Тунелът в "Дружба" – наляха бетони за милиони, а той се руши

Капещи стени и рушаща се мазилка по-малко от година след откриването
26 апр 2017 10:45,
84

Снимка: "Спаси София"

Пешеходният тунел, свързващ метростанцията на бул. "Цариградско шосе" с ж.к. "Дружба", се разпада по-малко от година след откриването му. За това сигнализираха от гражданската организация "Спаси София".

Днес съоръжението, струващо 2,5 млн. лева, е с капещи стени, рушаща се мазилка и множество напуквания, посочват още от организацията.

"Когато се строеше тази метроотсечка, СО не успя да си свърши работата и да осигури нормален пешеходен достъп на ж.к. "Дружба" до "Цариградско шосе", и обремени метрото с тази задача, и "Метрополитен" се видяха принудени да строят такъв тунел, който беше напълно излишен и не беше предвиден", коментира председателят на "Спаси София" Гергин Борисов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Жители пък разказаха, че проблемите в тунела се появили още в първите дни от откриването му.

В разговора участва и инж. Ангел Джоргов, експерт "Инвеститорски контрол" към "Метрополитен" ЕАД, който обясни, че съоръжението все още е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител се е заела да оправи повредите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova v sledstvieto da ja rasledvst milionerkata s komunisti4eskata si roda deteto i go vodst s darj.kola na u4ilischte a nadchte hodat pescha
12
21
 
4
 
! Отговори
Oseri Sofia преди 6 години
Псевдоорганизацията Спаси София е прокси на главния злодей Мафиански. Членовете и са видимо неадекватни със силно обърната резба. Не им вярвам на нито една дума.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 1 седмица идва Баце. И всички неща, с които се е захванало служебното правителство, ще бъдат прекратени. Радев и Герджиков излишно се напъват.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли уюудени?! Както казшаяе шиднич партиен и дървашен ръкошодител баце - шидим резултат! Радшайте се, юе тунела ума изход, защото мовеяе да шоди и ш нищото както нчкои "магистрали"!
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде!Герберите да строят некачествено?Абсурд!Тези толкова "честни,почтени,кадърни и морални хора".Нещо се заблуждавате.Ама нали затова пак си ги избрахте,защото много ви харесват.Стойте си тогава в *** и им се радвайте.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак кражба на нашите мазни политици и пак мушмулата патрЕот под номер 5 тука са прави на умен но е *** гьон
7
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че 10 години ГЕРБ управляваха и крадяха безнаказано.Държавата беше тяхна и нямаше кой да им извади кирливите ризи.Лакеи навсякъде - медии, прокуратура ...Генерал Радев се опита да поподреди малко кочинката, но няма да му стигне времето за съжаление.
6
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се руши - да не го ползват недоволните. Няма угодия на тоя народ. Прав беше Боко - калпав е матряла.
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата опорна точка - Гергов е виновен, защото е комунист.Борисов, Павлова и Лазаров са светата вода ненапита.И имат бели ангелски крилца.
4
0
 
6
 
! Отговори
COYP-PASTE преди 6 години
пред камерата на Bulgaria ON AIR.
3
6
 
28
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ
2
6
 
35
 
! Отговори
Ценьо преди 6 години
Герб си прибра парите и от тази обществена поръчка
1
2
 
35
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Видими резултати ;)