Откриха атропин в кръвтта на натровените от София

Съдържание на атропин може да има дори в брашното
16 юни 2016 17:00,
41
Откриха атропин в кръвтта на натровените от София
Снимка: Reuters, архив

Тримата души, които постъпиха в болница със съмнения за отравяне с гъби, може да са се натровили от друго, съобщи Нова тв.

Изследванията, които бяха направени в "Пирогов", доказват съдържание на атропин в кръвта, но от болницата не се ангажират да потвърдят, че отровата е била в гъбите, тъй като съдържание на атропин може да има дори в брашното. Състоянието на натровените вече е стабилизирано.

Още по темата


Междувременно партидата от близо 20 тона гъби беше изтеглена от пазара, за да бъде проверена от агенцията по храните. Тя е пристигнала от Полша преди около десетина дни.

Както Dnes.bg писа вчера, тричленно семейство бе прието в болница, след съмнения, че са се натровили с култивирани гъби, закупени от столичен магазин.

Две жени от семейството бяха приети за лечение в Александровска болница, а мъжът бе пренасочен към "Пирогов".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво отравяне с атропин? Най - много да им се разширят зениците :)
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахахаха пресни гъби от Полша внасяте... А толкова народ мизерства по селата и ромите всичките безработни... Честито, другарки и другари евроатлантици ;))
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЛСКИТЕ ГЪБИ СА С ГМО, ЗАЩОТО ИМАТ ТРАЙНОСТ ЕДИН МЕСЕЦ. БЪЛГАРСКИТЕ ТРАЯТ ДО ТРИ ДНИ.
35
0
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 34 (До 25)Ако ядеш зелена мухоморка, единственият шанс да не се превърнеш в труп е да ти направят спешна трансплантация на черен дроб в първите няколко часа! Нищо друго няма та да те отърве от среща със Създателя!
34
0
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"Изследванията, които бяха направени в "Пирогов", доказват съдържание на атропин в кръвта, но от болницата не се ангажират да потвърдят, че отровата е била в гъбите, тъй като съдържание на атропин може да има дори в брашното."Ами да, ако е вярно както се чува че са яли заешка яхния с гъби и картофи, може атропинът да го има и в брашното, и в гъбите и в месото.Само че най-вероятно източникът е в стари прорастнали картофи.Няма начин да е от гъби. Понеже е имало гъби и първо за тях са се сетили
33
0
 
3
 
! Отговори
Мечо Пух преди 7 години
Сега вносителя и търговеца на гъбите,да осъдят за пропуснати ползи всички медии,които даже споменаваха имена.От самото начало бях убеден,че това е партенка.
32
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
До АнонименЗелената Мухоморка (най-отровната гъба в БГ) се хрупа от дивите зайци ....Червената мухоморка - яде се от елени и други животинки.....Твоята теория е много опасна и разчиташ само на късмет!!! Казва ти го гъбар с 25 год стаж ;) Бери само, САМО, само това което познаваш и не гледай животните какво ядът!Успех!
31
0
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Атропинът е алкалоидът от билката Лудо биле.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно развитие на случката, ако написаното се окаже вярно.По принцип атропинът може да е част от лечението, а за овладяване на възможния страничен ефект от него се дава/влива още химия. Нещо не ми се връзва.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До VX LSDАтропинът е противоотрова срещу БОВ при правилно дозиране. При приемане на растения или гъби правилното дозиране е практически невъзможно.
28
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименМного насекоми и техни ларви спокойно ядат силно отровните гъби от семейства Amanita и Galerina.
27
0
 
3
 
! Отговори
ined преди 7 години
В брашното може да има заради наличието на татул в житото, ама какво ще търси в култивирани печурки
26
0
 
5
 
! Отговори
niki преди 7 години
Добре де, що не поканят някой миколог да се изкаже, ами дрънкат само тъпотии???
25
5
 
8
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 7 години
Аз пък мога да ви кажа че в момента има на БГ пазар и домати с произход Полша, вчера си купих и честно да ви кажа не бяха лоши. Ябълките също са им вкусни... аз не знам какво ревете само... полко, турско, гръцко се тая, нали е ядене... ГОСПОД ДАЛ
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ОТ ПОЛША в България е пълно със ферми за гъби защо....."Защото българската стока е много по-скъпа. Големите вериги логично предпочитат да изберат по-евтиното, защото така по-бързо ще продадат стоката си.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха български оригинални традиционни ябълчици, животните щяха да ти счупят терасата, да влязат и ги изядат!Аз като събирам гъби, гледам да са наядени от дивите животни или поне червеи. Щом са хрупали животните, значи не е мухоморка.
22
1
 
3
 
! Отговори
йтеъуйеът преди 7 години
ОТ ПОЛША в България е пълно със ферми за гъби защо.....
21
1
 
16
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Е,няма как да се отровили от атропин, това и докторите ще ви го кажат. Да не говорим, че в гъбите, дори и в най-отровните, атропин няма.А за грамотността на журналята не искам да коментирам ...
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сложете и един таг кръвтта гений...
19
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
А котките и враните не ядоха ли?