Нова ябълка на раздора: Павета срещу асфалт за "Дондуков"

Предстои обществено обсъждане, успокоява страстите инженер от Общината
20 апр 2017 11:07,
156

Планираният за юни ремонт на столичния бул. "Дондуков" и подмяната на паветата с асфалт се превърна в ябълка на раздора между гражданите и Столичната община.

Ремонтът предизвика недоволството на граждански организации, които се обявяват против проектирането.

Още по темата
"Не се знае колко ще струва и какво ще се изпълни. Искам да знам за какво си давам парите. Подмяната на паветата ще е тотално заличаване на историческия вид на града. Защо този булевард трябва да се прави еднопосочно? Какво ще се случи с пешеходните пътеки?", сподели пред Bulgaria ON AIR жена, която живее на бул. "Дондуков".

Тя е категорична, че не трябва да се плащат пари за асфалт, който по думите й ще бъде ремонтиран хиляди пъти.

Представител на една от гражданските организации посочи, че общината се опитва да противопоставя гражданите, които живеят в района, на останалите столичани, за да може карането между тях да измести темата.

"Не можахме да разберем визуализирано какво ще се случи на този булевард. Всичко се имитира и това е най-жалкото в ситуацията", отбеляза тя.

Инж. Васил Начевски от Столичната община поясни, че са разработени няколко варианта за видовете настилки.

"Предстои обществено обсъждане, след което ще се вземе решение за вида на настилката. Ще се съобразим с мнението на гражданите", категоричен бе той.

Инж. Начевски допълни, че сумата за ремонта е обявена и информацията е достъпна за всеки. Реновирането на булеварда ще струва 1,6 млн. лева, а видът му предстои да бъде решен след обществено обсъждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да затова оня сумтял и делял на външни и вътрешни в системата мои твои няма всички са равни тъи че и да сумтиш плащаме данъци на тая държава си никои без тия
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да излязат да протестират пред офисите на нова и другите канали за наложената цензура
19
0
 
13
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Не се съмнявайте, че ако има далавера и естакада на две нива ще направят - отгоре за танкове, отдолу за майки с колички.Никой не го е еня за хората. Сега ще напълнят гушите на тия с паветата, тия с асфалта ще си разпределят парите по-късно от обществената поръчка. Иначе са една и съща мафия с много лица.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17 АнонименЕстакадата струва много пари!!Като гледам сумата за една тел по границата,това съоръжение сигурно ще блъсне един милиард!!Виж,друго предложение имам-бухай асфалт директно върху паветата!!Двойно подсигуряване!!Дупка да се отвори,отдолу паваж-няма мърдане!!!И един сантиметър асфалт да се положи,няма значение!Павето отдолу е сигурно!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩО НЕ МУ ТУРЯТ ЕДНА ЕСТАКАДА ОТГОРЕ. ЩЕ Е МНОТО ЕКЗОТИЧНО - ОТДОЛУ С ИСТОРИЧЕСКИ ОБЛИК, ОТГОРЕ - С МОДЕРЕН.
16
5
 
8
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
До9ти Пешо! По добра настилка е за тези които карат каруци! Я минете със здрав и поддържан автомобил по добре наредени павета да усетите приятното румолене на хубавите автомобилни гуми с които карате :)
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ АСФАЛТА ПО-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ. И ПОВЕЧЕ.ЗАВИСИ КОЛКО Е ДЕБЕЛА НАСТИЛКАТА.
14
10
 
9
 
! Отговори
Тралала преди 7 години
Тази другарка, да си намери работа и мъж!Асфалта на Дондуков е крещящо необходим, наклонът на булеварда води до постоянно разместване на паветата, в момента само с джип може да се кара там
13
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ремонтите на улиците и пътищата са като тъй нареченото саниране баснословно скъпо със съмнително качество което лъсва след няколко месеца и "героично" се ремонтира отново. Това, ако не е перпетуум мобиле за нЕкои фирми здраве му кажи
12
9
 
11
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Не никакъв асвалт! Който сложи асвалт ,да знаете,че прави измама и голяма далавера в своя полза на сметката на държавата и народа!
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ревнали разбираш ли за исторически облик - тогава направо в калта без настилки и с волските коли
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви майстори на паваж търсите бре???Хората отдавна са измислили машини за полагане на паваж,досущ като тези с асфалта!!То,ако беше така цяла стара Прага,Будапеща,Виена,Залцбург...........щяха да минат под ножа с асфалтиране на паважа!!Ама откъде да знае целокупния,български народец,че софийска община може да си поръча една такава машинарийка и ако иска да нареди паваж на цяла София??Ама там са свикнали да вземат,не да дават и............бухай лесния вариант-асфалт!!!
9
7
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Доколкото разбирам, жената не могла да разбере визуализацията на проекта??? Тоест, стотиците картинки, които се намират по елементарен начин в интернет, не са достатъчно ясни???? Мисля, че проблемът в точно този случай не е на общината, а на лудата глупава лелка. Колкото до павета срещу асфалт - и двете се правят некачествено и се краде, това е ясно. Но и в двата случая асфалтът е по-добрата настилка. По-тихо е, по-чисто е, по-удобно е за пътуващия.
8
0
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Каквото и да се реши, всички знаем крайния резултат от 100% некадърното изпълнение :)
7
14
 
22
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Значи събрали се четирима безработни и искат да наложат безумните си идей на цял град. Павета по булеварди нямат място в днешно време. Питайте хората по Борис 3ти, който вече имат здравословни проблеми от 24 часовия грохот там.
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаеми съграждани, Моля да помислите преди да се изказвате.В момента, в България няма майстори професионалисти за подреждане на павета. За пример ви давам бул. БорисIII. Тези , които живеят на булеварда знаят какъв шум се вдига от паважа. десетки пити повече децибала от асфалтовата настилка. Отделно запрашеността е значително по-голяма при паваж. Е, хайде сега гласувайте!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да затворят жълтите павета, иначе тотално ще заминат.Иначе паветата по Дондуков да се запазят, но някак да се намали трафика.
4
10
 
20
 
! Отговори
Столичанин преди 7 години
Така ще бъде с новостите в столицата - навъдиха се повече "придошли" столичани от истинските ,които могат само да докарат селянията си в столицата. Интелект и култура си трябва за такива решения! Селянинът може само да покаже репички!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два казуса свързани с една далавера!!!С асфалт или павета като резултатът е без значение,някой така или иначе ще вади пари от обществена поръчка!!
2
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм за паветата, някак по-революционно настроени ми се струват.