В София: При евтино билетче може да се съкратят линии

Това е вариант за свиване на разходите, заяви Фандъкова
24 фев 2017 08:13, Александър Попов
83
В София: При евтино билетче може да се съкратят линии
Снимка: Dnes.bg

Връщането на старата цена на билета от левче може до доведе съкращаване на линии на градския транспорт в столицата, за да се свият разходите.

"Нека отново подчертая, че в мотивите на съда се казва, че за да могат да се намалят разходи, тъй като транспортът струва пари и модернизацията струва пари, за да се намалят разходите, се предлага намаляване и съкращаване на линии", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Тя е категорична обаче, че общината не може да си позволи да се съкратят линии, защото "по всяка линия се возят хора и дори и да не е печеливша линията, ние сме длъжни да осигурим този транспорт".

Още по темата

Кметът обясни, че ще се направят необходимите разчети, за да продължи модернизацията на градския транспорт.

"За три години подменихме над половината от автобусите. Вече подготвяме процедурите за електробуси, които да бъдат и нови, и модерни, и щадящи околната среда. По-евтино хората могат да пътуват чрез картите. За пенсионери, ученици и студенти картите са много по-евтини от цената дори на стария билет. В част от случаите се пътува за 0.50 лв. за пътуване, дори по-ниско", допълни Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че тричленен състав на Софийския административен съд отмени като незаконосъобразна наредбата за поскъпване на билета в столицата.

Общинарите ще обжалват решението на магистратите.

"Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни", отсече шефката на транспортна комисия Екатерина Йорданова.

Според групата на БСП в общината обаче, решението на съда не трябва да се оспорва. "Справедливостта възтържествува в София - гражданите бяха чути от съдебна инстанция и се съобразиха с техните аргументи", смята лидерът на червените в местния парламент Калоян Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
8
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Има ли интегриран транспорт в Сф? Едно билетче за всички видове транспорт и то да важи за определено времетраене така че да можеш да се прикачваш? Само така е оправдано да е скъпо
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един Българин 54 Другарю , вашите хора начело с др. Луканов правиха дивашкия капитализъм , който се вихри в България . Така , че оплакванията на Позитано 20 .
51
4
 
1
 
! Отговори
идея преди 7 години
да се съкратят линиите особено след 20 часа и там където пътуват братята роми безплатно а за българите да се осигурят маршутни таксита по евтино
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един Българин 54 Не се ядосвайте другари , живейте си там и си трайте . Каквото и да ви се каже няма да го разберете . За ваше сведение вашия овчар Тодор Живков докара половин България в София и сега ревете на него .
49
6
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До Анонимен 49А Вие, както повечето червени "специалисти", пишещи за ББ понастоящем да бяхте проверили какви са цените на частните училища , дали средностатическо семейство може да си позволи подобен разход (за няколко години обучение е съизмерим с покупка на апартамент за повечето училища) и най-вече по местоживеене както Вие искате - има ли изобщо частни училища в Северна София?!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Ако твоите хора от БКП-БСП върнат краденото за 70 години , народа ще ходи по пари . Явно мислите , че хората са забравили грабежа на вашата партия . Сега на изборите ще го научите .
47
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До Анонимен 49Другарю, вие очевидно нямате деца и следователно имате проблем само с "билетчето". Разбира се, че никой не ви кара да записвате децата си в Люлин ако сте от Младост. Но как си представяте вашите деца да са единствените не римляни в класа? Еми средното ниво ще е трагично ниско. Местенето в центъра не е решение, г-н Партиен съклецар, защото така всички ще живеем ОЩЕ ПО-ЗЛЕ. И без това всички се оплаквате от претъпкания и презастроен град. Какво искате още повече коли в центъра ли?
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако върнете накраденото не само,че няма да се съкратят линии, ами ще се купят нови автобуси и трамваи.Защо винаги търсите парата у скъсания джоб, А никога не бръкнете във вашия.
45
1
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Щели да съкращават линии - поредният пример как фандъкова със селското си мислене не разбира какво е това да живееш в София и проблемите на големия град. Поне две неща някой трябва да й ги набие в главата - градския транспорт не е нужно да е печеливш, той има социални функции. Второто е, че съкращаването на линиите само за много кратко време има ефект, а всъщност води до отлив на пътници и по-големи загуби на градския транспорт, т.е. намалява много повече приходите в сравнение с разходите.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един Българин 39 Другарю , ако е вярно това , което пишеш имаш два варианта. Преместваш се в центъра да живееш или даваш детето си на частно училище . Това е .
43
0
 
7
 
! Отговори
До 46 БПФ преди 7 години
Казваш, че пенсионер, който трябва всеки ден да ходи до болница се мотка и няма право да пътува с градския транспорт. Казваш също, че пенсионерите, които помагат на децата си като гледат внуци, също се моткат и нямат право да пътуват с градския транспорт. Аз друго ще ти кажа - всеки остарява, вкл. и ти, и ще се чудиш след време как си могъл да го плещиш такива.
42
1
 
10
 
! Отговори
zsf преди 7 години
Вместо да заплашват хората, да се съкратят началнииците и заплатите на кибиците на хранилка.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНеуважаеми другари червени каскети, опорните точки на БКП-БСП за изборите няма да ви помогнат много в София . Каквото и да правите никой няма да гласува за БКП-БСП . За всяка друга партия ще се гласува , но не и за престъпната БКП-БСП . Така , че колкото и да се напъвате нищо няма да постигнете .
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво плашите хората само, бе!Щели да съкратят линии!Гледайте вас да не ви съкрати народа!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един Българин 39 Ти другарю как очакваш децата на хората които живеят в центъра да идват в Люлин ли да учат . Затова се избира квартал където да живееш. В цял свят е така .
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Ади вееее гербаджии нагли, ще ви изритаме на изборите!айдее другаря Паргов почна да раздава кифтета на електора си :)
37
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Темата за училищата се премълчава по радио, ТВ и вестници, но какво направихте със северна София? Вие обричате децата там на тъпота с тези решения за точки по местоживеене. Аз съм инженер и магистър от СУ. Имам две висши, жената е "само" магистър по икономика. Детето ни най-вероятно би било ако не гений някъде около средните нива поне, а училищата в Орландовци са само римляни. Е добре как очакв3ате тези деца да учат в тази среда и да плащат гнусните ви данъци като нас? От кой ще крадете утре?
36
1
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Даскалице, спри да наглееш преди изборите поне! Карам велосипед през "подле" Надежда. Да, незаконно е, но не си ми осигурила законен достъп от История Славянобългарска. Преди да вдигнеш билетчето срещах по 3 трамвая в пиковия час сутрин. Сега срещам по 6 или 7 с 1-2 пътници и то от старите дълги и енергоемки трамваи. Е как да ти дам пари за транспорт? Това вашето е върха на наглостта!
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетки, билетчета, данъци и куп още безумия!Май много ви стана г-н неуважаеми Борисов!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ади вееее гербаджии нагли, ще ви изритаме на изборите!