Ремонти навред: Със 70 млн. лева ремонтират пътищата в столицата

Почват да кърпят веднага щом времето разрешава
Обновена: 30 яну 2017 15:04 | 30 яну 2017 15:00, Боряна Павлова
14
Ремонти навред: Със 70 млн. лева ремонтират пътищата в столицата
Снимка: Спаси София, Facebook

Общо над 70 млн. лв. ще инвестира тази година Столична община в ремонт и поддръжка на пътна инфраструктура. Това каза заместник-кметът на София с ресор "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев пред "Фокус". 

Още по темата

"В това число се включват както основни ремонти, така и текущ ремонт на всички основни артерии в града. Към момента извършваме аварийни ремонтни работи по всички основни трасета на града, като в това число включваме обществено значимите улици и трасета, по които се движи масов градски транспорт", обясни Крусев.

По думите му ремонтите, които се извършват в момента, са с авариен характер и целят единствено и само да гарантират безопасното преминаване на всички хора, както и безопасното движение.

"Вече ремонтите, спазвайки всички изисквания на технологията, ще започнат веднага щом времето позволи, когато температурите се покачат над плюс 5 градуса и е възможно да се работи с класическата технология с горещ асфалт.
Всички основни трасета на града ще бъдат ремонтирани текущо, така че да се гарантира, че няма да има дупки по тях", допълни зам.-кметът на София.

Той добави още, че се предвиждат и инвестиционни намерения в основен ремонт и рехабилитация на ключови булеварди в София, както и на множество второстепенни и малки улички в града.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За София добре ,нека да се асфалтира ,столица е все пак,ами пътищата в страната ? Има области където има един два читави пътя ,останалите са проходими най вече с верижни машини , а какви дупки има ,не е истина ,тир с пукнат картер съм виждал .Но винетката е 97 лева , акциза върху горивата е 40% ,ддс- то 20 % ,добре ,като държавата смуче толкоз пари ,не може ли поне дупки да няма по тия пътища .
9
1
 
3
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Тоя заместник-кмет на София с ресор "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев на кой е дете и внук?! Искам да му видя трудовата книжка! Прилича ми На Сергей Димитриевич Станишев по Връзкарство и Некадърност. Но какъвто Кмета, такива и подчинените.
8
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Не сравнявай ябълки с круши, а и в двата случая почти всичките пари ще се откраднат.
7
0
 
6
 
! Отговори
М преди 3 години
Не знам ремонт или кърпене му казват, но качеството е безобразно!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 3 години
За хемус 26 за софия 70 за кръпки! Когато във всеки областен град преместят по едно министерство, тогава България ще се оправи и ще има равнопоставеност между регионите
5
0
 
10
 
! Отговори
@1 преди 3 години
Номер 1 питка колко от тези пари (70 милиона) ще бъдат откраднати? Аз бих му отговорил - поне двойно повече, т.е. над 140 милиона. Как става това го гледаме вече 27 години и по едно време то беше и част от модела Мафиянски. Ккаво се парви - с малка част от тези 70 милиона се развалят още повече улиците, давайки им за заблуда някакъв поносим външен вид. След месец-два или след година, тези улици се нуждаят пак от ремонт, но вече от по-сериозен ремонт за повече пари и грабежа започва отново.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вече ремонтите, спазвайки всички изисквания на технологията, ще започнат веднага щом времето позволи, когато температурите се покачат над плюс 5 градуса и е възможно да се работи с класическата технология с горещ асфалт..."

Да се надяваме, че интервюираният е имал предвид средната дневна температура, иначе още от сега работата може да я пише бегала като качество. Но за отчитане на дейност и усвояване, става.
3
0
 
11
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Ще бъдат я, като ремонта е некачествен.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 мили за крадене, е та затова има дупки, защото кръпките са златни.
Това са 70 милиона само за един град и те ще бъдат дадени за сезони. Догодина (да не говорим преди зимата) ще се наложи пак.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от тези пари ще бъдат източени (откраднати) чрез фирмата изпълнител ?