич...явно не си ме разбрал нещо...ако автобусът е междуселищен ,таксуването на пътниците от шофьора е тъпо но вероятно но ако говорим за градски транспорт това е лудост и не ми говори за пещери ами по-добре *** и си обръсни гърба преди да отидеш на плажа ;)
80
2
 
17
 
! Отговори
Космополит преди 7 години
До Blago и каруцарКак при това цялото "забавяне" там в развитите държави успяват да се движат по разписание?! Тук все бързаме, минаваме на червено, засичаме, изпреварваме, не продаваме билетчета или пък ги подаваме намръщено на клиента в движение, и накрая нищо не е по разписание и има безумни закъснения. И това е във всички сфери. Слаба организация и липса на интелект - това са ни главните проблеми.
79
3
 
24
 
! Отговори
Космополит преди 7 години
До Blago и каруцарВиждам, че не сте мърдали от пещерите си и затова безплатно ще ви осветля как е в модерните съвременни държави, понеже съм обиколил и видял доста. Превозното средство е спряло и всички се качват от първата врата, никой за никъде не бърза, водачът спокойно си продава билети и връща ресто от касата си, която е пълна с монети и банкноти. Връща ресто дори при подадени 200 евро и не се мръщи или оправдава. След това потегля спокойно и всичко се движи по разписание.
78
0
 
19
 
! Отговори
ikar преди 7 години
"временният шеф на ЦГМ Румяна Миланова заяви, че през първите дни, след като е в сила новата цена на билета за градския транспорт, шофьорите на автобуси са длъжни да връщат ресто на гражданите."Това означава ли, че следващите дни шофьорите не са длъжни да връщат ресто?
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-добре е цената да стане 6 лева! така даваш 10, шофьора закръгля на 10, щото няма ресто! нямте пари за хляб? яжте еклери!
76
0
 
19
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Особено ми хареса идеята градския транспорт да бъде безплатен.Това би било исторически жест на кметствата да уважат своите бедни граждани и за простотийте коита сътвориха на последък. Икономия от заплатите на контрольорите и истаналите пари от бюджета на кметството.Ако има партия с такава гениална идея ще гласумам за нея.Отказвам се от ГЕРБ.
75
7
 
11
 
! Отговори
каруцар преди 7 години
е как може такова нещо бе...водачът е бил задължен щом като няма сТинки за връщане да слезе от автобуса тръгне и да тръгне из махалата да разваля пари....;)))....питам се и отговор няма....Що занимавате шофьорите с глупости а не си назначите контрольорки...споко,откриването на топлата вода няма да бъде ваша заслуга
74
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПо принцип, ако нямаш точна сума, водача има право да ти откаже да ти продаде билет.- - - -Хаааа, ха, ха, ха, ха, ха, .... къде това бе ? В България ли ? Ааааа, там може ! Ха, ха, ха, ха, ....
73
3
 
45
 
! Отговори
fsd преди 7 години
Ако се чудите защо точно 1.60 лв:1) За пред хората излиза, че някой действително е смятал колко е необходимо да стане. Ако бяха казали 1.50 щеше да изглежда съмнително, а така хората са заблудени, че щом не е кръгло число сигурно така е изчислено.2) Вече е мината психологичната междинна бариера от 1.50лв и цената се очаква да става 2лв3) След време, заради неудобната цена за ресто, шофьори и пътници сами ще поискат да стане 2лв и всички ще се чувстват облекчени.