Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие

Колегите на д-р Гагова от болница "Шейново" излизат на протест
Обновена: 4 юли 2017 09:13 | 4 юли 2017 09:00, Петя Славова
174
Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие
Снимка: bTV

Бащата, който преби лекарката, изродила бебето му, тъй като отказала да даде плацентата на новороденото, е учен генетик от София, но с крими досие.

Скандалният случай се разиграл на 1 юли по обяд в столичната клиника "Шейново". 37-годишният Владимир Стоянов бе задържан ден по-късно. Секунди след като детето му се родило, Стоянов поискал плацентата от д-р Антоанета Гагова. Тя му обяснила, че не може да му я даде току-така, трябва да има разрешителни.

"Имам разрешителните, дай ми я, разбрах се с директора", обяснявал Стоянов и не задал нито един въпрос за състоянието на жена си или детето.

Вместо това продължил със словесната тирада към жената. За да провери версията му, Гагова набрала по телефона шефа на "Шейново" д-р Румен Велев. Докато говорели, Стоянов продължавал да крещи.

"Ще ви я дадем в понеделник, не може в почивен ден", обяснила му спокойно д-р Гагова. Тогава 37-годишният мъж побеснял и започнал да удря жената, която изпаднала в безсъзнание, пише "24 часа".

След инцидента Стоянов духнал от болницата и бил задържан на 2 юли. Тогава вече бил с променен външен вид - бил подстригал косата си.

Още по темата

Владимир Стоянов е генетик и е завършил образованието си в Англия, където е работил в генетична лаборатория. Той има регистрирана фирма, която се занимава с проучвания на стволови клетки и е наясно как става вземането им.

"Предполагам, че е затова, без да съм сигурен, че Стоянов е искал да вземе плацентата и да извлече стволови клетки, които са му били необходими за неговите проучвания. Какви са те обаче, не знаем. Затова съм дал името на фирмата на Агенцията по трансплантации, която ще провери дейността ѝ", каза д-р Велев.

Той допълни, че родилката е била пациентка на д-р Гагова. Идвала е при нея предварително и са имали уговорка за раждането, но никога не са разговаряли за вземането на плацентата. Преди самото раждане Стоянов също не споменал нищо за това.

Любопитното е, че иначе високообразованият мъж има криминално досие още от ученическите си години. На 17 г. е задържан за грабеж и за притежание на наркотици. Заради възрастта си е осъден условно и към момента е реабилитиран. През 2000 г., вече пълнолетен, Стоянов влязъл незаконно в България и отново бил осъден. И по тази присъда обаче е настъпила реабилитация.

В момента пък срещу 37-годишния мъж се водят 2 дела. Едното е за грабеж на сребърен синджир, който издърпал от врата на непълнолетно момче. Другото е за случайно причинен пожар. И двете дела са на първа инстанция.

През октомври м.г. той бил арестуван, след като го хванали да крие 22-ма иракчани в къща в София, съобщи говорителката на Софийската районна прокуратура Виолета Желева.

Тя обясни, че след първоначално прекарани няколко месеца в ареста Стоянов е пуснал молба за промяна на мярката си за неотклонение. Съдът се съгласил и той бил освободен срещу гаранция, която е валидна и в момента.

Заради побоя над лекарката Стоянов е обвинен за лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на служебните му задължения и може да получи до 5 г. затвор. Във вторник прокуратурата ще иска постоянен арест. Стоянов не дава обяснения нито за какво му е била плацентата, нито признава вината си.

Интересното е, че в момента по света има мания за плацентите, но тя няма нищо общо с генетичните изследвания на Стоянов. Така например риалити звездата Ким Кардашиян се похвали в блога си през декември 2015 г., че е направила плацентата си на хапчета, които да пие, за да се предпазва от следродилна депресия.

Така постъпила и след раждането на първото дете, като била много доволна от резултата. Решила се на тази стъпка, след като много нейни приятелки го били направили.

За да подсигурят здравето на децата си, някои родители избират да замразят стволови клетки, извлечени от кръвта на плацентата веднага след раждането.

За тази цел семейството трябва предварително да е сключило договор със специализирана банка за стволови клетки, която е регистрирана и оторизирана да извършва тази дейност, но плацентата няма как да бъде дадена просто така, обясни д-р Румен Велев, директор на болница "Шейново".

"Процедурата се извършва от представители на самата банка, които присъстват на раждането и разполагат със специализирани за целта средства.

Екипът, който изражда бебето, трябва да е предварително уведомен, че ще има пробовземане. В тези случаи ние не използваме и окситоцин, за да може плацентата да има повече кръв. Ако не сме известени за такова нещо, процедурата е такава, че съхраняваме плацентата известно време в болницата, като я замразяваме, след което я унищожаваме", каза д-р Велев.

Междувременно стана ясно, че лекарите от болница "Шейново" излизат на протест в подкрепа на пребитата д-р Албена Гагова. Разследването по случая продължава.


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
tralala преди 1 година
някай задал ли си е въпросът след като раждаш в болница и плацентата не е твоя собственост, а ти трябват специални разрешителни за да си я взимаш,
когато раждаш в къщи, или където и да е извън болницата- тогава за тази плацента- кой ти държи сметка?
звънят ти на вратата и ти казват- дай ни я, щот по закон се водела биологичен отпадък?
хахахахах
кой ти я взима, кой те контролира дали имаш разрешителни и какво искаш да правиш с нея.
155
0
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 1 година
"Тревога"...хммм....ти скоро на психиатър ходил ли си? Мисля, че вече ти е спешно, като чета несвързаната ти параноидна пледоария. Тя световната конспирация е голяма заплаха- крадат кръв от плацентите ви, крият лекарство за излекуване на рака, крият извънземните....Голям ужас! Само "Ентелегентния" българин всичко е разконспирирал, ма не му дават гласност, та се налага да се пени по форумите със свещената истина...
154
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канибали
Почнаха да си ядат чарковете.
ЕС ценности!?
Добре че Англия излезе от ЕС.
Ето го и тоя хулиган. Ходил в Англия и донесъл от там най- просташките навици
153
0
 
1
 
! Отговори
Г.Георгиев преди 1 година
https://anonybulgaria.wordpress/2014/04/16/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%B8/
152
0
 
4
 
! Отговори
Тревога преди 1 година
хладнокръвно и съзнателно. Лъжат хуцпарно* и въобще не се изчервяват! Своите баламосват, и не – според обстоятелствата. Столешников 2 години работеше в еврейски родилен дом и видя, че ражданията на своите те провеждат другояче и оставят плацентата да ѝ се източи кръвта (през пъпната връв, към бебето). Тук същността е в това: Плацентната кръв е най-ценната кръв за целия човешки живот! Каква е тя и колко е, такова ще е здравето му през целия живот! Това е кръвта, която циркулира между плацентата (майката) и детенцето. Тя е наситена с имуноглобулини и в нея е най-силният имунитет за целия б
151
4
 
3
 
! Отговори
Тревога преди 1 година
Въобще, баламосаха ме като новобранец; бебето току що излезе, аз ВИКАМ, да не прищипват пъпната връв – аз сам ще го направя! А те: иди бързо си измий ръцете, отделих се само за секунда, а те веднага прещипали пъпната връв: – Какво правите, отпуснете бързо!, а те: – вече не можем, тук ключалката е специална и вече не може да се отвори! Прерязвай бързо – и не успях да се огледам, докато те измъкнаха плацентата, претеглиха я, само успях да си отворя устата, и следите и се изгубиха… Бъдете на щрек!“&nbsp; (<br>
гоите с плацентната кръв, напълно хладнокръвно и съзнателно. Лъжат хуцпарно* и въобще
150
2
 
1
 
! Отговори
Тревога преди 1 година
Биячът трябва да бъде осъден. Не може да пребиваш никого.

Но друг въпрос се отваря. Нека се провери.

Къде отиват плацентите, пъпните връви и кръвта им, наситена с имуно-глобулини?<br>
<br>
Posted by ANONYMOUS BULGARIA<br>
<br>
След публикацията на доктор Столешников за плацентната кръв, реших да присъствам при раждането на жена ми и лично да контролирам целия процес. Сменихме три родилни дома, и накрая раждане, стоим ние четирима (лекар, акушерка, педиатър – всичките иверки (еврейки), предупредих всички – без мен да не пипат пъпната връв… а те хитричко се подсмихват… Въобще, баламоса
149
4
 
8
 
! Отговори
Потрес преди 1 година
Предлагам всички ***, драскащи по форумите анонимна злоба по адрес на лекарите, от утре да спрат да им досаждат по болниците с животинското си присъствие! Да спрат да тичат в спешното през глава, с рев и сополи, дори като им излезе пришка. Да вървят по живо по здраво в чужбина по спешност, на врачки, на баячки или на ма*ната си, но да се разкарат от здравеопазването на "бялата мафия" в БГ. Тъкмо природата да се попрочисти от сбърканите им скотоподобни гени...Крайно време е, много станаха!
148
7
 
15
 
! Отговори
Veneta преди 1 година
Тоя чурак как си позволява да посяга на жена,затворете го за 15год.в затвора за да си излежи всичко до което до сега е вършил против закона и свободата на човек.Да *** супата и да тръгне да бие и *** оня *** дето го е създал а не да посяга на жените
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не стъпвам. Ако Господ е решил да умра, никой не може да ме спаси... Хиляди пъти предпочитам смъртта пред това Израелец да ме докосне, камо ли да ме лекува...В Америка поне 50 доктора бяха ,заличени, заради това, че откриха в-во предизвикващо рак във ваксини...
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тук всеки ще намери пример за лош лекар, ама колко са ДОБРИТЕ лекари, които вие- вие-вие ги пропъдихте. Жалвате се, че останаха касапите, а като ритате лекарите които работят страшно отговорна работа - оперират с човешки живот - за мизерни пари, а ги бият, чудно ли ви е че се налага да прибягват до подкупи и че кадърните лекари бягат в чужбина и ви оставят на касапите? Продължавайте, продължавайте!
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 153 - спри да ходиш по болниците и ще трябва да даваш или по 5000 -6000 евро за съкпите чужбински болници в Арабският Свят, ИЗраел, Сащ и богатите европейски държави или да умираш. А кадърните ни лекари ще продължат да бягат навън, където ще получават тройни заплати, именно заради такова отношение - където всеки може да ги бие безнаказано. У нас да си учител или лекар стана изпитание, а по света това е него много велико.
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас има един случай-жена без роднини, с висок доход- парите и се изплащат по банков път в сметка. Лекар и изписва анти депресанти от които става зависима.Един ден идват с линейка и и казват, че е опасна за околните,защото приема много анти депресанти и те само искат да и помогнат. За седмица.Жената е там 2 години от сметката и директно отиват поне 2000 евро на месец в заведението в което е. Жената е напълно аут- неконтактна.
143
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А всъщност колко е учен, и какво значи учен? в Италия на всеки селски учител казват "професоре". Професоре си независимо дали си д-р, доцент или академик. Така че и този учен вероятно е толкова учен.
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко простаци има тук. Първо - има си ред. Добра, лоша - има процедура, когато се иска плацента. Човека не я е спазил. Второ - той е криминално проявен, и той - мноог пъти - не лежи в затвора. Трето - има видеокамери в болницата, явно е че са го заснели, четвърто оставил е лекарката в локав кръв. пето лекарката получава комоцио, не помни нищо след удара. само за това заслужава 5 години затвор. Това че е учен дори е утежняващо вината обстоятелство. Той трябва да дава пример на обществото.
141
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако спрем да им ходим по миризливите болници, кой ще ги храни, питам? И от къдеще си набавят материал за черни далавери. Мафията в бели престилки. Отговорна за безчет зловещи, кървави престъпления.
140
6
 
7
 
! Отговори
Информиран. преди 1 година
Лично на мен са ми вливали малко плацентна кръв защото е най-силния имуностимолант познат на човека.Близка моя роднина работи в родилно отделение и плацентната кръв си я вливат на тях .За Здраве и дълголетие.Но в много други родилти отделетия я продават и то доста дебело.
139
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ангел

И ти, и тоя паляч0, дето е писал след тебе, ще опрете до някой, който ще ви спаси живота без да го заслужавате. Тогава ми се ще да напишете някой коментар в злобичката си. По-добре се избийте с такива като генетика.
138
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторчетата си го заслужават, нагли, алчни до безумие.Придават си важност все едно те допринасят с нещо за раждането, баба ми и трите деца си ги е родила вкъщи, с местната акушерка. Сега тези ти крадат даже и пъпната връв на детето. Раждането е натурален процес и несе нуждае от професори...
137
14
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Знаете ли в родилните отделения колко пари изкарват като продават плацентата без знанието на родителите!!!Толкова че не само раждането трябва да ви излезе безплатно но и още една минимална работна заплата!!!Плацентната кръв е уникална със своите свойства и е високо ценина и скъпа .Човека е бил наястно че родилните отделения правят далавера продавайки тази кръв!!!Винаги си искайте плацентата .Тя може да спаси живота на детето ви след време!!!