С гей парада България се развивала откъм европейски ценности

Едва 24% от правата на хомосексуалистите у нас са защитени
16 юни 2016 18:30,
279
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности
Снимка: Reuters, архив

"София Прайд" е събитие, което показва, че България се развива в посока на европейските ценности. Това коментираха организаторите на събитието пред BTV.

По данни на организаторите на парада, въпреки че България е светска и правова държава, едва 24% от правата на хомосексуалистите са защитени. Така например държавата не признава техните семейства, не полага и усилия да ги защити от хомофобски престъпления и домашно насилие.

Провеждането на "София Прайд" на Задушница, което беше остро разкритикувано от църквата, не е провокация, категорични са организаторите. Те обаче не пропуснаха да напомнят, че живеем в светска държава и както зачитат правата на религиозните общности, така и религиозните общности трябва да се съобразят с тях.

На различно мнение обаче е Петя Георгиева, която е сред организаторите на шествието "Да запазим децата от разврата". "Конституцията не нарушава правата на гей обществото (...) законодателството им дава право на завещание", обясни тя.

Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" отбеляза, че даже в общества, които отдавна са приели хомосексуалността за норма, това не е помогнало по никакъв начин на ЛГБТ хората да се чувстват по-добре.

"Тези гей паради не са изява на цялата хомосексуална общност. Тук става дума за малка група извратени и побеснели педали, финансирани от различни международни организации. Зад тях в България стои Българският хелзинкски комитет", обяви националистът Боян Расате.

Той разкритикува пасивността на обществото по темата, като посочи, че всяка година едни и същи хора единствени организират акции срещу гей парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше все пак гейската провокация да не е точно на Задушница.Не знам самоковската учителка защо дреме. Нали уж е много набожна, кръстче носи.
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зеларят вървял по улиците и викал :- Айде на зелето, айде при Зеларо.Един го спрял и го попитал, какво се е развикал така.А зеларят отгворил - ами зелар съмвикам, айде при Зеларо да си продам зелето.- Ами аз като съм гинеколог, тръгнали ли съм по улиците да крещя - Айде Путкаро.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРЕЛЕЦА ОТ ОРЛАНДО Е БИЛ ОБРАТЕН!!!!!!! ВЕЧЕ СА ДАЛИ СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ, ЧЕ Е ПРЕДЛАГАЛ НА МЪЖЕ
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** гнусни в деня, в който се прекланяме пред паметта на мъртвите....
100
2
 
4
 
! Отговори
What if.. преди 7 години
Много непрофесионално от страна на редактора. Да постави статия за "София Прайд" до статия за "Евромацки 2016". Не бива така, моля коригирайте се :)
99
2
 
16
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
Предпочитам да си остана недоразвит за европейските ценности тогава, щом това е "развитие".
98
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правил съм хомо секс със хомофоб. Хомофобите са прикрити хомосексуалисти.
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро и в България някой ще изтрещи, като онзи в Орландо.
96
1
 
12
 
! Отговори
ined преди 7 години
Догодина сигурно ще искат парад и на **** заради тюрко-анадолските ценности
95
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София прайд е събитие доказващо дебилноста на една загиваща Европа да си внесем и терористи дето да отстрелват гейове за да се изравним с Европа Държавата не може да озапти гейовете парламента е лекнал като пудел пред всякакви организации състоящи се от два чиновника както и да е ако някой гей ми затвори пътя на Задушница когато отивам към гробището ще му се види деня черен и ще проклина всичките си привилегии.
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против миндерасите ако не пречат на нормалните хора.Но ненавиждам демонстрацията на миндерасия, какъвто е въпросният парад.
93
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо лошо в парадите. Така хомосексуалистите ще се запознават лесно.
92
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли,нагли та нагли!!!Точно на Задушница ли намериха да ни се натрапват!!! :-) Големи европейски ценности!! :-) :-)
91
2
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз лично нямам нищо против гейовете. Не ми харесва парадирането с това. В Светите книги е писано: "Плодете се, множете се и населявайте тази Земя. Дадохме ви животни и растения за храна и плодородни земи" и т.нт. за всеки грях всеки сам си носи отговорността.В Германия вкарват в затвора Професори осмелили се да объсждат Холкоста а за други неща пълна свобода. Това не е нормално. Не е и морално.
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съгласен съм с теб. Но въпреки всичко остава омраза."С този прайд е по-зле. Хората са подразнени, че малцинствата правят мнозинството на маймуни. Един ден ще дойде точката на кипене, и точно гей хората ще пострадат, защото те винаги са в светлината на прожекторите. Не разбирате ли , че ви използват. Повече права така не получавате. Разделението става по-голямо.....Не е това начинът. Начинът е кадърни и успели хора да споделят ако са гей, а не само мрънкания и искания
89
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гей парада трябва да е по няколко пъти на година.
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много мирни хомо хора, които си живеят без да ви пречат и не ходят на паради. За съжаление навън не могат да се държат с половинката по начина, по който другите се държат. Голяма част от гей хората се съобразяват с обществото! Затова моля не слагайте всички под общ знаменател.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тончик ХаритончикЗамечтал си се за мъжка любов. Аре бегай до парада да ти мине мерако.
86
2
 
5
 
! Отговори
европа вече е жалка преди 7 години
хххаааххааахххааа европейските ценности--да си пепинчо.....ето затова хората никога няма ида приемат тези "ценности"
85
2
 
12
 
! Отговори
националист преди 7 години
Тези ценности разрушиха всички християнски такива, Кой кой разрушава Европа?