Бившата барета стрелял като обезумял по полицаите

Само на 50 м от стрелбата играели деца, майка разхождали бебета
Обновена: 29 юни 2016 11:09 | 29 юни 2016 11:00,
89
Бившата барета стрелял като обезумял по полицаите
Снимка: архив, Bulphoto

43-годишният Христо Георгиев, който загина при престрелка с полицията в София, след като извърши обир на заложна къща заедно с Росен Рангелов-Човката, е получил два куршума – единият във врата, другият в ръката.

От оказиона Полицая и Човката откраднали близо 50 000 лв. – 5000 кеш, останалите в златни накити, съобщава "Телеграф".

Бившият служител на МВР Христо Георгиев, известен като изпечен майстор на обирите, почина от раните си след екшъна в кв. "Разсадника". Рангелов успял да се скрие за кратко в тръба на близкия строеж, но бил извлечен от там и закопчан.

Още по темата

Около 14 ч. Ицо Полицая и Човката спрели пред заложната къща на бул. "Ломско шосе" в "Надежда". С насочено оръжие и маски на главите нахлули вътре и заплашили служителя, че ще го гръмнат, ако не им даде всичко. Те събрали златото за по-малко от минута, но и служителят успял да натисне паник бутона.

В бясната гонка се включили, освен пристигналите на място полицаи, още 6 оперативни коли и патрулки. В кв. "Разсадника" обирджиите се прехвърлили от "Голфа" си на джип "Мицубиши". Това се случило около 15 ч.

След като обирджиите премазали три патрулки и две частни коли, решили да продължат пеш. Докато тичал, Георгиев открил стрелба по бившите си колеги с боен пистолет калибър 7,65.

"Стреляше като обезумял. Цял пълнител изпразни по тях. Ченгетата също го почнаха, то нямаше и как, ако искаха да оживеят. Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана", разказаха свидетели на стрелбата.

Точно два часа и половина продължило издирването на Човката.

"Как се размина без случайни жертви, не знам. На 50 метра е паркът. Зад него има училище и детска градина. Навсякъде майки с деца, хора минават... Беше много страшно", говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина.

"Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът", сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.

Тя казва, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.

Голфът, с който обирджиите атакували заложната къща, е краден. Той бил свит преди дни от "Люлин". Джипът, обаче, си бил официална собственост на Човката.

Днес стана ясно, че всички служители на отряд "Кобра" ще се срещнат с психолог, защото по време на престрелката в София вчера е имало опасност за живот им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гошо"Направо се притеснявам за бъдещето на България и на нормалните хора, като чета идиотските коментари на всички, които мразят полицията.Няма по-тъпо поведение от това, да хвалиш престъпниците ,а да плюеш по тези, които се опитват да поддържат някаква ЗАКОННОСТ.Много вярно! И аз като чета коментари, много често недоумявам как може такива неща да им раждат главите на някои хора. То е като някаква епидемия - хейтването по Интернет. И всеки се прави на много разбиращ и на много смел.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАз обаче пак ще се пробвам - Първию "демократичен" президент след 1989 г. - желю Жабата (Жабата му беше прякора и много му подхождаше) ...
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕй, верно има забрана - фамилията със звездички ми я сложиха тия от Близззз !!! *** за Вас !!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо да е забранено да се пише името на първия "демократичен" президент след 1989 г. ?? Все още живеем в демократична страна, със свобода на словото - казва се желю желев ... И кой е наложил тази забрана да се пише името му ?? И защо ?? С каква цел ?? Подмяна на какво ?? Трябва нещата да се наричат с истинските им имена ...
60
1
 
2
 
! Отговори
bobi преди 7 години
До попамалоумник.. все тоя боко ви е в устата
59
2
 
4
 
! Отговори
попа преди 7 години
Тоя Боко го е гръмнал по телефона от Брюксел!!!
58
1
 
23
 
! Отговори
ддд преди 7 години
Той бившия полицай си ебил престъпник и като полицай само че с унифома !!!
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя трябва да бъде съден за Тероризъм , кой гърми срещу полицаи ей така без нищо
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....майка разхождали бебета.....
55
3
 
23
 
! Отговори
РЕЦЕПТА преди 7 години
1.Когато служител по ОПАЗВАНЕ на реда след дълга служба ПРЕМИНЕ към ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, при първо залавяне- ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР( понеже няма смъртна присъда).Да видим ще стават ли ПРЕСТЪПНИЦИ.2.Всички с прякори- козли, крави, очи,мърди- да бъдат по възможност "загинали при престрелка".ИМА ЛИ ПОЛЗА от ТЯХ???? Само създават обстановка за престъпления и убийства.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vol.5А СЛЕДВАЩОТО НАПИСАНО Е ЗА ПОВЕЧЕ ДРАМАТИЗЪМ!!! ЕХ, ЕХ, ЖУРНАЛИСТИ!!! НИЩО ВЯРНО!!!"Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът", сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.Тя казва, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.
53
0
 
12
 
! Отговори
Ама не беше така преди 7 години
Vol.4"... Беше много страшно", говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина. --- СТРАШНО НЕ БЕШЕ, А БЕШЕ ОПАСНО!!!! ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА СЕ ВЗИМАТ В ДРУГ ЧАСОВИ ПОЯС!!!ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ЖУРНАЛИСТИКА - СТАКМИСТИКА!!! ФАНТАСТИЧНА СТАТИЯ ОТ ФАНТАСТИЧЕН ЖУРНАЛИСТ!!!
52
1
 
8
 
! Отговори
Ама не беше така преди 7 години
Vol.3"Как се размина без случайни жертви, не знам. На 50 метра е паркът. Зад него има училище и детска градина. Навсякъде майки с деца, хора минават... Беше много страшно", говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина.-----ПЪРВО, УЧИЛИЩЕТО НЕ РАБОТИ!!! ВТОРО, ПО ВРЕМЕТО НА ЕКШЪНА ДЕЦАТА СА СПЯЛИ В ГРАДИНАТА!!! ТРЕТО, ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМАШЕ МНОГО ХОРА ПО УЛИЦИТЕ И ОСОБЕНО МАЙКИ С ДЕЦА!!!
51
1
 
9
 
! Отговори
Ама не беше така преди 7 години
Vol.2"Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана", разказаха свидетели на стрелбата. " --- ТОВА Е ЛЪЖА!!! НЯМАШЕ ТАКОВА НЕЩО И НЯМАШЕ СВИДЕТЕЛ НА ПАДАНЕТО, ЗАЩОТО НЯМАШЕ ПАДАНЕ!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Ама не беше така преди 7 години
Vol.1"получил два куршума единият във врата, другият в ръката." - МОЖЕ, НО ИМАШЕ ГОЛЯМО КЪРВАВО ПЕТНО НА ГЪРБА НА РИЗАТА, КОЯТО БЕШЕ ВЗЕЛ ОТ НЯКЪДЕ, ДОКАТО БЯГЯШЕ!!!
49
0
 
7
 
! Отговори
Днес бг, днес бг, преди 7 години
а де са вашите репортери с бронежилетките...)) Или ви се свиди за една бронежилеткаа... А майките с децата, безплатно ви дават сведения за престрелката, и видео ще дадат от телефона, пустите медии, винаги така става у нас, цивилните отнасят и престрелката, и новината, и квото остане, па и страшно било, ами страшно ще е ,те са били там, не вий)))... Па и вие, като полицията, имате нужда от психолог, май))).
48
4
 
21
 
! Отговори
добър край преди 7 години
Тез дет недоволстват да си спомнят белите брези. Нали помните при едно друго правителство се стреляха полицаи и СОБТ а министърът им искаше да си догледа кокурса мис българия . Жертвите бяха 3 все " милиционери" . Колкото и да плюете да все тая по добри са от вас и то в пъти . Статистиката и фактите говорят . По калп ави слаби безлични правителства от на социалистите нееема
47
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До стабилност, Защото " Ние ги хващаме, те ги пускат", събудил се Илия - все в тия, казва народа
46
1
 
15
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До АнонименВсички те си мислят, че придобиват статут на недосегаеми. Наистина са такива по време на службата и си мислят че ще продължава все така.
45
3
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Направо се притеснявам за бъдещето на България и на нормалните хора, като чета идиотските коментари на всички, които мразят полицията.Няма по-тъпо поведение от това, да хвалиш престъпниците ,а да плюеш по тези, които се опитват да поддържат някаква ЗАКОННОСТ.