Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони

Става въпрос за неодобрен план за строителството
21 фев 2017 09:57,
80
Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони
Снимка: архив, Bulphoto

Войната в столичния район "Младост" продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви, че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столичната община.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

"Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите", подчерта Иванчева.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район "Младост" обясни, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва.

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в "административен блокаж" на район "Младост", дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Работата не е да отидем всички насело а най-накрая чиновниците получаващи заплата от данъците ни да спрат да крадат и да почнат да планират и изграждат инфраструктура.
16
2
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Какво развитие бе чесън? Да развиват на друго място! Я при кремиковци що терени има! На мои роднини им построиха блок там където беше паркинга! Унищожиха сума ти градинки. "Развитие"...***!
15
3
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Сигурно съм много ***, но ако нещо не е наред в една документация или са открити разминавания между параметрите на одобреното по проект и изпълненото, редно би било администрацията до наложи възбрана до изясняването/решаването на проблема. Това е нормалната работа на съответната служба в една община, в случая кметство. Закваската, че правилата винаги важат за другите и никога не се отнасят до нас, и Пешо/Гошо или както и да се казва наш'то момче ще оправи работата ни е наследство още от Соц-а.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък им се чудя на *** даващи над 1000 евро кв.м за апартаментче ниско качество в Младост. При минус 20 градуса полагаха външна изолация преди да са измазали отвътре. Обекта на гладуващата Сярова е заградил и тротоара. Къде спят институциите? Първо взимат разрешение за детска градина и изведнъж се променя на 10 етажен блок без паркоместа. Всъшност по-голяма вина имат общинските служители раздавщи разрешения без изследване на трафик и инфраструктура.
13
3
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Ей, кога ще почнете да оправяте междублоковите пространства? За какво плащаме данъци? Ако все се правите, че нямате пари, да спрем да плащаме и сами да се оправяме?
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Процесите в Младост са умален модел на случващото се в държавата - некомпетентни функционери, близки до БСП, безчинстват в разрез със закона, за да обработват общественото мнение чрез негативни послания... Скоро ще осъмнем с още милиарди дългове към Русия за АЕЦ, Южен поток и подобни, докато се захласваме по незаконно спрени строежи.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стройтерството е над 80% в сивият сектор! Работниците им по строежите ги осигуряват на минималната работна заплата, не спазват никакви норми за безопасност на труда и т.н. Относно плановете и изпълнението на обектите 98% от случайте има разминаване в одобреното и построеното.
10
3
 
20
 
! Отговори
Дам преди 7 години
Майката му разкатаха на Младост..Какъв хубав квартал беше..БЕШЕ..Вече не се живее в него..Строят, като за последно..Пълно е с извън СФ регистрации..Прииждат на талази..Сутрин не можеш да излезеш от него нормално с тия задръствания, вечер няма нормално прибиране..Чистия въздух остана в спомените от миналото..Сега срещу училището в Мл4 строят комплекс за поне 4 средностатистически села народ..Горе на околовръстното в нищото при деретата също строят..Съболезнования на сега живеещите, какво ги чака.
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви закони, лъжкиня, тя нарушава всички закони от началото на мандата си, а ще говори за закони.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешоЕстествено, че не е, но и тия където я избраха не са по - различни от нейното ниво. Глупостта явно се предава по "зелените площи", ха - ха.
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, г - жо Иванчева, а защо не казахте, че двете ви заповеди са пълна глупост и нямат законни основания. Това дори ви го казаха и на общинският съвет в Столична община. Защо продължавате да лъжете хората, тези ваши действия, носят последствия за всички граждани.
6
9
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
29 см по дълбоки основи?? Тая добре ли е? Мне, хич не си личи, че е точно разчистване на сметки.
5
8
 
11
 
! Отговори
Бретон преди 7 години
Това е пълна трагедия! фундирането се извършва на дълбочина по преценка на извършилия геоложкия доклад. Някой е подсказал на фризьорката за какво да се заяде, но след година - две съдът ще даде обезщетение на инвеститора, което ще се плати от всички нас, а не лично от фризьорката.
4
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоп на строежите браво на кметицата.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безобразието с безразборните строежи трябва да спре!
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой какъв е , но една фризьорка им разказа играта на разни инвеститори. Сега се чудят на къде да хванат .
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да съди общината до дупка.Там парата се лее всички грабят с пълни шепи.