Към спомена: Кино "Сердика", хотел "Берлин"...

Багери продължават да разрушават познатата сграда в центъра на София
Обновена: 24 авг 2016 14:46 | 24 авг 2016 14:37,
71

Снимка: БТА

Разчистването на терена край паметника на Васил Левски в центъра на София продължава с пълна пара.

Още по темата

След като преди месец багери влязоха в емблематичното кино "Сердика", сега машините сравняват със земята някогашният хотел "Берлин" над него.

Характерната полукръгла сграда, с вида на която са свикнали поколения софиянци, изчезва, за да отстъпи място на нов луксозен хотел от световна верига.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялостното разбиране за строителството по времето на соца беше сбъркано, при хотелите беше най-трагична ситуацията, напрактика повечето хотели по онова време са абсолютно нефункционални и затова съдбата име е сходна, отделно че тая сграда беше абсолютно не на място там
12
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До КрайВ голяма заблуда си :). Нито пия бири с "аверчета" нито имам интерес. Никой не ме кара на гръб да ги нося, но за разрушаването взимат от моите пари както и от твоите(данъци). Аз съм с 2 ръце на новото, въпроса, е че се разрушават из основи красиви и страи постройки, които в една Братислава или Прага изкарват пари от тях..а ние бързаме да ги унищожим поради незнам си каква причина...
11
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
До някой. Ревеш все едно ще те карат на гръб тухли да носиш за строежа. Купи си евтина бира в голямо найлоново шише и след работа пред блока с аверчетата си пини. Плювай наред по всичко ново. Те ще те разберат.
10
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До КрайСтрои се ново, ама с кои пари на кой гръб??? Мислиш ли, че това не е трябвало да стане преди 30+ години не сега...Освен това изчезва ни историята като се руши всичко старо...*** в Рим, Париж и Лондон и виж дали има нещо разрушено в централната част на града..Ние нито сме Сингапур, нито Дубай да се стремим към този стил на постройки...да не говорим,че умствения ни капацитет не е достатъчен да знам как да се отнасяме в такава среда :)
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло беше адски грозна сграда, както и повечето от соц времената, ако зависеше от мене тая съдба щяха да последват всички панелни коптори
8
2
 
17
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
А НДК кога е замислено за разрушаване?
7
9
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Какви хора сте бе бута се старо - строи се ново и пак недоволни. Що бил загинал Левски - е ми за да се развива и расте българската нация а не да тъне София в руини за наркомани и клошари.
6
8
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Амин дай Боже. Омръзнало ми е да гледам руини из София. Захарна фабрика, Дом родна стряха в Манастирски ливади, Хотел Берлин, билдинга на Цариградско на Пеевски. Двата корпуса на Майчин дом, фабриките и складовете в Княжево до околовръстното. Събаряй и всичко ново ще е по-добре.
5
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До KromМного си прав. Аз не мога да си обясня не го ли виждаме ние това падение като нация. Аз живях 12 год навън и се върнах със сляпа надежда,че сме напред, сега 2 год тук пак стягам куфарите...много ме хваща яд как сме се продали на този и онзи, липса на уважение един към друг, нисък морал, злоба, завист...много тъжно наистина. За какво ли Левски и останалите си дадоха живота....
4
1
 
19
 
! Отговори
Krom преди 7 години
...Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото... Щеше ми се аз да съм го казал, но уви е един голям човек ... Оруел. Българина преминава през абсолютно изтриване на мозъка и препрограмиране. Новия типаж, предпочитан от родния елит е татуиран, здрав, ниско образован и поддатлив на облъчване със слогани, клишета и популизми. Как беше .. Смел Нов Свят ... но първо трябвя всичко да бъде добре забравено и заличено. Много тъжно.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотел за плантатори в банановата република. Голяма гордост.
2
1
 
19
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Долу продажната капиталистка Фандъкова!!!!
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще шляпнат една гозна стъклария.