София: КАТ зорко следи нарушители по "Цариградско"

Масово шофьори карат в бус лентата заради трафика
Обновена: 31 мар 2017 11:18 | 31 мар 2017 11:07, Венцислава Вельова
35
София: КАТ зорко следи нарушители по "Цариградско"
Снимка: кадър "Спаси София"

Над 300 коли са преминали през бус лентата на "Цариграско шосе" само за два часа тази сутрин, а служители на КАТ глобиха някои от нарушителите – 50 лева.

Шофьорите признават, че има контрол от страна на "Пътна полиция", но проблемът е там, че има прекалено много коли вече в София и движението е ужасно натоварено, а лентите не стигат.

Ежедневно КАТ прави акции и проверява за нарушители, които карат в бус лентата, казва пред Нова тв Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Още по темата

"Когато колегите са на място и извършват проверки, и санкционират водачите, тази тенденция рязко намалява. При наличие на патрулен автомобил, превантивният ефект и дисциплиниращата роля си оказват влияние", коментира още той.

Нарушители се следят и с мобилни камери, 9 на брой, които записват голяма част от автомобилите, преминаващи по бус лентите, като след това на шофьорите им се съставя акт.

Крушарски поясни, че видеоматериалите на медиите, отразили нарушенията, се признават за доказателство, но човекът, установил нарушението, трябва да се яви със записа в "Пътна полиция", да напише сведение и след това шофьорите да бъдат санкционирани.

Преди два дни неправителствената организация "Спаси София" разпростани видео, което показва как само за един час в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение, а именно - каране в бус лентата.

Николай Крушарски призна, че именно това видео е провокирало "Пътна полиция" да засили контрола с "повече жива сила на самия терен".


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
забравих преди 1 година
нали фандъкова пусна орлово око. за 2 мнл. за автобусите. защо са и бус ленти тогава?!!
29
1
 
0
 
! Отговори
шофьор преди 1 година
стига с тия бус ленти. 300 лв данък и не мога да се движа!!! специално тая на цариградско при the mall е 2 ленти!!!!
28
3
 
0
 
! Отговори
!!! преди 1 година
До Анонимен
трябва да се премахнат ***, дето оня ден дойдоха от наше село и не са виждали бус ленти и на всичкото отгоре се изказват неподготвени,
27
3
 
0
 
! Отговори
!!! преди 1 година
До ???
Бате от кое село си? Ти верно не знаеш що е то е градски транспорт. Едно не разбирам - що се обаждаш.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бус лентите ги направиха по соцвреме, когато само автобусите по линия 306 бяха повече от всички сега движещи се по Цариградско шосе автобуси и тролеи. Тогава и останалите автобуси и тролеи бяха между 3 и 10 пъти по-начесто в сравнение със сега. С други думи тези бус ленти в София си изживяха времето и трябва да се премахнат, за да се улесни движението по този най-натоварен столичен булевард.
25
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 1 година
Средно през работните дни на седмицата, през времето, когато има градски транспорт, по тези бус ленти на Цариградското шосе минава по 1 автобус или тролей на 2 минути. После през нощта около 6 часа нищо не минава, но бус лентите са си все така забранени за движение. През почивните дни се движат около 3 пъти по-малко автобуси и тролеи и тогава на 5-6 минути минава автобус или тролей по бус лентите през деня. Не става ясно,защо са тези бус ленти,при градски транспорт почти ликвидиран от Фандъкова?
24
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 1 година
До Не така брат: За сведение, бул. Цариградско шосе НЕ Е магисстрала и максималната скорост е ограничена до 80 км/ч. Колкото до такива бързащи и гоУеми шофьори, всеки ден четем по новините и срещаме снимките им по стълбовете! За жалост, за компания, взимат със себе си и невинни хора!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теория на счупените прозорци - напълно приложима и по отношение на неспазването на правилата за движение и ненаказуемостта на нарушенията.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%87%D1%83%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8
22
2
 
1
 
! Отговори
Не така брат преди 1 година
До king_for_a_day

Брат, не се бутъме посто некой хора имаме важни задачи и бързаме по работа и нямаме време да чакаме некви дето не можете да карате и затва се влачите с 70-80 по магистралата каквото е царигрцкото примерно
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По бус лентата между алея Яворов и спирката на Полиграфическия минават през делничен ден нормално по 5 автобуса и тролея на 8 минути (около 18:00 максимално по 4 за 5 минути) но после четири от автобусните линии напускат бус лентата, защото на Орлов мост ще завиват наляво и се преустрояват в най-лявата лента. Пита се в задачката, трябва ли бус лента?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се махнат бус лентите от Цариградско шосе, задръстванията ще намалеят дотолкова, че няма да има нужда от бус ленти. Там проблемът е в светофара на Орлов мост и как трябва да е организацията на движението на това кръстовище, както и на следващото - на университета. Има полицаи които така регулират движението там, че веднага създават километрично задръстване.
19
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Всяка седмица има по 1-2 статии свързани със задръстванията, и нито една статия/графика кое кара хората да се качват на автомобилите си. Може би трябва от там да се тръгне. Защо когато учениците са ваканция трафика в София е нормален, защо голяма част от хоарта живеещи в Дружба или ст. град са принудени да водят децата си на детска градина/училище в Младост или други квартали.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не махнат бус лентите?! Между алея Яворов и Орлов мост може би все още може и с тях, но след алея Яворов няма никаква нужда от бус ленти.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По Цариградско шосе има бус ленти на няколко места и по двете платна за движение. В този случай КАТ глобява примерно 1 на колко нарушители? Един на 100, 1000 или 1 на 10000 нарушители по бус лентите на Цариградско шосе. Май КАТ ще се преработят.
16
5
 
5
 
! Отговори
Петкан преди 1 година
Родната полиция е решила всички престъпления и сега проблема са й бус лентите !
15
3
 
12
 
! Отговори
king_for_a_day преди 1 година
КАТ следели? Всичко продължава постарому. Не само в бус лентата, но и в аварийната карат. Когато дясната лента ти е бавна, когато и лявта лента ти е бавна, когато бус лентата е пълна с такива като теб, какво ти остава - аварийната... Ако имаше нещичко равно отдясно, каквото и да е - банкет, рампа, ски писта, стар римки път, космодрум - и оттам щяха да се бутат. По друго ако не, по простотия сме първи!
14
5
 
5
 
! Отговори
Сс преди 1 година
Стига ревахте във всяка столица по света има задръствания .
Марш на село ,там няма .
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този случай има две противоречащи си неща. Първото е, че правилата трябва да се спазват и макар и лоши, както в този случай, КАТ трябва да глоби всички нарушители, а не само част от тях, както пише в статията и това трябва да е навсякъде в България, а не на едно място за кратко време, както е и сега. Второто е, че очевидно тези бус ленти са вече не просто излишни, а вредни, тъй като автобусите на градския транспорт намаляха няколко пъти и тези ленти си стоят празни, вместо да се използват и да
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ориенталци.
11
6
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До do Radostin

И това не е решение, т.к. води до покачване на цените и стоки от първа необходимост. Решение има, но не популярно.
Ако МПС-то е със софийска регистрация, означава, че си плащаш данъците в София, т.е. част от тези пари отиват и за инфраструктура. Ако не си със соф. регистрация - или си оставяш колата на буферен паркинг (в момента всички са полупразни) или си плащаш такса, за да влезеш в града. Писна ми от ВР, М, ВН, РВ, РК ...