Сблъсък в София: Мотоциклетист загина, ударен от Опел

При удара шофьорката правела ляв завой на кръстовище
21 юни 2017 13:07,
112
Сблъсък в София: Мотоциклетист загина, ударен от Опел
Снимка: bTV

Шофьорка на Опел Корса блъсна мотоциклетист на кръстовище София. При сблъсъка 40-годишният мъж загина.

Катастрофата е станала при опит жената да направи десен завой на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Одрин". При маневрата обаче ударила мотоциклета, който се движел от "Люлин" към центъра.

Трагедията се е разиграла около 9:45 часа тази сутрин. Мотоциклетистът е починал на път за болницата.

Няма спирачен път и от двете превозни средства. На мястото на инцидента пристигнаха и други мотоциклетисти.

"Не недоволство, а революция трябва да има, защото има убийства постоянно", обяви пред bTV Александър Бакалов от "Софийски мотористи".

Катастрофата промени движението на градския транспорт в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
9
 
! Отговори
Новина преди 6 години
над новината: "При удара шофьорката правела ляв завой на кръстовище"в новината: "при опит жената да направи десен завой на кръстовището"в крайна сметка: "И ония от тука брррр, и оная от там виуу и буфтаа и айде"
51
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета ви коментарите, и не мога да повярвам! Работя като шофьор и по цял ден въртя бус в София, проблем с мотористите не съм имал. Много по лоши са шофьорите на леки автомобили, ако някой не знае правилата и не може да кара, това сте ВИЕ !!! засрамете се, човекът е починал.ПП: всекии ден там правя ляв завой, просто трябва да си по внимателен.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"повечето мотористи карат като...." Както и да карат, в случая е отнето предимството на моториста. Точка. Никъде не е казано, че моторите навсякъде са без предимство. Оглеждайте се за мотори, те също са пълноправни участници в движението.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (60)А ние ще те препоръчаме да станеш жрец или жрица на любовта... ще имаш клиентела на магистралата и ще донасяш парите на нас.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40 и Факт 52:Хора, снимката е направена като гледаш от Одрин към Пиротска и си с гръб към Стамболийски. Живея на 50 м. от това кръстовище, не говорете глуп0сти. Потретвам за мало0умните тука: Жената с Корсата е пътувала по Т. Александров посока К. Величков и се е наредила да прави ляв завой към Одрин в посока Ал. Стамболийски. За такъв завой тя е без предимство и трябва да изчака движението от Люлин. Отнема предимство на мотора и след удара, колата й се завърта, както е на снимката
47
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за мъжа,жалко. Тая нещастница убийца трябва да бъде пребита. На такваз ще бъде по-добре да бъде на магистралата,отколкото зад волана.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам в лявата лента и той (мотористът) ме изпреварва по осевата ( двойна непрекъсната) . Как да очаквам, че бай моторист ще направи тройно, а на платното един куп стъкла от предишна катастрофа. И сега какво правим???
45
2
 
14
 
! Отговори
ShaMana преди 6 години
"Не недоволство, а революция трябва да има, защото има убийства постоянно" съгласен съм трябва революция.Задължителни камери за всички превозни средстваРегистрационни номера в предната част на моториМинаваш между лентите, глоба и точкиИзпреварваш неправомерно, глоба и точкиПресичаш всякакви линии и бордюри, глоба и точкиКараш с изкривени или прикрити регистрационни номера, глоба, точки и запориране на превозно средство за определен срок.Наистина ни трябва революция. Прав е...
44
0
 
30
 
! Отговори
Az преди 6 години
Не знам в случая кой е виновен, но като ги гледам как карат мотористите, със сигурност не е карал бавно, ако е карал бавно нямаше да загине. Но трябва да се осъзнаят мотористите, не да си мислят, че винаги и навсякъде са с предимство, много често ми се случва да минават на милиметри от мен с бърза скорост, като се бутат между колите, дори и в насрещното срещу мен са карал;и, само и само да изпреварят колконата. Така че, като има правила, всички да ги спазват, за да няма такива неприятни инцидент
43
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Според снимката жената е правела ляв завой по Тодор Александров идвайки по Одрин от Пиротска. Там има светофар и най-вероятно моториста не е изчакал да се освободи кръстовището, както по закон трябва да изчака и се е опитал с огромна скорост да изпревари колите движещи се в същата посока. Е, изпреварил ги е. Въпросът е как да опазиш моторист, който сам те връхлита, както искат все още живите мотористи?
42
4
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
До МамаТи не си ми никаква мама. Мама ,за разлика от тебе ме гледаше.Аз съм син майчин. Ти си вероятно някоя куха спиносана маги.стралка. Аз от мама знам,че с магистралки нямам работа. Само пропаднали като тебе се занимават с магистралки
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоМожем със сигурност да потвърдим, че не си обвързан, освен с компютъра за кратки интимни моменти.
40
1
 
12
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 34Ахм от теб разбирам,че само жени си купуват книжки.Аз съм виждала 3 тежки катастрофи и на тях не присъстваха жени.
39
1
 
11
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
С ESP и ABS няма начин на платното да има следи от спирачен път...
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36виж снимката, колата идва по Одрин от Пиротска и прави ляв завой към центъра, когато е ударена от мотора.Ако беше завивала от Т. Александров по Одрин към Стамболийски, нямаше да е там.
37
1
 
31
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Наистина ужасна история ,но не разбира за какво ще протестират мотоциклетистите.Не знам някъде в правилника да пише ,че те са с предимство и не трябва да спазват правила.Редовно по бул.България ме изпреварват от дясно с над 100.Ужасно са нагли и се мислят за безсмъртни.Първо сами да пазят себе си а после да сочат другите.Не казвам,че всички са такива но масово са безотговорни.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв е изводът? Не са виновни жените или мъжете, както твърдят комплексираните сексисти, а манталитетът на хората - по-точно, този на конкретните участници в движението. ПТП-тата са само върхът на айсберга. Цялото ни "общество" е ментално дефектирало и се самоунищожава, а причините са навързани една за друга - лоша семейна среда, лошо образование, целенасочено неприлагане на законите, за да се култивира усещане за безнаказаност и резултатът - пак лоша семейна среда, лошо образование и т.н.
35
0
 
23
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
А мотористът с колко е карал, с 200 или с 300? Може ли такъв изобщо да бъде видян, за да му се даде предимството, което има? законът тук е много сбъркан и е крайно време да се поправи. Правилното е, че предимството трябва да отпадне, когато се движи с превишена скорост и не е МПС със специален режим на движение.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26:Не е правила такъв завой, както го описваш. Завоят й е от Тодор Александров към Одрин в посока към Стамболийски. Така пресича пътя на движещите се от Люлин към центъра по Т. Александров и е отнела предимството на моториста.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравих да спомена, че карат и по заделените за велосипеди участъци от платното, което си е също нарушение.