Фандъкова обеща чисто нова "Витошка" през август

Нов асфалт, лампи, релси, тротоари, че и велоалея
Обновена: 1 авг 2016 14:02 | 1 авг 2016 13:44, Камелия Цветанова
19
Фандъкова обеща чисто нова "Витошка" през август
Снимка: Булфото, архив

Ремонтът на бул. "Витоша" - от бул. "България" до Южния парк с дължина 1,8 км, ще приключи в средата на август.

Реконструкцията е на стойност 2,9 млн. лв. от бюджета на Столичната община, обяви днес кметът Йорданка Фандъкова, която провери обекта.

Първият етап на ремонта на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България", приключи през миналата година.

Още по темата

Кметът Фандъкова припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни. Санкцията за всеки ден забавяне е 30 хил. лв.

"Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът. Тя посочи, че по бул. "Витоша" се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея. Булевардът ще е чисто нов, увери кметът", цитиран от БТА.

Фандъкова настоя, че навсякъде се работи усилено, а обектите се проверяват ежедневно.

На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата. Работи се с удължено работно време и след след като обектът бъде готов, фирмата трябва добре да почисти, включително и околните улици. Цялостният ремонт на ул. "Богатица" ще приключи през ноември, съобщи Фандъкова.

Работи се усилено и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София, каза още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Редута преди 7 години
"Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът."Защо не провери какво става в Редута? Ремонт на няма и 300 метра улица, без подмяна на кабели и канализация- 2 месеца.Срок на завършване на ремонта-28.07.2016год.Към днешна дата -никаква надежда за приключване
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Качеството на ремонтите е под всякаква критика.След ремонта на ул.Симеон има сериозно пропадане на шахтите.
13
2
 
1
 
! Отговори
додо преди 7 години
А Позитано кога ще ремонтират?
12
1
 
4
 
! Отговори
Боже 2 преди 7 години
И тези дето реват за кварталите... Само да ги светна, че и това там е квартал... Нарича се "Иван Вазов"...
11
2
 
5
 
! Отговори
Боже преди 7 години
Много сте зле... Кой ви знае от кое село сте дошли да давате акъл... Що не си седяхте по селата не знам... Едни и същи коментари под тая статия. Витошка, драги ми "съграждани", не е само отсечката от съдебната палата до патриарха, ами чак до Южния Парк. В ремонт не е пешеходната зона, ами всичко след нея. Тази част определено имаше нужда от ремонт... особено от бул. България натам, което всъщност се ремонтира.Много сте зле...
10
2
 
6
 
! Отговори
От ГЕРБ преди 7 години
Давай Фандъче да папкаме, ако трябва хиляда пъти ще ремонтираме Витошка, но да има парички за касичката!
9
3
 
7
 
! Отговори
дааааа преди 7 години
Да, за кой ли път я "ремонтират" тая улица. А по кварталите няма тротоари и тревни площи щото по тях е пълно с коли и няма кой да ги оправи и огради от наглите шофьори. Или поне да ги вдигат. По 100 на ден за паяк ... егати сумата дето ще се събере
8
4
 
12
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
В "черната дупка" бул. Витоша потънаха пари за идеалното ремонтиране улиците на поне 4 столични квартала. Пардон, сигурно като стане София Председател на ЕС, ще разхождат европейците напред-назад само по нея...Манталитета ни е балкански и такъв ще си остане - крадене до дупка !!!
7
11
 
11
 
! Отговори
факт преди 7 години
По Витошка не трябва да има велоалеи. Ненормалниците на весилипеди са опасни за разхождащите се!
6
3
 
13
 
! Отговори
Иван Павлов преди 7 години
Не им ли писна на тия БАНДИТИ,здраха се от кражби.....
5
4
 
15
 
! Отговори
Дочка преди 7 години
Стига сте наливали пари в тази Витошка.Погледнете софийските тротоари жалко нещо.В коя друга столица не Европа има такъв калдаръм.Съжалете се над хората които като ходят по улицата гледат все в краката си!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какво й е на "Витошка"? Чиста, добре павирана, що-годе подредена търговска уличка. Хората с право казват за кварталите, а за провинцията не ми се отваря тема, понеже ще се почне редовната полемика че парите отивали в София, а пък от друга страна София ги изкарвала.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ученичко омръзна ми от това лъскане дето го правиш!!Дупките и скапаните улици по кварталите кога ще управиш??
2
6
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
всяка година само витошка хаиде спрете се малко има и други квартали
1
16
 
33
 
! Отговори
boko bo преди 7 години
Ама пак ли. Е всяка година основен ремонт и после няколко частични. Брилянтен пример за това как се усвояват средства и как Столична община затъва в дългове. Към днешна дата сигурно са реално около 2млрд ?. Бравос. Да ни е честита новата "Витошка".