Д-р Кателиева: Освобождаването ми е поръчка!

"Практически бях уволнена", каза тя пред Bulgaria ON AIR
8 мар 2017 08:34, Петя Славова
12
Д-р Кателиева: Освобождаването ми е поръчка!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политическа поръчка - това е причината, поради която е била освободена от "Пирогов" д-р Десислава Кателиева, заяви самата тя в "България сутрин".

В ефира на Bulgaria ON AIR тя обясни, че не е получила предизвестие, а до развръзката се стигнало, след като дала гласност на наболял въпрос в здравеопазването: "При участието си при вас аз заявих, че трябва да се спре тази политика на реваншизъм и разчистване на сметки и трябва да се погрижат наистина за спешната помощ в България. Не е редно да бъдат премахвани хора, които през последните две години градиха някаква политика в спешната помощ и би трябвало да се спазва някаква приемственост в политиката на спешната помощ".

Още по темата

"Аз практически бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Кацаров и след като внесох протестна декларация срещу сливането на спешната и на неотложната помощ в Националния рамков договор за 2017 година", добави тя.

Кателиева беше категорична, че няма да обжалва, но ще даде гласност на казуса, както в страната, така и в чужбина "за това как се отнасят с един спешен медик, който има смелостта да казва истини".

"В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.

Паралелно с отвореното писмо на д-р Кателиева от "Пирогов" излязоха с позиция, че тя е била освободена на основание на чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда - Раздел прекратяване на трудов договор за допълнителен труд, и е било изплатено за обезщетение за неспазено предизвестие.

"Нашето здравеопазване в момента се държи на нашия извънреден труд. Ако всеки един работодател постъпи като проф. Балтов, ще трябва да се затворят не кабинети не, отделения а цели болници, които съществува благодарение на нашия допълнителен труд и на нашия извънреден труд", отговори д-р Кателиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десислава Атанасова рядко срещан бо.лук дори за България
11
0
 
1
 
! Отговори
Десислава преди 7 години
На мен пък ми изглежда, че ходенето й по медиите е поръчково. Дългата ръка на Москов. Кой загубил работата си човек, изтъква като предположение за уволнението си това, че е на мнение, че няма приемственост между управлението на Москов и това на служебния кабинет?! Адски нелогично....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да очакваме човешко и адекватно отношение към болните ,като всички почти работят по на 2-3 работи от лакомия.....Тази през деня е на работа на друго място вечер отива да се наспи в бърза помощ и затова ни е такава бързата помощ !
9
6
 
1
 
! Отговори
ист преди 7 години
Уволнена без предизвестие един месец.Бързат да уволняват преди изборите. Ако имаше предизвестие един месец, БСП вече ще е загубила изборите. След изборите ще я възстановят на работа, а директора на болницата на борсата. Диалектика.Учудва ме омразата на лекари към колегите си, а са се клели да обичат и помагат на хората.
8
2
 
0
 
! Отговори
благодарност преди 7 години
Най-кадърната лекарка от спешната помощ. Такава самоотверженост рядко се среща сред лекарите. Спаси мой роднина. Да бъде здрвава!
7
4
 
5
 
! Отговори
срамота преди 7 години
Боко Тиквата само такива ги намира.За да не личи колко е тъъъп.Вижте я на какво прилича тая кукумявка.А като си спомня великите тиквени министри Ана-Мария ,гинеколога Константинов от Дупница ,Деса Дуловска и върха Пешо Лудия ,направо ми се повръща.Омитайте се тиквииииии...Веднага и завинаги!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Веска преди 7 години
най-голям "специалист" беше Десислава Атнасова-здравен министър без да е лекар,срам за страната ни.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде сега и д.за тая кифла ли трябва да четем всеки ден? Освободили са я защото няма нужда от нея или защото е некадърна , все тая. Защо трябва всеки да се изкарва репресиран? Ако ви е еднакъв критерия я надникнете каква става из частните фирми - всеки ден гонят стотици и никой не му дреме за тях.. Освен това я кажете какво ставаше по времето на Тиквата? Поголовна и масова чисттка имаше навсякъде и цъфнаха калинки на тяхно място, ама тогава никой не се възмущаваше.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** да ти оформят веждите,че приличаш на Филип Тотю!
3
9
 
22
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
каквото повикало такова се обадило гербаджии!
2
11
 
30
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Тази не прилича на лекар.По-скоро на партиен секретар от Герб.
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какъвто аршин мериш с такъв ще те премерят!