София под концертна блокада: Къде, кога и как...

Столицата днес: Затворени улици, променен транспорт, полицаи с коне и кучета
29 окт 2016 09:45,
209
София под концертна блокада: Къде, кога и как...
Снимка: Шоуто на Слави

Центърът на София днес е блокиран заради митинг-концерта на Слави Трифонов на “Орлов мост“. Столична община въведе временна организация на движението, която влезе в сила 00.15 часа тази нощ и ще продължи до 8 часа на 30 октомври.

Целият ресурс на МВР ще бъде ангажиран за охрана на мероприятието. Засилено полицейско присъствие ще има в целия град.

Шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов посъветва гражданите да се придвижват основно през улица “Иван Асен” и преките, които извеждат на бул. “Цариградско шосе”.

“Гражданите могат да минат и през Борисова градина от страната на Националния стадион. На всички места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове на полицията, на които ще присъстват и охранители на организатора, както и доброволци на Столична община, които ще се грижат за обществения ред”, обясни той пред “Нова телевизия“.

Старши комисар Маринов припомни, че целият ресурс на Столичната дирекция на полицията е ангажиран за мероприятието. “Освен униформените полицаи, ще има и много цивилни полицаи, които ще наблюдават за наличието на лица с неадекватно и съмнително поведение”, поясни той.

Още по темата
Ще има 22 пункта, където полицаите ще следят да не се допускат хора с обемисти багажи и във видимо нетрезво състояние. За проверки за евентуални взривни устройства ще бъдат ангажирани служители на специализирания отряд за борба с тероризма. Полицаи с коне и кучета ще обикалят в Борисовата градина.

Ето къде и кога ще е затворено движението в столицата:

Забранява се влизането на пътни превозни средства от 00.15 ч. на 29 октомври до 8.00 ч. на 30 октомври по бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов"; от 16.00 до 24.00 ч. на 29 октомври - по бул. "Цар Освободител" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски"; от 15.00 до 24.00 ч. на 29 октомври - по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" - между ул. "Ген. Гурко" и ул. "Оборище"; локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

От 18.00 до 24.00 ч. на 29 октомври, при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР, може да бъде забранено движението по бул. "Цариградско шосе" - между бул. "П.К.Яворов" и Площада на авиацията.
От 18.00 до 24.00 ч. на 29 октомври, при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР, може да бъде спряно движението по ул. "Цар Иван Асен Втори" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Георги Марков".

От 9.00 до 24.00 ч. на 29 октомври се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".
От 4.30 до 24.00 ч. на 29 октомври се променят маршрутите на масовия градски транспорт.

От 4.30 до 24.00 ч. на 29 октомври по бул. "Цариградско шосе" - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", се променя движението на тролейбусния транспорт.

Линия номер 5 - от надлез "Надежда" до пл. "Сточна гара" – двупосочно. За транспортното обслужване, източно от затворения участък на бул."Цариградско шосе", се обединяват маршрутите на двете тролейбусни линии с номера 4 и 8; от ж.к."Дружба 2" по маршрута на тролейбусната линия 4 до Площада на авиацията - по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута на тролейбусната линия нр. 8 до УМБАЛ Св. Анна - двупосочно; от ж.к. "Хаджи Димитър" по маршрута на тролейбусната линия нр. 4 до СУ Св. "Климент Охридски" и по маршрута на тролейбусната линия нр.

8 до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; двете тролейбусни линии с номера 5 и 11 - от ж.к. "Младост" по маршрута на тролейбусна линия нр. 5 - до Площада на авиацията, по бул. "Асен Йорданов" и по маршрута на тролейбусната линия номер 11 до ж.к. "Дружба 1" - двупосочно.

От 4.30 ч. на 29 октомври до 8.00 ч. на 30 октомври автобусните линии с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 280, 306, 505 и 604 се променят.

Автобусната линия нр. 9 ще се движи от Автобаза "Искър", маршрутът й се скъсява до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 72 - от хотел "Плиска" по маршрута до гара "Подуяне", по бул."Ситняково", бул."М. Еминеску", бул."Пейо К. Яворов", по бул. "Драган Цанков" и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", и по маршрута си двупосочно; автобусната линия нр. 75 - от автостанция "Гео Милев", маршрутът й се скъсява до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 76 - от ж.к. "Младост 4" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Драган Цанков", по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; автобусната линия нр.

84 - от Летище "София" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 94 - от Студентски град, маршрутът се скъсява до ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" - двупосочно; автобусната линия номер 204 - от ж.к. "Дружба 2" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул."Драган Цанков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до ж.к. "Гоце Делчев" - двупосочно; автобусната линия с нр.

213 - от Централна гара по маршрута до Малък градски театър "Зад канала", бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута до ж.к. "Младост 4" - двупосочно; автобусната линия нр. 280 - от Студентски град по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов" и обръщане на посоката на движение при паметника на "Васил Левски"; автобусната линия нр.

306 - от ж.к. "Младост"2 по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 505 - от резиденция "Врана" по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Ситняково", ул. "Оборище", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военната академия - двупосочно; автобусната линия нр. 604 - от гара Искър по маршрута до бул. "Пейо К. Яворов", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Драган Цанков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута до УМБАЛСМ "Пирогов" - двупосочно.

За автобусите, преминаващи през бул."Драган Цанков" и бул."Пейо Яворов", се разкриват спирки в посока Телевизионната кула на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", преди кръстовището с бул. "Драган Цанков"; в посока бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - на бул. "Драган Цанков", непосредствено след десния завой от бул. "Пейо К. Яворов"; в посока Площад на авиацията - на бул. "Цариградско шосе", на 50 м след изхода от пътната връзка на бул. "Пейо К. Яворов". Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци от маршрута.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
10
 
! Отговори
баба Гица преди 7 години
Нито ме интерсува КОЙ го финансира нито КАК, а по-скоро ЗАЩО?
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ, той Слави ако няма тия пари, ти ли ги имаш, бе гольо ? ------------------------E това е проблема, че парите са му от хора като Илия Павлов, Васил и Георги Илиеви, а сега цоца пари от фараона Цецко ВасилеФ
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе някой знае ли от колко часа е тоя концерт.Никъде не пише в статията.
126
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КОЙЕ, той Слави ако няма тия пари, ти ли ги имаш, бе гольо ?
125
1
 
11
 
! Отговори
КОЙ преди 7 години
Кой финансира този "концерт" ? Откъде учиндолския извади толкова пари, че да събере толкова много хора на едно място ?!
124
1
 
5
 
! Отговори
до хенде преди 7 години
Хубаво е че си знаеш че нищо хубаво не те очаква
123
2
 
16
 
! Отговори
борис преди 7 години
Не разбрах каква е причината да се тормози 2 милионен град , за кефа на учиндолския чалгаджия.Като иска да си прави концерт, да си наеме някой стадион и да се кълчи там,колкото си поиска.Всички партии си проведоха предизборните концерти из различни зали, без да блокират столицата за цял уикенд. Само дългия с е л я н д у р, трябва да се покаже като въшка на чело.
122
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... просто няма толкова голяма зала или стадион на който да се съберат над 350 000 човека ...
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Миро Иванов.Като си почнал да описваш крадците на България,продължи нататък,или не смееш.Ако беше само той,да.Борисов подаде оставка,и след това какво стана?Народа ще поиска затвор не само за Борисов,ако има власт,тоя народ,ще поиска всеки крадлив политик в затвора.Затова не вярвам на политици и техните ***.Наказание за всички КРАДЦИ И ИЗЕДНИЦИ НА НАРОДА.Вън от парламента!От кого видяхме добро?240 лалугери-едни и същи.40 говорят от трибуната или се карат,а останалите 200 пепкат и папкат
120
6
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Шайката Борисов, Искров, Цв. Василев, Пеевски , Орешарски... отмъкнаха 4 000 000 000 от КТБ! Борисов и Цацаров заметоха дирите -както Виденов на кредитните милионери!Нас за 1000лв ни гонят до дупка!КЪДЕ СА ПАРИТЕ!
119
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъй или иначе славито е един от малцината може би едсинствен дори който може да прави пърформанси и да вдъхновява младостта, голям артист е не може да се отрече , а дали и за друго става ще видим. а и от чисто екологична гледна точка е добре че ше има по малко безсмислено движение на трошки.
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако някой е забравил - власт се взима на избори, а не на Чалга концерт !!!ако някое сценаристче има сценарий за безредици ... трябва полицията да ви спука от бой.Бойко да гледа, че Фандъкова не става за нищо ... явно е фенка на слави дъртата чанта
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цариградско не йе центъра, то е междуградско ! И нали под него минава метро!
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човекът ИЗРИЧНО поясни ... човекът си го заври отзад
115
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако някой е забравил - власт се взима на избори, а не на Чалга концерт
114
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човекът ИЗРИЧНО поясни, ЧЕ ЩЕ СЕ ПЕЯТ САМО НАРОДНИ, ПАТРИОТИЧНИ, МАКЕДОНСКИ И ХАЙДУШКИ ПЕСНИ. Стига повтаряхте едно и също. ЧАЛГА НЯМА ДА ИМА конкретно на този концерт! Ше участват и други певци и артисти също. АЙ СТИГА ВСИЧКИ КОМПЛЕКСАРИ СА ИЗЯВЯВАХТЕ КАТО СТАДО!
113
0
 
5
 
! Отговори
край преди 7 години
Бай Фидане преди 6 г. нарочно демонстрираха колко са лоши мажоритарните избори с един фалшив "мажоритарен елмент" Естествено Фиданките се хванахте на въдичката.
112
1
 
9
 
! Отговори
край преди 7 години
До Бай Фидан - а напиши в Гугъл избирателни системи по държави и ще видиш че 80% от богатите и уредени страни имат или чисто мажоритарни или преобладаващо мажоритарни избирателни системи за парламент - Германия е със смесена 50% мажоритарна. Преди 6г. ни замазаха очите с "мажоритарен елемент" от само 30 депутата и то не в два тура. Когато мажоритарните избори не са в два тура както се предлага сега - винаги ги печели най-голямата партия.
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете за Слави Трифонов за двете срамни решения на ЦИК за предстоящия референдум: първото да не се слага печат на бюлетините и второто да се изключат камерите, които следят избирателните комисии: По думите на Слави Трифонов това отваря широко вратата за манипулации и подмяна на вота на гражданите.
110
3
 
4
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
...това е толкова абсурдно че няма нужда от конентар!!! ..няма такава държава!!!Което може би значи че някой ни е приготвил нещо,..следващия "спасител" да изпусне парата..