Д-р Кателиева с два договора, надвишила работните часове

Била близка с предишния шеф на "Пирогов", но нямало реваншизъм
9
Д-р Кателиева с два договора, надвишила работните часове
Снимка: Bulgaria On Air

След като синдикалната шефка на спешните медици д-р Десислава Кателиева обвини ръководството на "Пирогов" в реваншизъм, от болницата обявиха, че тя е била освободена, защото имала договор с друго лечебно заведение.

Още по темата

"Д-р Кателиева е била назначена преди една година на допълнителен трудов договор в УМБАЛСМ "Пирогов", като основният й е с Националната кардиологична болница, с което влиза в нарушение на трудовото законодателство, надвишавайки разрешения брой работни часове", обясниха от пресцентъра на спешния институт.

Допълнителният й договор бе прекратен в съответствие с българското законодателство.

Тя пък се оплака тази сутрин в ефира на Bulgaria ON AIR, че не е получила предизвестие, а до развръзката се стигнало, след като дала гласност на наболелия въпрос в здравеопазването за  политиката на реваншизъм и разчистване на сметки.

От "Пирогов" пък твърдят, че протестите на д-р Кателиева са започнали веднага след смяната на предишния директор, благодарение на когото е получила възможност за допълнителна работа в спешния център.

"Категорично заявяваме, че няма "масови чистки", дейността на болницата протича нормално и без напрежение. Нещо повече – презентираната от д-р Кателиева Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ в България няма представителни функции за гилдията на спешните лекари", отвръщат на удара от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.