"Младост" на протест срещу презастрояването

Районният кмет хвърли оставка, но хората излязоха на улицата
15 авг 2016 22:22, Надежда Бочева
39
"Младост" на протест срещу презастрояването
Снимка: Investor.bg

Жители на столичния квартал "Младост“ протестираха срещу презастрояването в района. Около стотина недоволни се събраха пред общината и поискаха оставката на кмета.

Повод за протеста е план за строеж в междублоковото пространство в "Младост“ 1, но хората като цяло недоволстват от състоянието на квартала.

Още по темата

Започна събирането на подписи срещу строежите в зелените пространства, които и в момента се издигат.

За няколко минути протестиращите блокираха улицата пред общината.

Като цяло събитието премина спокойно, много хора бяха дошли след работа заедно с децата си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на районния кмет Цвета Авджиева. Той коментира, че трябва да се проведат избори за нов кмет на "Младост“ заедно с президентските избори наесен.

Междувременно Авджиева е решила да се оттегли, съобщи БНР.

Тя обясни, че прави това, за да се избегнат всякакъв вид спекулации. И допълни, че подробният устройствен план на "Младост“ е приет през 2009 година, като през 2008 година е бил обществено обсъждан. Не е имало възражения от страна на гражданите и неправителствени организации, изтъкна тя, цитирана от националното радио.

Днес на протеста хората недоволстваха и от начина, по който се организират и оповестяват обществените обсъждания.

Всички снимки от протеста вижте в галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Държавно ограбен! преди 7 години
Всички блокове да се съборят и да се върнат парцелите на истинските собственици!Държавата е ограбила хората, живели в София още много преди 1990 г. - 80 кв. жилище за 1 декар двор!!!???Селяците, домъкнали се по време на "Стария градоустройствен план", всъщност си имат имотите на село и всяка седмица ходят там и зареждат бурканите и пак се пристигат обратно.А какво ще стане с истинските собственици при едно разрушително земетресение и паднат блоковете - няма да имат нито жилище, нито парцел.
24
1
 
1
 
! Отговори
Селски неволи преди 7 години
Едните селяни дошли по рано не искат да се строи за да доидат други селяни :D Живот ли бе да го опишеш....... :D :D :D
23
1
 
3
 
! Отговори
Мустафа преди 7 години
Насам народе! Тук в София е живота! Елате, живейте и веселете! Майната им на паркове, градинки, площадки, дето само пафкат разни шматки! Столична община трябва да строи и все повече места за паркиране. Много хора тук вече имаме по 2-3 автомобила!
22
3
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
МИШО,НЕ НИ КАНДЪРДИСВАЙ! ДОНЕСОХТЕ СИ МЪРЗЕЛА И МАЛОУМИЕТО - НЕ ВИ СВЪРТА В ПРОВИНЦИЯТА,ЗАЩОТО ХОРАТА ВИ ПОЗНАВАТ. ИСКАТЕ И ТУК ДА ЗАПРИЛИЧА НА ПУСТИНЯТА,В КОЯТО ПРЕВЪРНАХТЕ СЕЛАТА И КУРОРТИТЕ - КИЧ,ЧАЛГА И ПРЕТЕНЦИИ.
21
4
 
4
 
! Отговори
Mишо преди 7 години
Проблемът е в многото хора, които всяка година се заселват в София и крайната нужда от нови и нови жилищни сгради, както и парко-места. София има добре развит транспорт, но градът продължава да се разраства като територия, така че няма как да не се завземат и зелени площи. Няма как върху един блок/кооперация да се построят още няколко, нали?! Столична община няма как да издигне крепостни стени и да забрани на хората от провинцията да идват и да се заселват тук! Това е невъзможно!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко, не са ли наяде бе брат? Колко мое да поеме един човешки г.з? Или ти за внука вече да има?
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко какво стана пак бе, кой ти ожълти самотните банкянски *** - пак ли тия лошите. Кой ги назначава тия районни кметове, бе Бойко - пак ли Станишев и Орешарски или ТИ еднолично. Нали ти си Началника на територията и всички ти се кланят.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво *** ББ, браво на ЙФ - само така, геноцид до дупка за овчето мляко, което ги избира.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите и софиянци в частносг абсолютно си заслужават всичко, което им се случва. Искам да попитам само - кой им избира тези некадърни и крадливи управници, марсиан,ите ли ?
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учудвам се колко много наивни,и са писали тук. Наистина ли някой си мисли, че тази Тетка, сложена на поста от Бойко Борисов може да маправи нещо бдз негово знание и съгласие.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изберете си пак крадливите герберасти, а после се оплаквайте на арменския поп.
14
3
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 7 години
Проблемът не е в многото хора, идващи в София и нуждата от жилища, а инфраструктура на града. Няма достатъчно добре развит транспорт, пътища.. Резултатът е строителство във височина и презастрояване на парцелите. На запад как живеят в къщи или блокчета на 3-4-5 етажа - градът расте като територия, но имат огромна метро мрежа, точни и бързи влакове, но имат и въздух, зелени площи. Във Виена, Берлин, Париж дори в крайните квартали има прекрасни градинки, по-хубави от тези в центърът на София
13
3
 
21
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
По протежение на новия булевард под НИТ трябваше да има парк,но уви тази кукувица е разрешила и там строежи !!! Но рибата се вмирисва от към главата , Бойко я маха тази за да замаже положението, а другата ще е същата . Ами зад София Ленд дето Цеко построи сумати кооперации в парк ,кой му разреши ? Народе събуждай се !!!
12
9
 
9
 
! Отговори
Alex преди 7 години
До Мустафа АлиФакт - София е пренаселена и продължава да се пренаселва, и докато това е така и тя ще продължава да се презастроява! Няма друг начин, нов строеж може да изникне само на празна площ/празно пространство! Зелено или няма значение, хората идват да живеят тук и трябва да има достатъчно жилища, в които те да купуват!
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някога там са били зелени поляни (зелени площи). Когато те е трябвало да получат апартаментче, не са имали нищо против застрояването на зелените площи, а сега, когато наследниците на собствениците на някогашните зелени площи искат да строят, а пречело им. Безплатни обяди няма. Когато си купувахте апартаменти, да си бяхте купили и прилежаща земя, т.е. зелена площ.
10
4
 
19
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Не оставка на кметицата, а съд !!! Колко парка има в Младост ? Да се приеме закон за зелените площи и задължителните такива на глава население иначе няма оправия !!! Сега и турците като построят небостергача до Кауфланд и ще стане гето !!!
9
3
 
9
 
! Отговори
Мария преди 7 години
До Мустафа АлиЕстествено за това, трябва да вложиш труд, старание, усилия, нали не е като да висиш по цял ден по кафенетата у Младост и да протестираш срещу строящите се жилища или парко-места за новопристигащите ''софиянци'' - техните рода от цялата страна!
8
12
 
13
 
! Отговори
Мустафа Али преди 7 години
Вижте ги само, горе на снимката! Същите тези мързеливци, хрантутници и лентяи обикалят по цял ден всички медии и реват, че доматите им били скъпи, краставиците им били скъпи, пиперът, пъпешите, дините и на какво ли още не! Висят от сутрин до вечер по хранителните супермаркети и се бият като диваци за продукти на промоции! А вместо това би било много по-добре да се завърнат по родните си места, да си гледат домашни животни, да хванат мотиката и полето, и да се залавят за работа!
7
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пришълците да си ходят по родните места и да си правят градински, паркове на собствените им регулирани парцали, ама надоли. Тук, в София, с претенции! Частната собственост за общестствени нужди! Ама не и тяхната, на протестиращите? В коя нормална държава го има това? Никъде го няма!
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пришълците да си ходят по родните места и да си правят градински, паркове на собствените им регулирани парцали, ама надоли. Тук, в София, с претенции! Частната собственост за общестствени нужди! Ама не и тяхната, на протестиращите? В коя нормална държава го има това? Никъде го няма!