След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата

ГЕРБ свали доверието си от Цвета Авджиева, иска оставката й
60
След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата
Цвета Авджиева. Снимка: Булфото, архив

След масови протести на хората от столичния квартал "Младост" срещу строежи на сгради в зелените площи, Изпълнителната комисия на ГЕРБ свали политическото си доверие от районния кмет Цвета Авджиева и я призовава да подаде оставката си от поста.

Още по темата

Причината е липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тази сутрин недоволни хора от квартала отново се събраха на протест срещу поредното застрояване. Те се оплакаха пред камерите на Bulgaria ON AIR, че децата им вече няма къде да играят и настояха да се спре строителството в междублоковите пространства.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти, свързани със поредното строителство в "Младост" и след това Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да поиска оставката на Авджиева.

Ръководството на ГЕРБ смята, че има действия от страна на кмета на "Младост", които са недопустими и следва Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите на Младост, уточняват от партийния пресцентър.

Отделно Фандъкова е издала заповед и вече тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам. Спряно е и строителството на сградата.

В началото на миналата седмица на среща с граждани от "Младост 1" Фандъкова е поела личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21.

По заповед на кмета на Столична община главният архитект ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравила е да делне кинтите с началството. Такива грешки не се прощават.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Борисов и Фандъка отново целите в бяло. Все едно че тая тетка сама е вземала решенията.
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее популизма. Една полуграмотна МУТРА е обърнала цялата държава в бащиния.
30
3
 
28
 
! Отговори
Elena преди 7 години
В друга ситуация бих се зарадвала, но Цвета Авджиева е един *** изпълнител на заръките отгоре. Истинските виновници за безобразията в Младост свалиха доверието си от нея :-(
29
2
 
11
 
! Отговори
Gluposti преди 7 години
До Vangelis StavrosА кой казва, че някой спазва цитирания ПУП? Ако се разходиш в точно този район ще видиш много несъответствия - кой какво спазва е отделен въпрос. Градинката причина за протестите е определена за застрояване с нещо различно от разрешеното.... Ама не е само кмета - къде е Гл. арх. на района? За какво му се плаща заплата от живущите в района (през данъците им)?
28
3
 
36
 
! Отговори
Хм преди 7 години
не е лесно да си гербер - хем отгоре те натискат да правиш всякакви простотии само и само кинтаците да влязат в партийната каса, хем когато народа се разбунтува пак отгоре ти взимат главата...
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След дъжд, качулка.
26
1
 
33
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
Застрояването на парцела между блоковете е предвидено във влезлия в сила ПУП на Младост 1 от 2009 год. - sofia-agk/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/2013/PRZ_MLADOST_1_CHAST_I/. Това означава, че планът е изработен и одобрен, когато кмет на София беше Б.Борисов, а гл.архитект - Петър Диков, т.е. кметицата е виновна, че спазва законовите разпоредби приети от СОС доминиран и ръководен от ГЕРБ. Айде стига бе!
25
1
 
28
 
! Отговори
Кметица преди 7 години
Още по-зле е в община"Лозенец"-кмет без трудов стаж,главен архитект с интересна биография и още доста интересни личности.Няма закони,няма правила,няма нищо...Има само пари и ГЕРБ...Последното им унищожение-малката градинка между улиците"Богатица"и"Хаджикоцев".Евала юнаци!
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да бъде снето доверието от кмета на Люлин, който допуска да се правят среднощни гонки с мотори и бегачки, да се проповядва ислям в квартала и разни мутри да дерибействат необезпокоявани.
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ заприличаха на партия на бг вещици които се карат за пари и постове.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите не са добре и трябват конкурси като така ще може да бъде уволнявани.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да поеме отговорност в името на наближаващите избори....
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авджиева е помолила за оставката на Фъндъкова и Борисова.
19
2
 
19
 
! Отговори
Ценко Чоков преди 7 години
Поради каква причини кметицата запознава баце със ситуацията? Това не е ли в нейните правомощия
18
3
 
17
 
! Отговори
Протестиращ преди 7 години
Бравооооо, най- сетне накаква надежда за живущите в Младост.
17
3
 
19
 
! Отговори
Sexileidi преди 7 години
Отнемете всички разрешителни за строеж, децата нямат вече къде да играят!Стига сте презастроявали квартала.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто бушон, зад нея е Фандъкова, а и да не забравяме чий е бизнеспарка, на любимия ни президент
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни хората от Младост, а и жената все пак е лекарка, една идея по- добре от кметицата - учителка, която както винаги не поема никаква отговорност за нищо.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камиии, прочети отново заглавието си, и отново, и отново, и още веднъж! Нещо прави ли ти впечатление!? Не!!! Е, аз друго и не съм очаквала. С обич, учителката ти от четвърти клас.