НПО-та към общината: Не обжалвайте билета от 1,60

Така щяля да покаже "добра воля към гражданите на София"
23 фев 2017 09:23,
42
НПО-та към общината: Не обжалвайте билета от 1,60
Снимка: Dnes.bg

Разногласията между граждански организации и Столичната община за скъпото билетче в София продължават. След като вчера стана ясно, че Административния съд отменя цената от 1,60 лв. за еднократен билет за градския транспорт, от управата на София заявиха, че ще обжалват.

По темата по Bulgaria ON AIR говориха Веселин Кирев от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт и Гергин Борисов от Спаси "София".

"Ние настояваме да бъде потърсена и дадена политическа отговорност за това, което се взе като решение, и вносителите, ако имат останал малко морал в себе си - Екатерина Йорданова, Зафир Зарков и Орлин Иванов от Столичния общински съвет да си подават оставките", настоя Веселин Кирев.

Той изрази надеждата, че Столичната община няма да обжалва решението на съда, "за да покаже една добра воля към гражданите на София".

Гергин Борисов пък посочи, че цената от 1,60 лв. е неадекватна и е в резултат от вредна, остаряла и безотговорна санкционираща тарифна политика.

"Действително увеличаването на цената беше изцяло политическо решение, продиктувано от дългогодишната PR кампания - да не "вдигаме цените". В един момент идват шокови повишения. Същото ще се случи много скоро и с данъците. Сега е моментът Столичната община да покаже, че освен политическа воля от страна на мнозинството в Общинския съвет, там има и здрав разум и сега е времето да се напише една нова наредба за ползване на градския транспорт, която да разпише правилна и адекватна тарифна политика", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в букурещ билета еоколо0, 60лв
15
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтини билети -> изгнили превозни средства.
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фердо 9За щастие в София това не го решава БСП , а хората , които никога, ама никога няма да гласуват за тази ретроградна и терористична партия БКП-БСП.
13
2
 
2
 
! Отговори
sante_dog до 10 преди 7 години
За метрото талони има ли? Щото като ми се наложи веднъж в месеца да ползвам за отиване и връщане да си знам...
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данчето направи гуша покрай Бойко.
11
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете откраднатите пари,гербажий нагли.
10
0
 
21
 
! Отговори
маке преди 7 години
ами ке е мръсен въздуха автобусите са за тва да возят хората на по ниска цена от тая да пътуват с личния автомобил що нема пътници по влаковете ами щот е по евтино с леката кола
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой си купува билет за 1,60лв?!Купуват се 10бр талони по 1,20лв.
8
3
 
32
 
! Отговори
Фердо преди 7 години
Най-добре е Данчето да се маха
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на билета е ненормална!! Да се върне тази на ЕДИН ЛЕВ! Кога ще се извърши финансов проверка на Фандъкова която е в основата на тази висока цена? Колко пари се крадат в СО и в кои сметки потъват? С винетките в същото положение. Свинетка краде та се съдра. Разрухата по пътищата я видяхме! Къде са парите е въпроса? Докато Цацаров е техен човек никой няма да ги закача. Трябва нов главен прокурор и ще трябва нов затвор да се построи, за гербаджиите - крадци.
6
1
 
49
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 7 години
Учителката по руски - другарката Фандъковска да подава оставка и да си ходи на село. Само тотален некадърник би позволил това с билетите да се случи. Заради нея дишаме гаден въздух и се бутаме в задръстванията. Хората просто масово и удариха една майна и се качиха в колите. Колко ли трябва да си ***, за да повишиш цената на обществения транспорт точно в момент, в които се прави метро и задръстванията са брутални??????
5
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наближиха изборите и БСП впрегна ченгетата от ДС да активират червените съдии. С помоща на Радев и Герджиков създадоха хаос в цялата Държава . Правят смени като за последно . Този тандем Радев , Герджиков и Нинова се оказа по зъл от ислямистите , които режат глави на хора .
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си подават оставкити и да бъдат подведени под отговорност всички свързанш с несъобразното повишаването на цената.Не може всеки път да им се разминава!
3
2
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
До До 1Що ти на яве да не си безсмъртен?
2
7
 
20
 
! Отговори
! преди 7 години
Какъв "здрав разум"? Бананова република ли сме, че да продължават да се дупчат билети? Напълно неадекватна система. Беше обявено че след пускането на метрото някои линии ще се орежат, заради дублажи. Какво се получи - добавиха нови линии. Ами разхищението е очевидно
1
10
 
19
 
! Отговори
Гратисчия преди 7 години
Докато билетът е 1.60 аз няма да дупча и ще пътувам гратис на макс! Спреят за емчки ми е във вътрешния джоб и чака недобросъвестния конттрольор (съвременен ***)! Няма да плащам! Не съм толкова бота, че да купувам тея скъпи билети!