Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...

След извършеното, мъжът нападнал и друга двойка
26 юни 2017 16:00,
144
Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...
Снимка: Reuters, архив

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин, съобщи прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата, предаде "Фокус".

Още по темата
По-рано Dnes.bg съобщи за убийство на млада жена, извършено в петък в София. Извършителят е задържан от полицията в Созопол.

Русинова поясни, че най-вероятната причина е ревност и неразбирателство, както и употреба на наркотици.

"В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета", каза тя.

"На 24 юни, в събота, беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление - убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа. Става въпрос за поредица от деяния, които лицето е извършило на 23 юни, в петък, около 5:00 часа", каза прокурорът.

Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца.

"По изключително жесток начин е извършено убийството - с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата.

"Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя позната, приятелка", съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола, приятелката му е отишла близо до адреса. Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло, върху което имало плюшена играчка, наподобяваща котето от Алиса в страната на чудесата.

"Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага на органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде", разказа още тя.

Прокурорът каза, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията. Той обаче казал, че първо искал да отиде на парти, да се види с детето си от предишен брак и едва в понеделник да се предаде.

"По-късно, през нощта в петък срещу събота, са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2:00 часа е качил на стоп момче и момиче", обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си, дори ги попитал каква музика слушат, за да нагласят радиото.

"Между 3:30 и 4:00 часа при село Зимница, Ямболско, е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар", обясни още прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата, а нападателят е взел портмонето на пребитото момче.

Едва в събота около 15 часа двойката, на която 29-годишният казал за убийството на приятелката си, съобщила в полицията.
 
Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол.

"Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка "задържане под стража", посочи още тя.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов съобщи, че 29-годишният мъж не съжалява за извършеното.

Той коментира още, че извършителят е споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. Иванов поясни, че лицето не е криминално проявено до този момент.

"Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е използвала наркотици", каза Ивайло Иванов.

"Той мисли, че е направил добро дело. По първоначални данни поводът за убийството е предполагаема изневяра на момичето", обясни Иванов. Задържаният не е работил, издържали са го родителите му. Той е наркоман, преди време се е лекувал от зависимостта си. И в него, и в дома му са открити амфетамини", каза шефът на СДВР.

Иванов поясни, че около 15:00 часа в събота в Трето районно са се явили свидетелите. Той допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето.

"Лицето е установено на територията на Созопол", каза още той и уточни, че полицията в Созопол го е задържала в близост до джипа му.

Директорът на СДВР благодари на своите колеги, тъй като извършителят е изключително жесток.

"Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка", допълни още Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е всички нормални да се изнесем от тази пропаднала територия. Не се излиза на глава с матрака. Да си останат Боко, ниновица и сие.
39
0
 
21
 
! Отговори
ТИКВОСТАН преди 6 години
Доживотен затвор за убиеца, обезщетение за нанесени щети на двойката, качила се на стоп (мама да се бръкне), затвор за двамата, които са го прикривали, ама не да се разболее и да го чакаме с години, прави се раз, два и в килия 2 на 2 при шведите да обмисли постъпките си, да видим дали няма да съжали за стореното. Аз не знам за случай, в който е дадена доживотна присъда поне напоследък, но този дълго време не трябва да излиза от затвора, чак докато не стигне дълбока старост. Да видим ...
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте го на Ердоган. Тука сме вЕС и смъртни присъди няма. Може да се убива на воля. Жалко за момичето.
37
1
 
17
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Млад човек, свестен бил казват свидетелите, що да му опропастяваме живота? Дай едни 3 години на лек режим и по живо, по здраво!
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набръмчала се е.
35
0
 
42
 
! Отговори
DARK преди 6 години
Даже инициали няма да не се разчува на коя мутра е син!Щото няма кой друг да ти дава кинти да се друсаш и да си живееш кат пич и джип да ти вземе и гориво да му сипва.На мама утрепката.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаднали хора. Що ни занимавате с утайката?
33
0
 
37
 
! Отговори
от диспансера преди 6 години
Спокойно , мама и прокурор ще му купи
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После тревата била безопасна, а?Ако бъда заплашен от наркоман, ще го ликвидирам преди той мен! Такъв индивид за мен е зомби, като от филмите, трябва да се гази преди той теб!
31
0
 
25
 
! Отговори
БИби преди 6 години
До ****Родителите му и те са за затвора....
30
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
29 годишен - дете на демокрацията, възпитан в демократичните ценности.
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призовавам всички хора, когато чуват или виждат смущаващи неща, звънете на полицията, няма нищо страшно, този за който звъните няма да разбере, че вие конкретно сте подали сигнал, защото от МВР не им съобщвата. Стига сте били такива овце.
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпаднала наркоманска отреп*ка. Трябва доживотна присъда. Присъда поне условна и за момичето, което го е прикрило няколко дни и заради нейните действия са пострадали физически и психологически още двама души. Младите хора изпаткаха от тея наркотици, изпържват си главите, но си мислят, че са ок и нищо не им става, а всъщност психическите и личностните им проблеми се задълбочават.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драмите край нямат.
26
4
 
30
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
След такива зверства винаги се питам: - Правилно ли отменихме смъртното наказание ?
25
1
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Как ли се чувстват съседите чули виковете на момичето? Ужас, някой да крещи и да не се притечеш на помощ. Какви хора станахме, заключваме вратата и до тук, какво става отвън не ни засяга и няма значение, а какво става вътре си е наша работа. Много тъжно.
24
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 18 се завършва средно, колежа е 3 години, убитата е на 29.Нещо не ми се връзва със студенството, явно е била бръмчалка.Бог да я прости.
23
0
 
23
 
! Отговори
Бг реалност преди 6 години
Една много красива млада БГ дама си отива завинаги без време...RIP Виола Николова!А палача заслужава да бъде хвърлен в клетката на лъвовете в зоопарка.
22
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ако приятелите му не го бяха чакали два дена "да се предаде" и бяха веднага сигнализирали в полицията, нямаше да рискуват живота на младежа и девойката от стопа. Криворазбрано приятелство.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами той е могъл да опатка и тези двамата,дето са го укривали 3 дена.