"Младост"-ки патаклами: Ще се строи, няма да се строи!?

Инвеститор недоволен, съди Столичната община за 1 млн. лева
Обновена: 22 юни 2017 09:22 | 22 юни 2017 08:45, Петя Славова
13

Инвеститорът и собственик на имот в "Младост" Изабела Сярова обяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че възнамерява да заведе дело срещу Столичната община за пропуснати ползи в размер на над 1 млн. лева.

Припомняме, че районният кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева първо издаде заповед, която забрани на Сярова да строи, а наскоро издаде втора заповед, с която разрешава строежа. Междувременно инвеститорът обжалва първата заповед и очаква съдът да се произнесе до месец.

"Цялата идея е, че трябва да има справедливост. Да, ще заведа иск, защото Иванчева неправомерно спря моя обект през февруари. Двете заповеди си противоречат - едната казва, че няма нарушение, втората - че има незаконно строителство", обясни Сярова.

Още по темата

Тя уточни, че искът й към Столичната община за пропуснати ползи ще бъде в размер на 1,268 млн. лева. Сярова е категорична, че българинът разбира единствено от финансово наказание и това е единственият начин тя да накаже общината.

"Не искам тези пари, искам справедливост. Нека Йорданка Фандъкова и Десислава Иванчева ми подадат ръка. Да седнем на разумен диалог, да си стиснем ръцете и аз ще продължа напред. От февруари исках разумно решение и нищо повече", каза още инвеститорът и подчерта, че ще остави парите за облагородяване на района, ако спечели делото.

Според Сярова Иванчева и Георги Кадиев са прокарвали определени интереси в квартал "Младост". Тя е убедена, че има лобистки кръгове в района.

"Една много голяма партия се опитва да измести г-н Кадиев и да започне да трупа активи от това. Тази партия изобщо не мисли за кв. "Младост" и за презастрояването. В момента се разиграва безпардонна политическа игра. Който спечели гласовете на "Младост", "Люлин" и "Дружба", ще бъде новият кмет на София", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Men преди 6 години
Иванчева е умишлено изоставена от фандъчкова и общинския съвет. Точно сега има нужда от огромна подкрепа, за да се пребори с тия ***!
10
0
 
3
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ами то и в сатоеритеслтвото са едни схеми ....каот в държавата ! един е инвестититор ( възложител ) , 2ри е изпълнител на обекта , 3та фирма технически обезпечава обекта .... 4та продава имотите ......не може да му хванеш края ! същото е при държавните поръчки .........
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това лелче какво се оплаква. Купила е имота от про3итути за 10 хиляди лева, при положение че е знаела, че са били обезщетени и въобще не им се полага. Нека държавата направи една проверка колко от про3итутите действително са имали право да си искат имотите и съм сигурен, че процентът ще е 1-2% от всички. Същата схема и с онзи "герой" от Южния парк, но той поне не вдига врява. Пъпката как придоби онзи имот, където ще се строи небостъргача?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По околовръстното след кръстовището на Горубляне (посока Пловдив) от ляво има.чудно място за строежа на малък.квартал с кокетни сгради или къщи . Равно е , гора , река. След време , когато се направи и този участък от околовръстното ще има и бърза връзка с центъра.Ако инвеститорите имат малко пипе в главите си , да се насочат към такива места , а не да се бутат всички в.Младост!
7
2
 
7
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
вижте кака е станал собстник на имот тази госпожа ! 100% е откраднала от общината или от държавата .....тва е схема която върво от няколко години в Младост и ОПанчерево ! крадат парцели за застрояване ....тъй като високи цените .......
6
1
 
4
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
лошото е че У БГ всеки реши че може да си прави квото поиска ! няма никъв контрол в държавата - крадат се парцели - строи се където им падне ..... държавата спи .....ЧСИ-та , нотарисуси си правят квото пооискат ..... никой нищо не контрлира !
5
1
 
1
 
! Отговори
Неабориген преди 6 години
Какво значи Патаклама?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И НИЕ ТАКА ЩЕ НАПРАВИМ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ КЪМ МИН. НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.ЗЕМЯТА Я ИМАМЕ, НО НИ СЕ ПРЕЧИ ДА САДИМЕ.ГУБИМЕ ВСЕКИ СЕЗОН ОТ ТИЯ АРЕНДАТОРИ.
3
1
 
13
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
"Не искам тези пари, искам справедливост. .... каза още инвеститорът и подчерта, че ще остави парите за облагородяване на района, ако спечели делото."Ахам, точно така ще стане. То, който иска справедливост, завежда дело за 1 лев.
2
14
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Фризьорка -кметица... Даскал по физическо-министър на МВР... Пожарникар-премиер ...Е как всичко да ни е наред !!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Инвеститорите" отвръщат на удара.