Настане лято, юли преваля, "Цариградско" пак за ремонт ляга

Преасфалтират дупките от 4-и до 7-и километър, който зейнаха скоро
Обновена: 15 фев 2017 12:42 | 15 фев 2017 12:40,
52

Снимка: "Спаси София"

Нищо ново: Част от столичния бул. "Цариградско шосе" ще бъде преасфалтиран отново през лятото.

Става дума за участъка между мостовете на 4-и и 7-и километър, по който зейнаха дупки след продължителните минусови температури в началото на годината.

Тази част от булеварда беше ремонтирана преди 3 г., а общината плати за това над 10 млн. лева.

След като се появиха над 100 пукнатини и след като редица НПО-та скочиха срещу ремонта, общината поиска мобилна лаборатория на Пътната агенция да вземе проби от настилката и да се изясни дали ремонтът е направен некачествено.

Резултатите от тестовете излязоха – те сочат като причина за дефектите дълбочинни пропуквания, причинени от изключително тежките условия и минусовите температури, продължили около месец, които пък предизвикали и дупките и пукнатините на повърхността.

"Издадено е предписание от Института по пътища и мостове на Агенция "Пътна инфраструктура" за преасфалтиране на участъка. Докато това стане, тази част от булеварда ще е под постоянно наблюдение и при нужда пукнатините ще се запълват с битумна паста.

През юли или август участъкът ще бъде ремонтиран наново за сметка на фирмата изпълнител - "Градски магистрали". Гаранцията на обекта е 10 г. Работите ще отнемат около месец, като първо ще се затворят за движение платната в едната посока, а после машините ще се прехвърлят в другата", обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иван 7"Градски магистрали" е нещо като дървено желязо от мукава.
8
2
 
35
 
! Отговори
Гласувайте за ГЕРБ преди 7 години
"Тази част от булеварда беше ремонтирана преди 3 г., а общината плати за това над 10 млн. лева."Гласувайте пак за ГЕРБ, за да може Тиквича да направи 10 милиарда. Сега го е срам да ходи из Европа с тези смешни 4-5 милиарда. Ама моля ви, бъдете по-отговорни, Боко е Слънце и Полубог. Той заслужава да живее по-добре... върху труповете ви. Разберете, че жалките ви животи не струват нищо, сравнени с долче витата на Тиквун Бей.
7
1
 
26
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Каква е тази фирма изпълнител "Градски магистрали" ? Нещо не я намирам...
6
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Много се краде, некачествено се строи, а контрола никакъв го няма. Добре, че поне гаранция има ;)
5
1
 
27
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 7 години
БЕЗ КОМЕНТАР
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тази тежка зима само българските пътища ли разрушава? Ами какво да кажат тези, които са по на север от нас? Би трябвало да карат само по изровени пътища и магистрали, по рушащи се мостове и тунели. Да, ама не. Хайде да не си търсим оправдания за лошо строителство и далавери.
3
2
 
32
 
! Отговори
Е така се прай преди 7 години
Както се казва.........УБАВА РАБОТА ...АМА ГЕРБЕРСКА!!!! Ремонт и след два месеца....на ремонта пак ремонт,и т.н.т!!!!!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще се пенсионира на тая блага баничка, откакто започнаха да го "оправят" не съм се качвал на него, задръстено до немай къде. Трошете си 30 годишните каруци, плащайте си данъка и си трайкайте!!!
1
1
 
34
 
! Отговори
ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ преди 7 години
цъфват всяка пролет като се стопи снега