Поредно зверство в училище: Наркоман посегна на учителка

Деветокласникът е избягал, полицията го издирва
9 юни 2017 08:52,
68
Поредно зверство в училище: Наркоман посегна на учителка
Снимка: 81 СУ "Виктор Юго"

Ученик удари учителка с юмрук в ребрата в столичното 81 СУ "Виктор Юго", което се намира в квартал "Младост" 3.

Dnes.bg научи, че нападателят е деветокласник и заедно с двама свои приятели влезли в час по английски, в която преподавала г-жа Весела Живкова.

Още по темата

Тримата били подканени от нея да напуснат класната стая, но отказали. Тогава учителката се запътила да потърси помощ. В този момент едното момче тръгнало към нея и със силен удар в ребрата я повалил на земята.

Веднага след зловещата сцена тримата избягали и все още се издирват от полицията.

Директорката на училището Елена Налбантова заяви пред БНР, че се извършва проверка по случая и тя лично ще настоява ученикът да получи най-тежкото наказание – преместване в друго училище.

Учениците, в чийто час, се е разиграла драмата, са стресирани, а съученици на бияча твърдят, че това момче е отскоро в 81 СУ и употребява наркотици.

Родители от училищното настоятелство коментираха, че това е поредният случай на агресия в школото.

Според тях вина за това носи и директорката, която пое училището преди близо 10 месеца, а голяма част от децата и учителите настояват тя да напусне поста си, защото школото е оставено на самотек.

"Редовно не идва на училище, все е в отпуск, не познава учителите, децата, но нали съпругът й е синдикален шеф, продължава да топли директорския стол", възмути се родител на петокласник, пожелал да остане анонимен.

Dnes.bg ще продължи да следи случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
38
 
! Отговори
mnenie преди 6 години
Най-тежкото наказание "преместване в друго училище". Това е пълна пародия. На въпросния ученик му е все едно в кое училище ще "учи". Ето две предложения за наказание:1. Да загуби учебната година - догодина пак девети клас2. Да си плаща 1 300 лева занапред, които по принцип му плаща общината или държавата. Това е наказание. Всичко друго е преместване от единия крачол в другия, но управниците ни явно целят системно да унищожат училището като институция.
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боят не оправя работата. Една солена глоба (примерно от 5000 лв. нагоре) за родителчо - за небрежно отношение към възпитанието на плазмодия.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
34 - Ще си учил в някое тву
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то в София е така. Просто тията е навсякъде. Бият си учителите, лекарите. Млатят се по кръстовищата.К`во да ги правиш - жълти павета.Затова София вече не е най-добрият град за живеене.
33
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още при соца имаше един лаф: "Моето е мое, държавното е общо". И всеки крадеше, каквото замъкне. А като падна режима, съвсем се отвързаха. Това показва само едно: цялата тази "дисциплина и ред" е била пълно лицемерие. Изкуствена. Нормален народ няма нужда от заплахи, той сам се грижи за себе си и общото.
32
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
34, учил съм 80-те години и са ми доста смешни тия неща за "дисциплина и ред". Имахме един по трудово, викаха му "Приспивателното", щото биеше учениците с една линия през ръцете. И какво от това? Най-лошите ми училищни спомени са от прогимназията. Як терор на по-големите над по-малките, побоища, унижения и какво ли не. Такива "зверства" като визираното в статията бяха всеки ден. Ножове се носеха и какво ли не. Пълна джунгла беше.
31
0
 
24
 
! Отговори
Не разбрах преди 6 години
Директорката да остави училището на самотек не е хубаво, но въпросният ученик, ударил учителката, невинен ли е?
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 25Преди колко години визираш случаите и Работническото дело? Ако си бил/била ученик по бай тошово време, много добре знаеш че учителите не пердашиха и през ум не може да ти мине да се пънеш на даскал. Затова имаше дисциплина и ред.
29
0
 
32
 
! Отговори
НИЕ преди 6 години
На гаменарията в училище трябва най-после да се сложи край!Съвсем скоро говорих с българче,което учи в САЩ, в 6-ти клас.За най-малкото насилие там има само едно наказание-изключване веднага и солени глоби на родителите! Докога МОН и МВР ще допускат хулигани да тормозят нашите деца!?Защо не си изпълняват защитните функции,а само реват за заплати?Къде е гражданското общество,протестърите?Или тука няма парички,както другаде?
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли охрана в тези училища, за какво ги назначават тези пенсионери, които гледат само да сложат една заплата към военната пенсия.
27
1
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Защо деца ни употребяват наркотици?Това е въпросът.
26
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшна система бяха тия ТВУ-та, няма що. Депа за бъдещи престъпници.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ученикът да получи най-тежкото наказание преместване в друго училище."И да му мисли другото училище?ТВУ за такъв неандерталец, ама те ги закриха... просто го изключват от всякакво и да се спасява, явно не иска да учи, то да не се мотае в нито едно училище.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един документален филм за ТВУ-тата преди много години. Там един "швед" дето беше явно лидер на бандата от деца там каза: "не бием всики. Само тея дето се правят на отворени. Като си тръгнат от тук, вече не се правят на отворени..."
23
2
 
12
 
! Отговори
учител преди 6 години
след подобен случай....само че с родител....си купих 2 бр. спрей и 2 бр. газов пистолет....
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преместване в ТВУ трябва да предстои, ама няма вече. Тоя е изтърван вече - първо от мама и тати.
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години в училището ми обраха едно дете, като го обърнаха надолу с главата и го тръскаха за краката. Друго получи такъв удар с чанта по главата, че припадна. На едно неуспешен опит за направа на бомбичка откъсна пръстите.А колко народ изключиха за обири на по-малкии ученици...За тези случаи се сещам на прима виста. Естествено, в "Работническо дело" такива случаи не се поместваха. Таквиа бяха ценностите - няма го в "Делото" - не се е случило. Животът е прекрасен.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18, знам го този случай, защото съм учил в Гагарин.И по-лоши неща ставаха, ама тогава нямаше ни форуми, ни фейсбук и лесно се потулваха.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, като почнат с тези заглавия... Шок, зверство, апокалипсис... Писна ми.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примерът на вицепремиера стана заразителен по тези територии..