Българи vs. роми в "Дружба": Брадви заради неплатен ток

Заплашват домоуправител с убийство, полицията арестува... него
Обновена: 27 фев 2017 09:26 | 27 фев 2017 09:22,
66
Българи vs. роми в "Дружба": Брадви заради неплатен ток
Снимка: архив, Reuters

Напрежение между домоуправителя на блок 5 в столичния кв. "Дружба" и жители от ромски произход доведе до разправия с брадви и чукове.

Причина за спречкването е, че ромите в блока не плащали сметките си и крадяли ток.

Тази събота домоуправителят Георги Каменов се събрал пред блока с още 7-8 души, измежду които и две жени, на които искал да обясни какъв е проблемът. Това обаче предизвикало гнева на ромите. Те извадили брадви, чукове и ножове и нападнали събралите се пред блока.

По думите на Георги той и приятелите му с нищо не са провокирали ромите.

Мъжът се обадил на спешен телефон 112, но когато полицаите дошли задържали него и приятелите му. 

Председателят на съюз "Национално единство" Боян Расате също бил участник в инцидента. Според него това се случва не само пред 5-ти блок в "Дружба", а в цялата страна. Той дори основал и Facebook група в подкрепа на Георги.

Домоуправителят сподели пред bTV, че е получавал множество заплахи, включително и за убийство, от страна на ромите. Той многократно е подавал жалби до прокуратурата, общината и районното полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
избори идат нормално е за малко внимание за Расат
32
1
 
6
 
! Отговори
пена свирчева преди 7 години
това е неизбежнооооо те вече са повече от нас .
31
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Толерастията ще ни докара края на нацията. Осъзнавайте се, докато не е станало безпощадно късно, защото тогава и Господ не може да помогне.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тормозят горките роми, расисти! Комунисти! Това не са Евро-атлантически цености.
29
0
 
9
 
! Отговори
Онуфри Хелзинкски преди 7 години
Това със сигурност е "изолиран случай" при който нашите смугли сънародници съвсем неволно и по изключение са били с брадви и чукове, защото бай Георги домоуправителя по случайност ги е заварил когато са се връщали от отрудения си делник през който са секли дърва за отечеството и са разбивали камъни в кариерата между Дружба-1 и Дружба-2. Такива като бай Георги трябва да бъдат сурово преследвани с цялата строгост на закона, а такива като образцовите му съседи да бъдат давани за челен пример.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ОТ ТЕЗИ БЛОКОВЕ НА ДРУЖБА ПРОДАВАТ ЦИГАРИ ПРЕД ФАНТАСТИКО .ПОЛИЦИЯТА НЕ ЗАБЕЛЯЗВА МАКАР ЧЕ 8 РПУ Е НА 100 МЕТРА.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз нямам нищо против рoмите. Един приятел обаче имал *** :)
26
0
 
49
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Не знам дали в този случай Расате е бил повикан нарочно и дали целта на инициативата е била само да се решат проблемите на блока.Познавам обаче хора - обикновени граждани, пострадали от ромски своеволия, които са търсили съдействие от Расате, защото в РПУ са им казали, че поради еди какви си разпоредби нямат право да се месят, за да не притесняват ромите.Ти да не мислиш, че навремето шпицкомандите са възникнали само заради нечий каприз?Не ми се ще и днес да се случи това, но натам вървим.
25
0
 
33
 
! Отговори
Какви са следствията преди 7 години
от неразумна толерастия?Първо отделни прояви на самозащита. Съдят онзи, който се е защитил.После по няколко човека се събират пред блока, за да потърсят решение на проблема.Арестуват онзи, който иска да реши проблема цивилизовано.После по няколко бабаити раздават "правосъдие в мрака". БХК оревава орталъка, но не успява да осъди никого, не ги знае кои са.После граждански патрули на Расате. Д/педайниците го хулят.После Луковмарш. Някои протестират, гражданите подкрепят.После, сетете се сами!
24
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Председателят на съюз "Национално единство" Боян Расате също бил участник в инцидента"---Добре. Направо повярвах, че разправията не е била с цел провокация... Идат избори все пак - патрЕотите се активизират...
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей сега като дойдат социалистите на власт и ще узаконят всички кражби на ток - социална политика - да делиш с ближния си - на всеки се полага толкова от колкото има нужда а не колкото работи. и т'ва е.
22
0
 
46
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Стига трихте коментарите бе мишкии !!!!БХК да не ви е спонсор бе .Тука човек си отделя 5 минути да ви чете глупостите и да си изкаже мнението ,а вие кво !! Триете като че ли расова война ще разпали едно мнения.
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айре бегайте при Меркела там тока е безплатен
20
0
 
40
 
! Отговори
севделин преди 7 години
Не е ли ясно на българските управници че докато не се криминализира кражбата на ток като углавно деяние все по лошо ще става - вече до толкова са нагли братята роми че нищо не ги плаши - по сред бял ден се качват на стълба и се прикачват минути след като енергото ги е прекъснало - за блоковете да не говорим - там се краде на поразия - директно се прикачват към магистралните проводници между етажите - работата е изпусната още преди 10 години от както влезе ЧЕЗ
19
0
 
27
 
! Отговори
1123 преди 7 години
Ашколсум беееее, половината коментари са изтрити!
18
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите имат много повече права от българите. Това вече не е държава и хайде чао, че трябва да работя, за да има пари за майчинските и детските на ромите които нито учат, нито работят
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се карайте бре, разберете се като роднини!!
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей за тия пушка с гумени патрони, стреляш в колената и с години ще те заобикалят на разстояние.
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tая гадна нация може да се оправи само с твърда ръка. Концлагерите трябва да заработят отново, смъртното наказание да се практикува често, трябва да бъдат въведени и бичуване и рязане на органи пред всички за порицание.
14
0
 
78
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Първо е виновно всяко едно правителство, което позволи в България фондации стимулиращи повече права на малцинствата отколкото имат по конституция и закон. Първо трябва да бъдат закрити като антидържавни всички нпо организации с финансиране от чужбина, по примера на австрия