Застрояват поредна площадка, частна собственост е!

Документите са изрядни, твърди кметът на район "Младост"
1 авг 2016 09:52,
28
Застрояват поредна площадка, частна собственост е!
Снимка: кадър Нова тв

В столичния квартал "Младост" се планира изграждането на нова сграда на мястото на детска площадка.

Живеещите наблизо започнаха подписка срещу строежа и днес ще се срещнат с районния кмет Цвета Авджиева.

Над 800 души са декларирали с желанието си за запазване на детската площадка. Децата в района също са започнали своя подписка, в която вече има 80 подписа.

"Документите, които са издадени за разрешение на този строеж, са изрядно направени. ДНСК два пъти правиха проверка, аз днес ще се свържа отново с тях, за да ми потвърдят лично, че няма нарушения", заяви пред Нова тв районният кмет Цвета Авджиева.

"Имотът е частна общинска собственост, през 2004 година е продаден на собствениците, които в момента ще строят върху него. През 2009 година, когато е обсъждан Подробния устройствен план на "Младост 1", не са постъпили възражения и планът е приет и той е в действие", каза още тя.

Инвеститорът планира да построи 4-етажна сграда - общежития за работещите в IT центъра на Тех парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Лилия преди 7 години
В жк Младост 4 между блок 409 и блок 401,положението е същото. Събирахме подписки,но нищо. Ще ни "залепят" още една сграда с Бог знае какви човешки подобия от света и от нас...А детската площадка и зеленината ще я затрият,без да им мигне окото! Ето защо децата ни ще растат пред телевизорите и компютрите.Ето защо ще растат асоциални :(
22
0
 
1
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
чух новината по бтв
21
0
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Г-жа кмета на Младост невъднъж е доказала, че за нея децата не са приоритет. За нея приоритет е премахване на зелвните площи в квартала и застрояването му. Там са комисионните, от децата тя нищо не може да вземе. Погледнете страницата във фейсбук "Детските площадки в ж.к.Младост- София", там ясно си личи какво е тяхното състояние.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То едно време може да е било комунизъм, но се е строило и с разум. Да има въздух в междублоковите пространства, детските градини от едно време са със широки стаи, високи тавани, много естествена светлина, централно отопление и естествена хладина. А сега Набутани в деца в гарсониери, за детски градини.Ами както е тръгнало, да бетонират всичко междублоково, да стане една безкрайна верига от сгради, да махнат и тротоарите и само с коли и "евтиния" градски транспорт да се придвижваме.А децата вкъщ
19
0
 
10
 
! Отговори
Крадци преди 7 години
Така построиха търговският център на кап.Райчо в Пловдив! Измамници!
18
0
 
14
 
! Отговори
До 16 <до 13> преди 7 години
Забрави тревната ивица между двете платна на булеварда.
17
19
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Когато започваха да строят новата детска градина в Младост 4 зад фантастико не протестирахте, нали.... всеки си гледа неговият интерес и това е, стига сте мрънкали.
16
4
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Дали? В Младост 3/4 имаш градинката пред общината, градинката до Лидъл и Хит (която Лидъл изградиха), градинката близо до Била в Младост 4, Бизнес парка... не знам както видяхте 1 място. Имотът е частна собственост и нищо няма да се промени с подписи. Ако в ПУП там е зона за строителство, а не зелена площ строителят в е правото си. Друг е въпросът, че всеки в тази страна е подкупен и разрешителни за строеж се дават ей така, стига да поискаш...
15
0
 
20
 
! Отговори
Млад Татко преди 7 години
Доколкото се разбра, имотът май е продаден на сегашните собственици от Йорданка Фандъкова и ако е така, още тогава е сменен статута на земята.И най вероятно за това е нямало възражения, защото когато е сменян статута е нямало обявления и обсъждане.
14
0
 
18
 
! Отговори
корупция преди 7 години
В Павлово е същото-блок до блок на 5 метра отстояние!Кранове работят в неделя,бетон се лее до 12 през нощта,точно като блока на М-комплект 33.При разрешено 4 етажно строителство няма нова сграда под 6 етажа.Мила родна картинка...
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези нови жилищни комплекси е безумие да се връщат земи, но в България при демокрацията всичко е възможно. Колкото до местата, където може да се разхождат деца - за Младост 3 и 4 (над 60 хиляди население), това е едно място. В Младост 2 има едно място (около 20 хиляди население). В Младост 1 (около 40 хиляди население) май вече няма такова място. В Младост 1А също вече няма.
12
1
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Имота е бил частна общинска собственост. И само през- 2004 продаден на някой. За какви баба и дядо приказваш,
11
1
 
30
 
! Отговори
Roslio преди 7 години
Същата работа и в Мусагеница. Кмета реши да си строи къщичка в парка Въртопо. И после нямало корупциа. И там е в комбина с адвокат и той строи естествено пак там
10
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
общината го плаща на собствениците по пазарни цени и приключватова е вьв всички раиони в софия вземат ни вьздуха и светлинатагласуваите пак за герб
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общежитие за работещите в техпарка - а га са строили техпарка оти не са заделили един етаж за стаи с червени фенери отпред?
8
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1944 г. убиват дядо ти и му взимат имота, който НЕ Е детска площадка, после го правят детска площадка, връщат ти го, но не можеш да правиш нищо освен, да се катерищ по катерушките.
7
4
 
42
 
! Отговори
Погнусен преди 7 години
Значи 2004 било продадено в сянка. През 2009 било одобрено защото нямало възражения пак в сянка. Хората да не са длъжни всеки ден в кметството да ходят и да гледат кой какво ще строи. Ами ето цял квартал се вдигна против строежа. Управляващите ни плюят в лицата и се крият зад закони натъкмени за тяхно добро.
6
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърдо против общежития съм (София и без това се напълни с провинциалисти от Ст.гр) обаче частната собственост НЕ може да се пипа!!! Комунизма построи тия панелни блокове без да пита собствениците на земите какво искат да има там. Сега заради комунизъма продължаваме да страдаме!
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам го мястото. Между 8 и 7 етажни блокове и непосредствено близо до училище. Който е разрешил да се строи там е за затвора! Покажете го този общински архитект кой е! И психопата инвеститор покажете, да го знаем! Отделно това че си купил земя не ти разрешава автоматично да строиш на нея. Ако общината каже, че предназначението на парцела е градинка - имаш си градинка, не може жилищна сграда.
4
1
 
37
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Само пропускате факта, че имота е 120 квардата, ама общината услужливо е продала още 280 на собственика, та да може да си почне строежчето ;)