Асфалт или паве? Ремонтът по "Дондуков" се "пече"

Столичани имат месец, за да решат бъдещата настилка на булеварда
15 мар 2017 09:00,
70
Асфалт или паве? Ремонтът по "Дондуков" се "пече"
Снимка: Facebook

Три варианта за ремонт на бул. "Дондуков" предлага Столичната община на столичани.

До месец чрез анкета ще бъде избран един от тях, по който булевардът ще бъде изцяло ремонтиран.

"Активната анкета на сайта на Столичната община, в която гражданите могат да изразят своята позиция, досега показва, че 48-49% от гласувалите предпочитат паветата да бъдат заменени от асфалт", обясни заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.

Още по темата

Той допълни, че окончателният вариант за това как да изглежда булевардът ще бъде избран до месец. На булеварда едно е сигурно - ще има обособена велосипедна алея.

"Предстои цялостна реконструкция на "Дондуков", като новост ще е велосипедната алея, отделена от пешеходното движение и останалия трафик", обясни още зам.-кметът пред БНТ.

На въпрос за въвеждането на еднопосочно движение по булеварда Крусев каза, че идеята се е появила след задълбочен анализ. Чрез симулации било доказано, че с въвеждането на еднопосочност част от трафика ще се изнесе от центъра на града и пропускливостта на уличната мрежа в тази зона на града би се увеличила. Предстои да се анализират всички плюсове и минуси.

Предложението е бул. "Дондуков" да е еднопосочен в частта между бул. "Васил Левски" и Министерския съвет, като посоката е западна - към "Люлин". В посока към Софийския университет движението ще се извършва по бул. "Цар Освободител".

Обновяването на  "Дондуков" е един от мащабните ремонти, които общината планира за тази година.

В началото на годината кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че предстои там да се изгради ново по-безшумно трамвайно трасе и нови тротоари.

Тази година се очаква сериозен ремонт и на ул. "Граф Игнатиев", където предстои цялостна реконструкция на трасето. Там се очаква да се направи пешеходна зона, която да се съвместява с движението на трамваите.

По Графа ще се подмени и ВиК инфраструктурата, останала от построяването на улицата преди десетилетия. От общината се надяват ремонтът да бъде завършен до края на 2017 година.

Реконструкция на трамвайните линии ще има и по бул. "България". Ремонтите по бул. "Монтевидео" в "Овча купел"също продължават. Трасето на трамвайна линия №5 също ще бъде цялостно реконструирано и линията вече ще бъде скоростна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
17
 
8
 
! Отговори
Некой си... преди 7 години
Асфалт! От тези павета ми се разбиха носачите на колата!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато има 500 000 подизъпнителя и се крадат едни пари е ясно, че след ремонта каквото и да поставите ще трае един два месеца, *** такива.....