Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"

Мъжът искал да получи плацентата на току-що роденото си дете
Обновена: 3 юли 2017 10:34 | 3 юли 2017 10:32,
182
Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"
Снимка: архив Булфото

Баща преби лекарка от столичната болница "Шейново", защото не му давала плацентата на току-що роденото му бебе. Д-р Албена Гагова е в тежко състояние - физически и психически.

Изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев потвърди пред Bulgaria ON AIR, че д-р Гагова не е добре. Тя е с фрактура на носните кости и разкъсана горна устна. Била е в безсъзнание за 20 минути и е намерена в безпомощно състояние.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Още по темата

Той добави, че мъжът вече е арестуван, но веднага след инцидента не е вдигал своя телефон и опитал да избяга.

"Занимава се с генетика, работил е в Англия, изключително интелигентен човек е. Това прави случая още по-страшен. Всички колеги сме потресени. За мен това има силата на терористичен акт", каза още д-р Велев.

Той обяви, че лекарите ще предприемат всички действия, за да подкрепят д-р Гагова и да бъде спряна агресията срещу медиците. Д-р Велев уточни, че майката и бебето са добре и нямат никакви проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари