Урокът с парното: Аварии стават, резервни варианти – нямаме!

Аварията с парното показала, че не сме готови за кризи
Обновена: 10 фев 2017 11:34 | 10 фев 2017 11:24,
30
Урокът с парното: Аварии стават, резервни варианти – нямаме!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Аварията в "Топлофикация София" показа, че не сме готови за подобни кризи. Това коментира общинският съветник от БСП Милка Христова в предаването "България сутрин".

Още по темата

"Нямаме планове и резервни варианти, а това е основното предизвикателство, както пред ръководството на "Топлофикация", така и пред Столична община", поясни тя.

"Топлофикация София" е един от най-големите инженерни инфраструктурни обекти в София, отбеляза и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. Той припомни, твърдението на компанията, че подобен тип аварии не са типични.

"В "Топлофикация София" дълги години не са правени инвестиции, а са се случвали различни процеси. През последните години се обръща сериозно внимание на смяната на топлопреносната мрежа. През последните 5 години около 60-70 км са подменени от тръбопроводите на "Топлофикация, които в София са около 950 км", подчерта Зарков за Bulgaria ON AIR.

"В конкретния случай предаването за изясняването на ситуацията на Прокуратурата, считаме за неуместно. Създава се една много тревожна тенденция всеки един нерешен стопански проблем да се прехвърля на органите на Прокуратурата и на нея се гледа като на една последна инстанция, която трябва да реши въпроси, които не са за нея", добави Христова.

По думите на Зарков вече се извършва както вътрешна проверка, така и от специалист от "Техническия университет" в София. Според Христова обаче, трябва да бъде назначена и проверка от Енергийното министерство, тъй като разполага с подходящите кадри.

"По време на аварията имаше забавяне на информация от "Топлофикация", посочи Зарков. По думите му, те чакат да видят как ще бъдат компенсирани софиянци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Май замърсяването в Русе нещо те е повредило. Разликата между Русе и София е, че когато нещо такова стане в Русе, засяга 1000-2000 човека, рядко повече, като максимума е 18000 потребители, докато в София, засяга един бог знае колко потребители - половин милион, 1 милион, ...., т.е. разликата е в мащаба, ама де акъл.
6
16
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
Живея в Русе (не в Руси, а в Русе). Аварии стават навсякъде. В РусЕ - също.Няма по-ревливи хора от т.нар. столичани. Стига сте ревали бе хора! Има проблеми, има и решения.
5
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Цитат: " През последните 5 години около 60-70 км са подменени от тръбопроводите на "Топлофикация, които в София са около 950 км", подчерта Зарков (ГЕРБ) "С това темпо, ще подменят всички тръбопроводи след 80-100 години, а това е повод за срам, а не за хвалба, както си мисли този от ГЕРБ.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На парнаджиите от парното, не разбира се техници и работещи, т.н. "Специалисти" само едно оправя, да влезе народа и ги изметка всичките от най-високите етажи, един да не остане!! Дете в майка разплакаха тези фашисти, нагли, прости и алчни.Има една Елизабет Павлова, префтасала ***, която трябва да се намаже с катран и пера и прекара през цяла София. Кой е виновен да вкара в катебе 80 милиона за лихва и те изчезнаха?Защо няма разследване и дело?Който и да метнат през прозорците няма да е грешка
3
0
 
14
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Вие какво очаквате от една държава която се разграбва с рекордни за света темпове.Тук не се живее а просто се преживява от днес за утре.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зле!!! Тези горе са абсолютни некадърници!!! До един!!!...ама то за овце, толкова!
1
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ ПАРИ НЕ ВРЪЩА преди 7 години
Това е положението. Ако искате