Шофьорите в градския транспорт въртят волана за 1200-1500 лв.

Разпоредена е проверка как сe ползват почивните дни
31 яну 2017 12:02, Анисия Иванова
69
Шофьорите в градския транспорт въртят волана за 1200-1500 лв.
Снимка: Bulgaria On Air

Между 1200 и 1500 лева е заплатата на един шофьор на градския транспорт в София. Тя се формира по няколко показателя - основната заплата е един компонент, над нея започват да се трупат други като стаж и квалификация. Това разкри зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев в предаването "България сутрин" по повод вчерашния протест на един от шофьорите на линия 84, който блокира депото в столичния квартал "Дружба".

Крусев съобщи, че на въпросния водач вече е наложено дисциплинарно наказание и то е "освобождаване от работа".

"Възможно е да има основания за протест, но това не е формата, принуждавайки стотици хора по спирките да мръзнат на минусови температури. В столичния транспорт има две синдикални организации, на които шофьорите са членове и съответно ръководството на дружеството е в постоянен диалог с тях, които трябва да имат диалог между работници и ръководство и да се върви към решаване на проблема, ако има такъв", обясни Крусев.

Зам.-кметът на София по транспорта е разпоредил и проверка как шофьорите ползват почивните си дни. По думите му, ако се установят неточности и се почива по-малко, ще се вземат съответните мерки.

Още по темата

Пътуването с градския транспорт е най-сигурният начин за придвижване в града, подчерта Крусев. Той отбеляза, че водачите не се санкционират за закъснения заради натоварения трафик в столицата.

Условията на работа и комфортът за пътниците са свързани и се изразява в подобряване на качеството на услугата - това засяга и шофьорите, и пътниците, посочи още Крусев в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Ние инвестираме усилено в подмяна на превозни средства, така че шофьорите да имат едни по-добри условия на път, а пътниците - по-добри условия на пътуване. Целим през следващите няколко години средната възраст на автопарка в автотранспорта да бъде между 5 и 7 години", съобщи той.

Видеонаблюдението е един от топ приоритетите, разкри още столичният зам.-кмет по транспорта.

"Планираме да изградим видеонаблюдение в абсолютно всички превозни средства, включително и по някои от най-натоварените спирки на градския транспорт, така че да имаме по-обхватна картина какво се случва вътре в самите превозни средства, което касае сигурността не само на водача, но и на нашите пътници", заяви той.

Крусев потвърди, че има двоен спад на продажбата на талони за еднократна употреба, но по думите му това е нормално да се случи, тъй като има двоен ръст при закупуването на дългосрочните превозни документи заради понижението на тяхната стойност.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхДа ти припомня другарю от БКП-БСП . Тодор Живков овчари и неграмотен , Станко Тодоров сарач т.е. човек , който жие поводите на конете и магаретата , Пенчо Кубадински ловец и неграмотен и т.н. Сега в новото време , Станишев необразован учил как се отразяват нашивките на червената армия Първанов завършил история на БКП т.е. необразован и т.н. А ти си същия затова ги защитаваш.
37
13
 
5
 
! Отговори
Куку преди 7 години
В Китай вече пускат безпилотни автобуси, рано или късно ще стигнат и до тук... а утре като ви потрябва лекар ходете да си го дирите в Германия.Съвсем изветря тоя мат'рял, явно...
36
2
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до "образования" 33Хайде да не става дума кои избиратели колко са образовани ,че като гледам гербавите гласоподаватели от маалата и български не могат да говорят па камо ли да четат и пишат.
35
1
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само да попитам къде са профсъюзите в цялата тая история ? Не са ли те тези които трябва да защитават интересите на шофьорите и още един въпрос той по-скоро към наведените джу.рналя защо освен тази мъжка калинка в студиото не е бил поканен и представител на синдикатите или такива са опорните точки от общината!?!?!?
34
3
 
13
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
що сте такива нсивници, противопоставят ни по между професии и ни гледат сеира. Тотално в държавста ни дътжат на ниски заплати, изключая Сифия . Същия тоз шофер в Бургас или Варна е нс 900 лева....
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професор в СУ - 960 лева!
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво другари , ами хлебаря като става в 3 часадапече хляб да не би да е откачен . Хайде отиди в 3 часа да месиш хляб . Всяка професия е достойна за уважение . Стига с тези шофьори като не иска да е шофьор да стане адвокат или доктор .
31
6
 
25
 
! Отговори
65 преди 7 години
Абе,Крусев годините са ти_помалко от трудовият стаж на мъжът ми като шофьор.Ти си седнал мнение да даваш.Я седни до шофьора,само да гледаш какво става по пътя.Ама стани 3 часа през ноща за първа смяна и се вози 9_10часа.Сигурна съм,че четвъртия час ще получиш стрес.Знаеш ли от къде се влиза в рейс,как се кара.Докато се назначават такива като теб сополанчета,ще сме зле.Вчера се прибираше от дискотека в 3ч,а други отиват на работа33
30
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНад 99 % от хората , които подкрепят БСП са прости и неграмотни . В тази партия никога не се е уважавало образованието . Вашия любимец бай Тошо беше овчар и неграмотен , затова го търпяхте 35 години .
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 % Началниците на ЦГМ са Гербаджии и са смяна
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19 номер ако си учителк\а.Разходете се по улиците и вижте колко ненормални деца има и колко не ходят на училище.Защото учителите са бесилни. От Юни до Септември какво правят, и прес събота неделя.ЛютеницаСпътПочиватЧастни уроциА шофьорите и на пек студ събота неделя бачкат по 10 часа не 6 учебни часа от 8 до 13ч
27
2
 
21
 
! Отговори
кмет парашутист преди 7 години
Този кмет е парашутист, няма един ден трудов стаж и го назначи Фандъкова. Не е пипал рейс на градския транспорт, камо ли да се е возил.
26
4
 
25
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Зъболекари взимат по 150 лева за половин час за пломба и работят за 5 хиляди лева минимум, има лекари работещи за 15 хиляди лева месечно, преподаватели си докарват от частни уроци, изпити... 1200лева за шофьор е нищо!
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който завижда на тая заплата да ходи да учи ,да искара D категория да вземе Психото и да започва шофьор в градския или да малчи.До колкото виждам Лекарки много но шофьори на автобус никакви( да изключим ватманките и шофьорките на тролеи) Ако имате поне малко Акъл ще разберете че не е лесна работа за всеки
24
3
 
5
 
! Отговори
Виновен е Прошко преди 7 години
Защо ми вдигнаха билетчето заради Прошков? Защо се се срамите да се наречете ДСБари и Костовисти, а се преименувахте за тези избори! Защо клахте народа през 1918 - 1944 г. както турчин не го е клал? А утре дали ще празнувате деня на народното възмездие 1 февруари 1945?
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До номер 19 че шофьорите вземали по големи заплати от лекарите.Че то и проститутките вземат по 2,3 хиледи лв на месец и аз искам да ми вземат минимална заплата не могат да вземат повече от лекар Затова народа е казал- Кой за каквото е учил.Щом няма желаещи за дадена работа значи е гадна.Защо да е по лесна примерно от учител или от лекар и тя си е много по рискова от тези професии, да ставаш в 03ч да се буташ между Софииските тарикати по улиците и на ден да возиш поняколко ненормални пътника
22
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Докато този недорасляк е зам.-кмет по транспорта в София ще се коментират проблеми от всякакво естество. Има си една възрастова граница, под която нямаш необходимия житейски опит, за да управляваш в някои сфери. И тя е доста над 30 год., а той и толкова няма все още. Защото на една такава позиция трябва да предвиждаш евентуалните проблеми и така да управляваш, че те да не се случат /дори и за изготвяне на едно разписание/, а не да чакаш да изскочи проблем, пък после да го мислим...
21
1
 
30
 
! Отговори
Буров, Веселин преди 7 години
А чистачките на летището взимат по 1382 лв ......поне 2000 трябва да е минимума ..това е голама отговорност .возих хора по цял ден в този натоварен трафик .Лесно е да се уволни ей така набързо някой.Да, може да се накаже, че е оставил стотици хора да мръзнат,но има и по леки наказания .Защо не каже колко е неговата заплата -ОБЩО КОЛКО ВЗИМА НА МЕСЕЦ -не формалната заплата .ПОПИТАЙТЕ ГО.Малко е несправедливо .
20
14
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
до един "мъж"Явно хомосексуалиста си ти,най вероятно от ватманския вид
19
5
 
23
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
Тоя хомосексуалист кой го сложи на този пост?