Още автобуси в София през лятото, експресни до Витоша

ЦМГ пусна още рейсове по натоварени линии като 111, 11, 120, 604
7
Още автобуси в София през лятото, експресни до Витоша
Снимка: Булфото, архив

Нова линия - експресен автобус № 163, пуска Центърът за градска мобилност към Витоша през летните почивни дни.

Експресът ще допълва съществуващия автобус № 63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г.

Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените. Това са: "бул. Цар Борис III“, сп. "ж.к. Красно село“, сп.“Ул. Тодор Каблешков“, сп. "НИМ“, сп. "Кв.Бояна“, сп.“Бялата чешма“, сп.“Тихия кът“, сп.“Дендрариум“, сп.“Златните мостове“. Първият курс е в 6.34 ч.  в посока бул."Цар Борис“ – „Златните мостове“. Последен обратен курс от Витоша към града ще има в 19.45 ч.

Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от  Зоопарка до хотел "Морени“.

Автобусите ще се движат в интервал от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември,  в зависимост от часовия пояс през деня. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока от Зоопарка към хотел "Морени“, последен курс в обратната посока е в 18.00 часа.

Целта на промяната е да се даде възможност на повече хора да стигат по-бързо и удобно до планината през летните месеци. Това е и част от политиката на Центъра за градска мобилност за удобен и предпочитан обществен транспорт.

ЦГМ се съобрази с исканията и сигналите на пътниците и увеличава колите по част от линиите. От 5 юли повече коли ще се движат по автобусна линия 11, 120  и 604.

Тогава ще се възстанови и зимното разписание за автобусите с номера 73 и 67.

Вече е върнато зимното разписание за делничните дни на трамвайните линии с номера 5,  7 и 22 А. 

От днес по линията на автобус 111 е  увеличен броя на превозните средства с две целодневни коли за делник, а във върхов период ще се движат 6 броя съчленени автобуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Добре, че СПАСИ СОФИЯ ви каза това още преди 2 месеца, та се сетихте. ***, единствения град без нощен транспорт и до планината, въпреси че е на 30 мин път.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦГМ да напечати билетчета по 1лв. защото 1.60 лв е незаконна.Докога ще се мотаят и скубят малко останалите редовни пътници в автобусите?
3
1
 
4
 
! Отговори
Зи преди 6 години
Този автобус може да се пуска само в събота и неделя. През останалото време в 63 пътуват от 3 до 5 пътника. ВИЖ за 204 може да се помисли. Мол България работи до 22 ч. и служителите няма как да ползват колата в 22:02ч., а следващият е чак 22:30 ч.
2
2
 
7
 
! Отговори
ponti преди 6 години
На Витоша има велотрасета, но по логиката на Фандъка и подопечния й ЦГМ до там трябва да стигна с личния си автомобил (чиито достъп е ограничен до планината в дните, когато почивам) или да ме пуснат с ...хеликптер.
1
2
 
9
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Ρекламата и пропагандата на ЦГМ е ясна. Защо обаче "журналиста" не пояснява дали ЦГМ спазва закона (а и толкова прокламираната политика за екологичност) да се качват велосипеди в автобусите? По закон е разрешено, но ЦГМ, и шофьорите на автобусите си го интерпретират по техен си начин... ЗАЩО? КЪДЕ Е ФАНДЪКА?? ИЛИ ОТ "СТРОЕЖА" НА ВЕЛОАЛЕИ И СИНЯ И ЗЕЛЕНА ЗОНА ИМА ПРИХОДИ, А ОТ ВОЗЕНЕТО НА ВЕЛОСИПЕДИ В АВТОБУСИТЕ ПЕЧЕЛЯТ САМО ПО ЕДНО ДОПЪЛНИТЕЛНО БИЛЕТЧЕ??? КЪДЕ ВИ Е ЕКОЛОГИЧНАТА ЛОГИКА?