София под концертна блокада: Къде, кога и как...

Столицата днес: Затворени улици, променен транспорт, полицаи с коне и кучета
29 окт 2016 09:45,
209
София под концертна блокада: Къде, кога и как...
Снимка: Шоуто на Слави

Центърът на София днес е блокиран заради митинг-концерта на Слави Трифонов на “Орлов мост“. Столична община въведе временна организация на движението, която влезе в сила 00.15 часа тази нощ и ще продължи до 8 часа на 30 октомври.

Целият ресурс на МВР ще бъде ангажиран за охрана на мероприятието. Засилено полицейско присъствие ще има в целия град.

Шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов посъветва гражданите да се придвижват основно през улица “Иван Асен” и преките, които извеждат на бул. “Цариградско шосе”.

“Гражданите могат да минат и през Борисова градина от страната на Националния стадион. На всички места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове на полицията, на които ще присъстват и охранители на организатора, както и доброволци на Столична община, които ще се грижат за обществения ред”, обясни той пред “Нова телевизия“.

Старши комисар Маринов припомни, че целият ресурс на Столичната дирекция на полицията е ангажиран за мероприятието. “Освен униформените полицаи, ще има и много цивилни полицаи, които ще наблюдават за наличието на лица с неадекватно и съмнително поведение”, поясни той.

Още по темата
Ще има 22 пункта, където полицаите ще следят да не се допускат хора с обемисти багажи и във видимо нетрезво състояние. За проверки за евентуални взривни устройства ще бъдат ангажирани служители на специализирания отряд за борба с тероризма. Полицаи с коне и кучета ще обикалят в Борисовата градина.

Ето къде и кога ще е затворено движението в столицата:

Забранява се влизането на пътни превозни средства от 00.15 ч. на 29 октомври до 8.00 ч. на 30 октомври по бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов"; от 16.00 до 24.00 ч. на 29 октомври - по бул. "Цар Освободител" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски"; от 15.00 до 24.00 ч. на 29 октомври - по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" - между ул. "Ген. Гурко" и ул. "Оборище"; локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

От 18.00 до 24.00 ч. на 29 октомври, при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР, може да бъде забранено движението по бул. "Цариградско шосе" - между бул. "П.К.Яворов" и Площада на авиацията.
От 18.00 до 24.00 ч. на 29 октомври, при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР, може да бъде спряно движението по ул. "Цар Иван Асен Втори" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Георги Марков".

От 9.00 до 24.00 ч. на 29 октомври се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".
От 4.30 до 24.00 ч. на 29 октомври се променят маршрутите на масовия градски транспорт.

От 4.30 до 24.00 ч. на 29 октомври по бул. "Цариградско шосе" - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", се променя движението на тролейбусния транспорт.

Линия номер 5 - от надлез "Надежда" до пл. "Сточна гара" – двупосочно. За транспортното обслужване, източно от затворения участък на бул."Цариградско шосе", се обединяват маршрутите на двете тролейбусни линии с номера 4 и 8; от ж.к."Дружба 2" по маршрута на тролейбусната линия 4 до Площада на авиацията - по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута на тролейбусната линия нр. 8 до УМБАЛ Св. Анна - двупосочно; от ж.к. "Хаджи Димитър" по маршрута на тролейбусната линия нр. 4 до СУ Св. "Климент Охридски" и по маршрута на тролейбусната линия нр.

8 до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; двете тролейбусни линии с номера 5 и 11 - от ж.к. "Младост" по маршрута на тролейбусна линия нр. 5 - до Площада на авиацията, по бул. "Асен Йорданов" и по маршрута на тролейбусната линия номер 11 до ж.к. "Дружба 1" - двупосочно.

От 4.30 ч. на 29 октомври до 8.00 ч. на 30 октомври автобусните линии с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 280, 306, 505 и 604 се променят.

Автобусната линия нр. 9 ще се движи от Автобаза "Искър", маршрутът й се скъсява до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 72 - от хотел "Плиска" по маршрута до гара "Подуяне", по бул."Ситняково", бул."М. Еминеску", бул."Пейо К. Яворов", по бул. "Драган Цанков" и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", и по маршрута си двупосочно; автобусната линия нр. 75 - от автостанция "Гео Милев", маршрутът й се скъсява до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 76 - от ж.к. "Младост 4" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Драган Цанков", по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; автобусната линия нр.

84 - от Летище "София" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 94 - от Студентски град, маршрутът се скъсява до ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" - двупосочно; автобусната линия номер 204 - от ж.к. "Дружба 2" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул."Драган Цанков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; автобусната линия с нр.

213 - от Централна гара по маршрута до Малък градски театър "Зад канала", бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута до ж.к. "Младост 4" - двупосочно; автобусната линия нр. 280 - от Студентски град по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов" и обръщане на посоката на движение при паметника на "Васил Левски"; автобусната линия нр.

306 - от ж.к. "Младост"2 по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 505 - от резиденция "Врана" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 604 - от гара Искър по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Драган Цанков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до УМБАЛСМ "Пирогов" - двупосочно.

За автобусите, преминаващи през бул."Драган Цанков" и бул."Пейо Яворов", се разкриват спирки в посока Телевизионната кула на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", преди кръстовището с бул. "Драган Цанков"; в посока бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - на бул. "Драган Цанков", непосредствено след десния завой от бул. "Пейо К. Яворов"; в посока Площад на авиацията - на бул. "Цариградско шосе", на 50 м след изхода от пътната връзка на бул. "Пейо К. Яворов". Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци от маршрута.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
1
 
! Отговори
Di преди 7 години
Те и братята Боксьори в Украйна много приказваха за революция? Накрая запалиха държавата и избягаха в САЩ да си живуркат.Въпроса не е само да направиш нещо, а да знаеш какво следва после и как да се справиш.
168
0
 
1
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА КУБ!! преди 7 години
АКО НАМАЛИТЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ--------СЛАВИ И БКП, ЩЕ ГИ КУПУВАТ , НА ПО-НИСКИ ЦЕНИ !!!/...защото 30-50-човека ------СЕ КУПУВАТ ПО-ЕВТИНО ОТ ....80-120-ЧОВЕКА/ХИТРО НАЛИ...??!!!СМЕТКАТА Е "ПРОСТА" ....КАТО КЬОРАВИЯ ТРАВЕСТИТ!!/нали затова мрази БОКО---защото не му продаде градинката на ул "Опълченска" ЗА КЪЩА!!!!!!!!//////
167
0
 
0
 
! Отговори
край преди 7 години
Кукловодите ги е страх от мажоритарни избори. Ако народа вкара 50 читави човека в парламента - край на далаверите, край на цоцкането от държавата. Сметка трябва да се дава за КТБ за Булгартабак, за приватизацията от 15г. насам.
166
0
 
1
 
! Отговори
край преди 7 години
ДНЕС няма ли концерт. Има ли хора на Орлов мост. мъцнте нещо.
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** се изцепи,че видите ли разрешил концерта на Слави.Вече и да пикаем ли трябва да му искаме разрешение?Нещо много се е взел насериозно,та чак комично.Но както казват от комичното до трагичното крачката е една.
164
0
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ!!! преди 7 години
БСП----ДАДЕ ХОД НА "МИГРАЦИЯТА"...ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ.КВО ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ПОВЕЧЕ....ХА,ХА,ХААААААААААА..??!!!А , "КЬОРАВИЯ ТРАВЕСТИТ" ---НЕ ГО БАКАРИМЕ И... ЗА ЦЪРВИВА СЛИ..ВА!/..аман от сбърканата му чалга.. и тъпия му Референдум.../
163
2
 
5
 
! Отговори
СТИГА ГЕРБ !!! преди 7 години
Долу ГЕРБ, предатели мръсни ! Оставка Бъчварова, оставка !!! Не те ли е срам - да казваш че в Бояново хората не се страхували и са подтиквани от вън против бежанците, не те ли е срам мръсницо , на кого служиш подлого ! И Бъчварова и Кунева ( с безумното образование) и Москов ( с безумните отпечатъци ) и Лиляна Павлова - с безумията по винетките и лъжите. Цветанов се предпази от затвора заради Цацаров, Делян Добрев го разследват ! БЕ КВА Е ТАЯ ПАРТИЯ ГЕРБ БЕ - 3АКРИВАЙ ! БЕ КОЙ ГЛАСУВА 3А ТИЯ БЕ
162
0
 
6
 
! Отговори
F преди 7 години
Този концерт можеше да го направи на някоя ливада около София защо са му позволили да блокира София.
161
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 7 години
Пристигнаха ли рейсовето от Павликени?
160
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OТ цялата тая дъндания може да се получи верижен ефект, ако е лайв по няколко тв канала. После дни наред - повторения.Тази вечер концертът - митинг трябва да е лайв. Ако ще е гарга, да е рошава, утре вече тоя концерт ще е минало. Следват нови сметки за ток, вода, парно. Кой че ти пее шарени митинги, като таксите те стиснат за гърлото...
159
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде по света може да има такава свинщина???Кой е този човек, който е затворил града????
158
2
 
5
 
! Отговори
nina преди 7 години
Не гледам Слави, но българи, това мрънкане не е ли една обикновена, но огромна ЗАВИСТ?! Слушам преди няколко дни как "комиците" се хвалят, че вече са на 10 години и колко много са постигнали. Но да напомня ли на Любо Нейков през коя /на Слави/ школа премина, за да е това, което е? Пък и 10 години по веднъж на седмица не са многото, за съжаление не зная колко точно години на Слави по пет пъти на седмица предаване!!!
157
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
софоянци , стига сте мъркали ,че ви е блокиран града , ами отидете на митинга .... за ваше добро е
156
3
 
13
 
! Отговори
Драйфа ми се преди 7 години
Кукловодите си мислят, че пак ще излъжат народа. За съжаление по-простите вярват на чалгаджията. По-умните знаят, че е авер с олигарха фараон който открадна милиардите и сега се крие в Белград. Славчо е новият БарекОФФ
155
3
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
/ГЕРБ=БСП=ДПС/=БКППри Живков построихме РАЗВИТИЯ социализъм! Царят/коалиция 3 в 1/ ни "оправи" за 800 дни! Борисов ще ни довърши!
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли участниците в контра протеста на протестите КОЙ - бабаити със синджири на дебелите вратове, които дори не говорят сносно български език и хорица, които пък не знаеха защо са ги довели в София. КОЙ финансираше тогава "екскурзията" до София? Аналогиятае очевидна - кой днес финансира отвратителното блокиране на европейска столица.
153
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е приятел и с Бареков и с Росен Петров. Това, че осмиваше Бареков преди години, беше само театър. Всъщност му завиждаше, че си извоюва място в Европарламента на бюджет от ЕС. Сега реши, че и той трябва да влезе в политиката при властта и парите и хич не го е грижа, че народа за пореден път ще бъде прецакан ,щото вижда, че колегите му като излъгаха, последствия няма, най-много хората да го псуват, но парите ще си ги прибере и това е важното. Ей за т'ва е целия цирк, референдуми и блокади, не че Трифонов внезапно е обзет от революционни пориви
152
0
 
12
 
! Отговори
DJAC преди 7 години
Ппостотията българска няма почивен ден
151
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да не горя кой знае от какви симпатии към Слави, но подкрепям всички, които са против банкяския самозабравил се велможа. На времето пребоядисаните комунисти /СДС, също като ГЕРБ/ затвориха Цариградско за митинг, никой не мрънкаше. Ще изтърпите 1 ден. Събота е.
150
3
 
14
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Чалгата и простотията превзеха столицата.Тъжно и печално.