След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата

ГЕРБ свали доверието си от Цвета Авджиева, иска оставката й
60
След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата
Цвета Авджиева. Снимка: Булфото, архив

След масови протести на хората от столичния квартал "Младост" срещу строежи на сгради в зелените площи, Изпълнителната комисия на ГЕРБ свали политическото си доверие от районния кмет Цвета Авджиева и я призовава да подаде оставката си от поста.

Още по темата

Причината е липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тази сутрин недоволни хора от квартала отново се събраха на протест срещу поредното застрояване. Те се оплакаха пред камерите на Bulgaria ON AIR, че децата им вече няма къде да играят и настояха да се спре строителството в междублоковите пространства.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти, свързани със поредното строителство в "Младост" и след това Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да поиска оставката на Авджиева.

Ръководството на ГЕРБ смята, че има действия от страна на кмета на "Младост", които са недопустими и следва Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите на Младост, уточняват от партийния пресцентър.

Отделно Фандъкова е издала заповед и вече тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам. Спряно е и строителството на сградата.

В началото на миналата седмица на среща с граждани от "Младост 1" Фандъкова е поела личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21.

По заповед на кмета на Столична община главният архитект ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
32
 
! Отговори
Край преди 7 години
С какво сте я избирали тази жена бе хора от Младост. Какво и харесахте. По-добре повече на избори хич не ходете. Физиономия на нагла не много умна обаче с претенции лелка.
12
11
 
11
 
! Отговори
Научете български ез преди 7 години
Кмет и Главен архитект се пишат с главни букви..... покъртително слаба журналистика...
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербаджии ли са - на дръвника или на бесилото всичките!
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление има само две крайности при кметовете: или като тази госпожа се възползваш от властта, докато те хванат и разкарат, или си мишкуваш в кабинета, пазиш си мястото и не вършиш абсолютно никаква работа.
9
3
 
41
 
! Отговори
Край преди 7 години
"Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти, свързани със поредното строителство в "Младост"" Тази женица вдига ръка и пита Борисов даже за ходене до тоалетна. Тя е бутончето на Борисов за раздаване на обществени поръчки в София. Безволево и безхарактерно същество което напълно се е отказало да управлява София интересуват го само поръчките. Често я викат на Неро /кафето на Пилето/ да я инструктират.
8
3
 
43
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Свалили политическото доверие, с една дума си измили ръцете, а политическа отговорност, че са я назначили няма ли?
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега - у нас - тинтири минтири. Свалят доверие, искат и оставка, дрън-дрън, кандърдисвания, глупости...За това в Русия е по-правилно - Путин ги сваля с указ и толкова.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До евала Е как да не е виновна бе, нали е кметица и тя дава разрешенията? Виновна е, как иначе? При това е от герб значи си е поначало виновна, какво да се проверява?
5
2
 
28
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Не се е отчела на картофка/рапона и стана сакатлък.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами че те ГЕРБ-ерастите до един всичките са престъпници, не е учудващо. Тая е станала кметица да краде, какво друго?
3
5
 
23
 
! Отговори
евала преди 7 години
Сега при правова държава тази "бедна жена" ще бъде разследвана от прокуратурата за корупция. Ако се докаже, че има корупционни схеми ще полежи, а няма да си харчи спокойно парите. Тук говорим хипотетично - ако е виновна да полежи в затвора, ако е невинна - няма смисъл да подава оставка. Не разбирам защо се иска оставка преди проверка.
2
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, ние пък ще свалим политическото доверие към ГЕРБ, не че е имало такова
1
2
 
30
 
! Отговори
мда преди 7 години
Така трябва. Истината е че само хората могат да следят за техните си интереси. Аполитиците ще с енаучат и да слушат иначе...