30 г. чакане за "Обиколна". А върху велоалеята – коли!

Улицата днес бе открита, но нарушителите не чакат покана
Обновена: 28 ное 2016 15:19 | 28 ное 2016 15:14,
118

Снимка: Спаси София, Facebook

Няколко часа след като бе пуснато движението по улица "Обиколна" в столичния квартал "Дружба", изградената велоалея се оказа неизползваема.

За отварянето на улица "Обиколна" в столичния квартал "Дружба" жителите чакаха 30 години. И днес най-накрая улицата, която свързва квартала с метростанция "Цариградско шосе" бе открита.

Още по темата

Но нарушителите не чакаха втора покана, за да се възползват от опциите за паркиране.

От снимки, разпространени от "Спаси София", се вижда, че леки коли са паркирали върху тротоарите и двупосочната велоалея.

От Столичната община коментираха, че предстои поставянето на колчета, които да направят невъзможно качването на коли по тротоарите.

Водачите на автомобили, които се намират върху велоалеята, могат да бъдат глобени единствено от КАТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60хайде сега сметни колко ми струва една вътрешна гума и колко ще ти струва си оправиш боята.
67
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 3-4 години когато забранят в западна Европа колите с вътрешно горене ще си карате трошките само в България
66
4
 
5
 
! Отговори
Паркиращ в центъра преди 7 години
До До 35ходи се прегледай някъде. зоните решиха проблема с паркирането в центъра на 99%.
65
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Защо ли във Виена хората се возят на градски транспорт. Сигурно са толко бедни че нямат по 1000 евро да си купят по една бангия да се возят. По възможност ТДИ с махнат катализатор. НЕ БЕ БРАДЧЕДИ. Нямат къде да ги паркират.
64
0
 
22
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Живея на село и тук места за паркиране, колкото искаш. Живях и в София. Има все още апартамент там. Разбрах следното. Да живееш в града е скъпо. Ако искаш да живееш в София трябва да си плащаш режиините разходи. По апартамента, по колата. входни такси и други такива. На село не е така. всеки има избор и трябва да предвиди тези неща. Не само да се хвали че живее в градо:)).
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимник преди 7 години
И ще мина през нощта с колелото и ще им строша джамовете на всички.Ключ + Паве
62
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Колите ще се увеличават - това е факт, въпреки воплите ня някои псевдоеколози. За колите трябват места за паркиране, което е очевидно. Какво се прави и какво трябва да се прави в София за паркирането се оказаха две напълно противоположни неща. И да не се забравя, че всяко затруднение в паркирането увеличава трафика и замърсяването на въздуха. В София трябва да се правят общински паркинги и то много и навсякъде. Вместо това паркингите се застрояват и местата за паркиране намаляват.
61
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, като ги гледам, напълно целенасочено са си паркирали пичовете, или през тротоара са минавали, или още в началото на алеята, ба*и и наглостта - определено си заслужават одиране от край докрай, тая наглост си заслужава новата боя или да кара одран. Въпросът не е в това да се делим на шофьори и колоездачи, ами е чисто етичен.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нямам думи...... селянията е пълна, просто!!!!!!!
59
4
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Паркирането в София е индикатор и за моето бъдеще - Ако се убедя че българите на могат да въведат ред в нещо толкова елементарно което и гърци и сърби и даже турци са решили ЩЕ си бия камшиците от тук. Племе което си мисли че аварииките отменят ЗДП или че можеш да си оставяш "патъците" в коридора на входа или да паркираш на тротоар "щото няма къде" не ме заслужава.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое е по-добре? Отново разделение за радост на мафията и пирони, натрошени стъкла, габърчета и т.н. или просто трябва да изметем некадърната и корумпирана мафия от общината?
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слагате кабарчета по велоалеята и гледайте как волосипедистите ще дерат боята, както тук ни плашат.
56
3
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Проблема с автомобилите в София е индикатор за това дали българите могат да си организират държава. Докато се паркира като сега - работата е ясна. Паркираме като племе не като нация.
55
0
 
3
 
! Отговори
До Край преди 7 години
Защо се пънеш да преоткриваш топлата вода?! Хората по света отдавна са разбрали какво трябва да се прави и са го направили, но в България или се прави това, което корупмирани и некадърни хора с власт решават или някой дава разни "съвети" на базата на омраза и комплекси. Хората, които знаят как се решава такъв пробле, нямат думата. Нали се сещаш, че твоите предложения са пълна безмислица, въпреки че на някои като теб може да им харесат....
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 55ми научи се къде да спираш ве големия шофер. до тогава ще ви дера боите.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дерете им боята да имат едно на ум.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета какво пишат колоездаите в стила на Нане: "Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да е зле", разбирам защо хората толкова мразят колоездачите, особено в София.
51
5
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
Колите в София са в повече от възможностите на града. Реално се движим с 13-15км. в час в пика - дишаме смог и мислим че се движим. Властта трябва да започне рестрикции:1. затягане на прегледите;2.повсеместно платено паркиране;3. повишаване на данъците за кола особено за големи 3тонни джипове.
50
2
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Не виждам на снимките "двор на кооперацията". Виждам непрекъсната редица от блокове.Даже и да има такъв двор, и даже и да има начин превозно средство да влезе в този двор, там дали има входове за тези блокове?Идеята ти ми се вижда безимислена. Обикновено при кооперации входовете към дворовете са откъм същата тази улица, които в случая са блокирани от тази велоалея.
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайЗа Солун не знам ама в Мюнхен ела си паркирай колата някъде безплатно хаха.