Заедно срещу насилието: Лекари се събраха пред "Шейново"

Те се надяват нападателят на д-р Гагова да бъде осъден
4 юли 2017 13:22,
7
Заедно срещу насилието: Лекари се събраха пред "Шейново"
Снимка: bTV

Колеги на пребитата лекарка от "Шейново" излязоха на символичен протест срещу насилието. Те се събраха пред болницата и прочетоха декларации. Участваха и представители от други лечебни заведения.

Още по темата
На 1 юли д-р Албена Гагова беше намерена в безсъзнание и в локва кръв, малко след спор с баща на новородено, който искал да му бъде предадена плацентата. След консултация с началника си, лекарката отказала да го направи в почивен ден и без необходимата документация. Тя е със счупен нос, комоцио, разкъсана устна и множество наранявания. Мъжът, задържан за нападението, е с разнообразно криминално минало, но отрича да я е удрял.

"Нашият протест е човешки, против насилието", каза пред bTV изпълнителният директор на САГБАЛ "Шейново" д-р Румен Велев.

"Д-р Гагова е еманация на българския лекар в момента. Указвайки ѝ подкрепа, подкрепяме българските лекари, защото такива неща се случват навсякъде в страната, особено колегите от Спешната помощ са като на фронт", каза още той.

Д-р Велев посочи, че, разбира се, не може да се намесва в работата на съда, "но данните, които започнаха да излизат за задържания, показват, че не трябва да излиза на свобода, защото може да се укрие".

"Данните са предимно косвени, но са недвусмислени. Травмите на д-р Гагова сочат, че са нанесени от друг човек, няма как тя да се самонарани така. Дано разследващите полицаи са събрали достатъчно сериозни доказателства, за да може да бъде осъден", добави д-р Велев.

Д-р Зарев, който работи от 25 години в болницата, разказа, че неведнъж е бил обект на агресия – удряли са го, опитвали са се да го нападнат.

"Агресията обикновено идва от придружаващите пациентите. Всички трябва да знаят, че във всяка болница има правила, които трябва да се спазват, и това, че не съвпадат с техните изисквания, не трябва да води до агресия", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
65 преди 6 години
1.Защо,разговорът се е водил в коридора,на стълбището?2.Може само да я е бутнал,тя да е паднала лошо.3.Трябва задължително да се разбереистината,заради реномето на на лекарката,заради този психо(може би).Дошло е време разделно.А пък тези доктори от инвитрото ако ги ,,зачешат_там какви ги вършат?
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всекки месец плащам като поп тая здравна интересно ми е наистина не лекуват колко народ си заминаха еи така от грешки гледам доктора на село киров подчертава колко диагнози е сбъркал на угърчин я ми кажете кои муе търсил сметка аиде данс заемете се
5
1
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тея не се научиха че с деларации и Ентелигентни изказвания нищо не става
4
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки месец аз и жена ми плащаме по 400 лева данъци и осигуровки. На жена ми и се налага на всеки 3 месеца да прекара 4-ри дни в болница, за да и се направи изследване по здравна каса, което струва 200 лева и още няколко изследвания, които отнемат няколко часа общо. Всичко това, за да и се отпусне лекарство за хронична болест, което струва 500лв.и не може да се пркеъсва. Болницата спира приема, а отговарящата доцентка и казва "Да не сте ми братовчедка, че да ви лекувам?" Как да не я пребиеш ?
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в полицията всеки път те смазват от бой и накърнят достойнството ти няма да рискуваш пак да го направиш ще има отново мир и спокойствие с ци..ганите с крими контингента и с всеки които иска да нарушава спокойствието на заслужилитего граждани на страната докато съда ги спасява от това за да има работа за съда полиция болници и т.н.мир повече никога няма да има доказано е америка е с най висока престъпност макар че уш има прасъдие което и ние копираме
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С протекцията на държавата до кога.?
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
начи, шо така бе!? тва доктор, полицай, ром, аскер - се бюджетни, се си пърсат правата - бе се раята дет ги храни безправни илоти!